Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celou noc psychicky na dně - Neurol to jistí

Od: upaharak odpovědí: 24 změna:

Potřebuji poradit, jsem na dně.Je mi 40.let, bězdětný.
Mám ženu, která má velmi často různé výkyvy nálad.( 37.let) Navštěvuje sice psychiatra, bere léky na nervy ( soc. fóbie) a díky mě chodí do práce na hlavní pracovní poměr, dokonce máme práci v jedné společnosti, ale v jiném patře budovy. V práci je v pohodě, pracovně ji chválí, jsem moc rád.

Problém je jiný, včera jsem poptřeboval dělal přeinstalaco PC ařadu aktualizac na PC a tak jsem to dělal od 22.hod do cca. 2 hod. v noci. Myslel jsem, že žena půjde spát a budu mít na práci klid.
Pořád v noci ke mě chodila a pořád mi něco vyčítala: Jaký jsem, co jsem ji, kdy provedel, i třeba věci 8 let staré a zcela nezvýznamné. V afektu byla zlá na pořád kritizovala mojí rodinu a občas na mě použila slova ty jedem magore, hajzl. J8 jsem jí seřval, ale jen lehce, neboť byl noční klid a nechcui dělat ostudu. Pak jsme měl problém usnout.

Ráno jsem se vzbudil, šel uklízet sníh a zase začalo vše znovu. Ona má prostě povahu, že je skvělá, ale někdy je úplně zlá, věci překručuje a pořád mi něco vyčítá, ačkoliv to jsou věci klidně 5-let staré.

Co mě také moc trápí je, že pořád řeší předemnou nebo dokonce telefonuje se svojí mámou a řeší často moji rodinu či moje příbuzenstvo a občas se nevhodně vyjadřuje.
Je pravda, že já s mojí mámou nemám úplně ideální vztah, s tátou v pohodě a ještě mám 89. letou babičku, která je trochu taková zvláštní a komplikovaná osoba,a el věk je prostě věk. Přemnou na ní narážky: Já ji nemám ráda, to je zlý člověk a často mi to opakuje.

Pokud už mě žena dokáže pořádně vytočit jejími stavy ( viz. Výše) a já se neudržím, tak se naštvu a pak tohom lituji. Vezmu třeba v afektu věc, co mám zrovna u sebe a praštím s ní o zem či ji rozbiju. Tím mě to trochu pomůže a ještě ženě řeknu: Dobře, když si takový, tak já ti ukážu, jak ti zničím moje věci, ať dáš pokoj.
Bohužel jsem jednou praštil mobil o zem a ten se celý zničil, že jsem si musel koupit nový nebo ze vzteky kvůli ní zcela zničil řidičský či občanský průkaz či poškodil brýle.
Teď to už fakt nedělám! ( pomohl mi psychiatr, kam jsme kvůli ní zašel)

Moje máma ( 63.let) taky není ideální, ačkoliv je mi 39.let, tak mě třeba ještě na střední škole ( 19.letech) lezla sama do tašky a kontrolovala učení do školy, pořád mi nutila nosit určité oblečení, že je třeba venku zima, ačkoliv mě nebyla. Každý musí podle sebe, jak se cítí. Už jsem to mojí mámě také říkal, ale vše bez úspěchu. Dokonce to lehce dělá i teď, když jsem dospělý. Babička to je něco podobného, vše sleduje a do všeho se mě plete. Velmi často mi volá na mobil, když jsem jí říkal, že jí budu volat jen já, tak bez úspěchu. Táta ( její syn) se jí ještě zastává, neboť chce mít klid od obou žen.
Táta je v pohodě, tomu je to vše jedno a když mu něco sdělím, tak řekne. Já nevím, zeptej se mámy a nepomůženic, nechce se plést.

Já jsem takový klidný typ, že se v žádném případě nesnažím pořád probírat mezilidské vztahy, spory, nekoho pořád kritizovat a řešit a takováý věci jsou mi jedno.

Mám raději jiné zájmy jako jsou třeba vlaky, počítač, knížku, hudbu, rádio a pokecám s někím o technice, telefonech atd.

Už jsem byl osobně i u psychiatra, které mě napsal Neurol 1.0 kvůli zklidnění. Je hrozné, když všechny ty ženy stojí proti mně a já pak nevím, kudy kam. Jsem v bludném kruhu.

Dnes ráno jsem si vzal už 3 tablety Neurolu 1.0 ( to nebylo pravidelně) a je mi teď všechno jedno, ulevilo se mi a chci to včerejšímnoc zaspat. Běžně+ beru Neurol 1.0 - max. 1x denně večer.

