Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to nezákonný odposlech telefonu?

Od: karel987 odpovědí: 26 změna:

Dobrý den

Je pravně obhajitelné aby někdo zajistil odposlech telefonu třetí osobou aniž by to druhá osoba dopředu věděla? Prakticky dám telefon na hlasitý odposlech a v místnosti budou další lidé kteří hovor monitorují a na druhé straně dotyčný o tom nev, že ho poslouchá více lidí. Poraďte děkuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jen vím, (což není přesně totéž, vlastně to vůbec není totéž, ale souvisíto), že když mluvíte třeba s operátorem nebo se zákaznickou linkou a pod., kde se hovory nahrávají, tak na to upozorňují. A používal jsem zázamový prográmek pro SKYPE (konkrétně Pamela call recorder) a ten na to taky upozorňuje. Tohle je samozřejmě něco jiného, asi to nebude nezákonné, jak řečeno výše, ale za některých okolností to může být velmi neetické.

kiarel987
hodnocení

Děkuji dobrý postřeh

Myslím pokud někdo chce unožnit aby důvěrny hovor pustil i někomu jinému je potřeba aby to jasně v telefonu zaznělo třeba rozhovor poslouchá třetí osoba nebo něco takového.

Cítím se tím poškozen. A jen chci ať mám jistotu, že uvažuju správně.

PS memyslím samozřejmě , že to budu nějak dramatizovat ale aspoň daného člověka upozorním, že se to prostě nedělá.

hodnocení

2x

Já teda nevím ale pokud s někým telefonuju v soukromé věci a okolo mě je víc osob tak by mě vůbec nenapadlo dát si hlasitý odposlech... *stop* Pokud to někdo přesto udělá tak by to měl dotyčnému na 2. straně předem sdělit aby dotyčný mohl reagovat podle sebe ...

karel987
hodnocení

Děkuji

Mám stejný názor

marenka*
hodnocení

2x

Karle, já mám z Vašeho příspěvku pocit, že chcete někoho "dostat". Chcete mít svědky, co Vám někdo do telefonu říká... jak se ptáte na právní obhájení, tak Vy to chcete poté použít u soudu, u policie? Obávám se, že právě soud nebo policie Vám svědectví těchto lidí jako důkaz vzít stejně nemohou.

karel987
hodnocení

Dobrý den

Určitě nechci nikoho dostat. Já jsem ta druhá strana. Považoval jsem rozhovor který proběhl za Důvěrný a časem jsem zjistil , že byl použít hlasitý poslech. A prostě mně to Vadí.

Jinak Všem děkuji za odpověď zdálo se mi, že je to přinejmenším neetické až sproste ze strany která toto udělá, Myslím, že je správné pokud chce někdo takto postupovat je potřebné říct jasně a hlasitě " nyní zapínám hlasitý odposlech budou poslouchat co říkáš i jiní lide"

Přesto jste pomohli

Děkuji a přeji pěkný den

marenka*

Tak to jo,,Karle z otázky je právně obhajitelné... to spíš měla být otázka napadnutelné. *frajer* To je fuk, nebudeme slovíčkařit, ale jestli je to tak jak říkáte, tak je to pěkná SVIŇÁRNA *cert* Manžel má v autě hadsfree a byla jsem u toho, když jsme nejeli sami, tak volajícímu řekl "jedu, já ti za chvíli zavolám" a zavěsil ;). Člověk nikdy neví, o čem bude řeč a prostě soukromí a úcta k soukromí druhých je tabu. Jestli má cenu se s takovým člověkem soudit, to asi ne, ale vytmavila bych mu to zle *bum*

karel987
hodnocení

Děkuji za odpověď

Použil jsem nesprávnou formulaci za to se omlouvám. Všem co reagovali bylo jasné ,že já jsem ten co zajistil odposloch. Ale opak je pravdou.

Děkuji

karel987
hodnocení

A soudit se určitě nechci

Tu jde spíš o ten pocit spravedlnosti. Protože po tomto incidentu jsem byl upozorněn , že jsem zbytečně přecitlivělej, a, že tento postup je zcela normální. Proč s toho tolik nadělám.

Ale to je dlouhá hystorie.

