Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odposlech hovoru třetí osobou

Od: amy® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak to je s případným odposlechem telefonického hovoru třetí osobou. Měla jsem telefonát se svým nadřízeným, kde se probíraly věci pracovní a pak i některé mé soukromé záležitosti. Po čase jsem úplně náhodou zjistila, že se telefonátu účastnil i jiný vedoucí pracovník, ale já o tom nevěděla (nemluvil, celou dobu byl potichu). Měli zapnutý hlasitý odposlech. Chápu, že se mluvilo o pracovních věcech, které byly důležité i pro třetí osobu, ale mysím, že přinejmenším by bylo fér mi říct, že se hovoru (odposlechu) účastní i další osoba. Může se zdát, že to je přitažené za vlasy, ale nelíbí se mi, že jsem zmínila některé soukromé věci a ví to tom další člověk, kterému bych to normálně neřekla...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Je to, řekněme, neetické a nefér, ale nic s tím neuděláte - nakonec to, co jste řekla jednomu, by se od něho ten druhý mohl dozvědět i bez odposlechu. Na druhou stranu máte poučení, že "soukromé záležitosti" do pracovního hovoru nepatří.

poradte.cz/...

hodnocení

2x

Jak píše jedubabicka a jednu radu navrch, dávejte při telefonování větší pozor, když je na druhé straně hlasitý odposlech, je to poznat, ten zvuk v telefonu je jiný. A můžete dotyčného upozornit, aby to přepnul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]