Osobně vím, že jsem ve složité situaci, co mi nejvíce vadí, jsou časté narážky mé ženy na moji rodinu. Třeba žena řekne: Už ti zase volá na blbá bába neno mi žena nevěří, je žárlivá, má strach, zda si nepíšu ořes soc. sítě s nikým jiným apod.

Já jsem proti její rodině nikdy nic neměl a vůbec to s mými rodiči neřeším a je mi to jedno.
Ženy rodina taky co zaslechnu ( z ženy telefonátu) řěší jejich příbuzenstvo a kritizuje je, jak jsou špatný a mě už to rozčiluje a zároveň je mi to jedno.

Jsem někdy úplně na dně, nejradši bych někam utekl a popovídal s někým, kdo mi rozumí.
Když je žena v práci v pohodě, ale jednou za čas přijdou takové strašé útoky od ní, že bych jí nejradši vykopnul pryč. Řadu věcí překrucuje a pak si to vykládá jinak.

Pak jsou dny, kdy je zase klid a pohoda a pak se to zase opakuje.

Příklad:
a) S tátou jsem jel vlakem z Prahy a žena jela taky, ale opravdu oba jsem jí neviděli, neboť vlak byl velký. Ona, když vystupovala, tak pak volala a ještě 14 dnů mě vyčítala, že jsem ji museli vidět, že jsme to udělali schválně. Já říkám,. že ne a ona tvrdí opak, že museli a opakuje to dokola.

b) Koupil jsem jí v obchodě kytičku, ale nevšimnul jsem si a doma byla naštvaná, že na ní šetřím, že jsem jí dal levnou kyrtky a nelíbíse jí. Ty jsi takováý škrt, takový ksindl, že jsi mohl koupit kytičku, třeba za 300 Kč a ne takový koště.

c) Nebo, že jsem jí dal na vánoce levný dárek ( peníze za cca. 3 000 Kč, aby si něco koupila dle svého. Ona to porovnála s kolegyně z práce, že jim dá manžel více a já ni šetřím.

d) Nebo třeba řekne, já jsem se ti nikdy nelíbila, tobě se líbímněkdo jiný, ať ti třeba ta tvoje černovlasá sousedka pere, kdyý ji obdivuješ. ( což není pravda, jen si ní prohodím občas pár slov na chodbě o počasí atd, jinak nic víc) Ještě dodá, takovou má plavou pleť, jako polocikánka, to ty miluješ.

Je pravda, že jsme šetřivý typ, ale mám vlastní byt ( před svatbou), kde mi na provoz služeb ( fond oprtav, elektřina, voda, teplo) nedá ani korunu a plánuji nové lino na chodbě, v koupelně, dveře do sklepa atd.
Pak občas vykládá své mámě ( občas zaslechnu v telefonu, jak jsem hrozný a občas i naše rodina) Mě by to nikdy naopak nenapadlo, to udělat obráceně. Jsme takový typ, že si nechávám, hodně věcí líbit, ale už začínám být tvrdší.

Moc se omlouvám za delší text a přeji hezký sněžní den.
Tady sněží, to letošní zimu ještě nebylo.

Kdo chce může mě poslat email a můžeme si o tom někdy napsat.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Promiňte,ale co chcete poradit?!

S takovými lidmi jako je Vaše žena se nedá žít *zed*
Je to energetický upír.
Bude Vás vysávat tak dlouho,až skončíte buďto v blázinci,nebo na jipce s infarktem.
----
Pryč od ní,dokud je čas !

Děti nemáte,což je obrovské plus.

hodnocení

5x
Mně připadá, že jste se už tady na něco podobnýho ptal. Chápu, že se chcete vypovídat, postěžovat si na ženu. Dříve se chodívalo do kostela ke zpovědi, dnes se chodí sem nebo k psychologovi. Můžete se vypovídat k psychiatrovi, který vám píše léky nebo chodit na skupinu psychoterapeutickou, případně obojí. Se ženou to nemáte jednoduché, ani sám se sebou. Pokud vás hodně štve, můžete se s ní rozvést. Máte kamarády, přátele?
doplněno 03.02.19 12:37: Já se divím, že s takovou ženou potvorou ještě jste... To snad nemáte zapotřebí takhle se sám ničit.