Děkuji za odpovď

lukasvanek

Vzhledem dosaženému stupni fízlování v této zemi (a to teprve to nejhorší nás čeká), kdy každý jeden hovor je nahráván a archivován, rozumný člověk do telefonu nikdy nic osobního neříká. U nás ve firmě je zcela běžné, že při hovorech je zapnutý reproduktor a stejně si toho všímám i u jiných, tedy i u soukromých hovorů se chovám vždy tak, jako by byl reproduktor zapnutý.

repak*

Svatá pravda. A pozor, v nových občanských průkazech je čip a ten je sledován senzory a váš pohyb se zaznamenává do databáze na ministerstvu vnitra. Takže buď OP nenosit nebo zabalený do Alobalu. Totéž platí pro tzv. "čipové" bankomatové karty. Tak taky do Alobalu.

karel987
hodnocení

to je teda hnus

marenka*

*sok* to je fór? Ten čip musí sejmout nějaká čtečka, ty jsou jako kde? Nějak to nechápu *hi*

karel987
hodnocení

on si z nás asi vystřeluje :)

marenka*

;) tak i kdyby ne, tak moje chození z práce do obchodu a domů,pak lítání s pesama může klidně vidět i agent FBI.:-P A balit si věci do alobalu, tak za chvíli skončím v alobalu celá, pokoj č.7 Bohnice, s totální psychozou *zed*. To si dám do toho alobalu radši cibulku, pořádný flák masa a k tomu *pivo*

repak*

To byla jen odpověď lukasvankovi na tvrzení, že všechny telefonické hovory se nahrávají *uspech* . Pokud to někdo bral vážně: začněte myslet realisticky: kde by se to skladovalo a kdo by to procházel? Snad i ze zákona operátoři nějakou dobu uchovávají záznamy o spojeních mezi jednotlivými telefonními čísly, ale obsahy hovorů?

Jinak se říká, že z družic jsou monitorovány všechny telefonní spoje (ty, co jde monitorovat) na určitá slova, i to už mi kapacitně připadá přehnané.

marenka*

Já s tím taky nesouhlasím, ale operátoři si obsah hovorů nahrávají.*cert* Zajdi si na e-prdel.cz, nebo podobné stránky a tam jsou mp3 záznamy volajících s operátorem.

repak*

Ano, ale to jde o nahrávání hovorů S OPERÁTOREM, nikoli účastníků mezi sebou. Dělají to i další firmy provozující call centra. Chrání tím sebe i vás. Důležité je, ža vás na toto nahrávání upozorní.

marenka*

Tak to joooo ;) Ale stejně, když se nad tím zamyslím, tak ani operátoři by tohle neměli pouštět ven. Slyšela jsem taky nahrávku, přišlo to do mailu jako ohromná legrace - stará paní absolutně nerozuměla tomu co jí telefonní operátor nabízí, a mě jí bylo v tu chvíli líto *plac*. Moje babí by byla taky mimo, to bylo něco než jsme jí naučili volat, psát sms.. a dělat si z ní legraci celý svět, no nevím *cert*

repak*

To už je jiná otázka a ten, kdo to vynesl tak souhlasím s velmi přísnými sankcemi.

Tak tohle mi na první pohled přijde jako převzato z nějakého HOAXu. Nicméně dám se přesvědčit: je k tomu nějaký seriózní zdroj?

marenka*

Taky si myslím *smich*, kdyby to existovalo, neexistovaly by pohřešované osoby, osoby v pátrání a náramky pro trestance kteří mají "domácí vězení". Moji psi mají oba za krkem čip a když jsem se ptala na policii,jestli by je dokázali při ztrátě najít, tak mi řekli ne, nemáme čtečky *nevi*

8976*
hodnocení

0x

tento problém je nutno řešit v souvislostech, ale podle mého pokud jde o soukromý hovor, kde nejsou zveřejnovány např.utajovné skutečnosti, se o odposlech nejedná, odposlech je kvalifikován paragrafy v trestním řádu a musí být uskutečnován technickými prostředky a záznamovým zařízením které pořizuje záznam hovoru...to že zapnete hlasitý odposlech je Váš problém, postižitelné je pouze to pokud by došlo k vyzrazení -viz výše...,hezký den

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Když zapnete hlasitý odposlech v přítomnosti třetí osoby je to jenom Váš problém.Nevidím důvod aby to někdo obhajoval.

karel987
hodnocení

Já jsem ta druhá strana a cítím, že to není fér :)

kt8d5*
hodnocení

0x

Dobrý den, pracuji ve firmě, kde jsou také telefony umožňující hlasitý odposlech. Z vlastní zkušenosti ale vím, že v momentě, kdy se hlasitý odposlech uvede v činnost, člověk na druhé straně to pozná. Pozná to podle toho, že hovor je slyšet tak trochu jakoby z prostoru, z jeskyně. No a jinak platí to, co psali kolegové přede mnou. Mějte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]