bfhfs
hodnocení

3x
Podle mě nejste normální ani jeden. A taky si myslím, že když se s ní rozejdete, tak si najdete zase nějakou takovou megeru. Někteří muži si neumí/nechtějí najít normální partnerku, protože je taková nepritahuje. Přitahují je právě takovéhle nevyrovnane psychiatrické případy, kvůli kterým se můžou trápit a stěžovat si, jak se k nim žena hrozně chová, ale jak to oni hrdinové pro ni dokážou všechno vytrpet. Jste takový ten nemuzny slabossky typ bez sebevědomí, kterému jako vrchol muznosti přijde flaknout něčím o zem. A pointa - jestli chcete změnu, musíte začít u sebe.
upaharak
hodnocení

Rad se změním, už na tom pracuji.
Radši bych ženu vyrovnanou a pohodovou,
ale dříve jsem měl v seznamování dost velkou smůlu.
To samé platí i obráceně.

martinna*
hodnocení

2x

Chcete radu od staré zkušené ženy-63 let která je 43 let vdaná? Sbalte si tašky a IHNED pryč. Nemáte děti tak proč jste spolu to nechápu. Nikdy bych nemohla žít v partnerství kde není úcta,tolerance,pochopení a důvěra jednoho k druhému.

To nemluvím o tom jak se paní o vás vyjadřuje: magor,hajzl ap. A pomlouvat rodinu druhého před partnerem? Nechci být zlá ale takto by si stěžoval snad 17 letý kluk co má problémy s holkou a ne 40 letý dospělý muž. Ten by to měl vyřešit během chvilky.Je to pravda co si myslím o mladší generaci a na tom trvám. Chybí vám úcta k člověku.

Partner se má rád domů vracet kde by měl být klid,pohoda a ne hádky,osočování a řev. To by bylo pod moji úroveň takto jednat a už vůbec ne takto žít.Doufám že do takového vztahu NIKDY nepřibudou děti-nezasloužíte si je

olca*
hodnocení

2x
Ahoj. Jako bych četla příběh mého táty. Já v tom vyrostla, přesně to vyčítání, nadávání, klidně i uprostřed noci. Ona je chytrá, ty debil.
No řeknu Ti jak to vypadá po 40 letech soužití.
Já utekla a táta sní zůstal sám.
Bere troje antidepresiva, neco na spaní. Posledních 10 let když tam neziju ( taky jsem nešla část toho hnusu přece jen já) zestárnul o 20 let. Máma onemocněla hlavně psychicky, je stimulant, bere milion léků na milion věci a táta kolem ní litá jak pes. Protože on za to přece může. Ve vzteku rozbíjí věci, křičí a sprostě ji nadává ( má toho fakt dost, máma už 2 roky neopustila kromě lékaře domov, takže pořád mele ty hnusy dokola jen jemu) ona všulem z rodiny tvrdí, že ji týrá a lidé tomu věří. Buď ji zabije v afektu ( je to moc hodný člověk, ale jen člověk) nebo umře vysílením. UTEČ! Čas ještě máš. A už to není láska, ale jsi v kruhu týrané osoby.

anny*
hodnocení

2x
Ahojky,neurol je navykovy,pokazdem incidentu po nem sahnete,a pak ikdyz bude klid uz bez nej neusnete,byt vama beru od nich roha!Zvu te na rande a uvidis,jak budes rychle zdravej a jak rychle budes zdrhat.a rad!
upaharak

Ahojky,

máš pravdu Neurol je návykový a člověk si pak na něj zvykne. Toho se právě bojím.

Určitě mi napiš do soukromé zprávy a můžeme pokecat. Budu moc rád.

Těším se

hodnocení

1x

Psychické problémy máte oba dva. Co se těch partnerských týče - zkuste společně navštěvovat nějakou poradnu, zda vám to pomůže. Pokud ne, tak jděte od sebe. Děti nemáte a strávit zbytek života vedle někoho kdo Vás psychicky deptá, asi nechcete. Zobat neurol v takovém množství nic nevyřeší. Vaše žena nesnáší Vaši rodinu, nemá dost taktu k Vám ani úcty, tak proč s Vámi tedy je? Aby Vám nadávala, kritizovala, provokovala? Sice je nemocná, ale to není omluva proto, aby Vás ponižovala. Nemusíte s ní být za každou cenu. V takovém vztahu setrváváte dobrovolně a pokud s tím něco neuděláte, bude se to jen horšit...

doplněno 04.02.19 16:00:

Je pravda, že už jste sem o svém problému psal. Měl byste ho ovšem i začít konečně řešit! To za Vás neudělá nikdo. Je to Váš život..

poradte.cz/...

janm*
hodnocení

1x

Jak bylo již řečeno, vaše žena má problém a zde je jen jedno řešení, aby si ho plně uvědomila a chtěla ho řešit a tím se změnit protože to může udělat jen ona sama, ze zkušenosti ale vím, že většina takových lidí se změnit zásadně nechce, jediné tedy co můžete udělat je zkusit ji slušně pokud možno bez emocí nastínit, že by se sebou něco měla dělat ale myslím že to nepochopí bude to brát jen jako další útok na svou osobu a proto radím co předřečník, nejlepší řešení je se rozejít, v opačném případě promarníte a protrpíte řadu let, budete z toho mít pocuchané nervy a výsledek nebude...A pro ty co se třeba teprve "seznamují" jakmile zjistíte že toto partner/ka dělá nemeškejte a pryč, z 99% to lepší nebude nezmění se to časem dítětem majetkem zkrátka ničím...

janm*

Když to tak čtu, nečekal bych na vašem místě ani minutu, vyrovnal bych se s ní a rozloučil co nejdříve, proč by jste měl být s někým kdo si vás neváží uráží vás ponižuje šikanuje...zažil jsem kdysi něco takového a nikdy více, jakmile se objeví takové věci a příznaky jako má vaše žena tak pryč pryč nečekat...existují i rozumné empatické ženy, rozchod je těžký a hledání také ale takto to nemá dle mne budoucnost, něco jiného se o něčem občas pohádat v něčem se neshodnout apod., a něco jiného je domácí šikana a teror s jejími permanentními často bezdůvodnými útoky ponižováním omezováním uzurpováním, rozchod pomůže oběma, vy budete moci nabrat nový dech a znovu "obživnout" a pro ni to bude také poučení a snad ji to také malinko posune aby to pak se svým potencionálně dalším partnerem zkusila změnit, zkusila na sobě zapracovat i když většina lidí je nepoučitelných vystřídá desítky vztahů nakonec zjistí že jí nic nevyjde a bude obviňovat okolí ...

upaharak
hodnocení

Souhlasím, jen je problém, ze oba pracujeme
ve stejně práci- v firmě a trochu se bojím reakce
okolí, ale já si myslim, ze si to lidi budou chvíli šuškat
mezi sebou a pak bude klid. Důležitá je moje spokojenost
že?
janm*

Chápu, jenže ono je to tak, chceme-li být alespoň do jisté míry "svobodní" musíme se oprostit od názorů druhých, nejlépe je to tak že si člověk uvědomí jisté skutečností tj. neexistuje člověk kterého by měli všichni rádi, ani vy nejste u všech ostatních oblíben, stejně jako třeba já, i když se tak na vás třeba tváří že vás berou není to vždy tak, to je třeba si uvědomit a teď si položte otázku proč na takové lidi brát ohled když jde jen a jen o vaše věci které se jich netýkají? Dále žena pokud vás pomlouvá nyní před rodiči, vás stejně pomluví (pokud to již neudělala) i před kolegy v práci, možná si myslíte že jste před kolegy "čistý" ale jen oni vědí už nyní jak to s vámi je...jak se bránit proti pomluvám? prostě se jim nedá vyhnout jediná cesta je to přijmout a tím to nechat plavat, vím je to těžké když si to člověk uvědomí rozbuší se mu srdce a řekne si no jo ale co si o mně ten nebo onen pomyslí? ne, člověk se musí oprostit od toho chtít se všem zavděčit chtít být před druhými ten "dobrý" stejně jím nebudete lidé vás pomluví tak jako tak, tak nač brát ohledy? na co? Já si také myslel dříve že jsem třeba oblíben, že mně všichni berou apod. Jaká iluze! Jaká strašná iluze a na základě toho se chtít všem zavděčit! Život mi ale otevřel oči, dnes už vím že nejsou všichni přátelé jen proto že se k vám tak na oko chovají, nemají vás všichni rádi a jsou hotovi vás kdykoliv odsoudit takové odsouzení jsem zažil a na tvrdo! V té chvíli to bylo jako ledová sprcha, lidem kterým jste věřili vás najednou odsoudí, ale hned vzápětí jsem tomu byl velice rád a víte proč? Protože jsem se tím od nich osvobodil už je nepotřebuju, nepotřebuju si před nimi skládat v duchu účty, nezajímá mně jejich názor nedotýká se mně to, musím s nimi sice vycházet na běžné komunikativní úrovni musím s nimi nějak vyjít ovšem mám svou svobodu a hlavně sám sebe, nic nedejte na to že si druzí o vás budou myslet že jste to nebo ono na základě nějakých pomluv, nechte to být, člověk se především nemá zpronevěřit a zradit sám sebe nemá zradit své nejlepší vědomí a svědomí i kdyby proti němu stál třeba celý svět ! Je to těžké ale každý si tím někdy projde nebo alespoň skoro každý...to vám otevře oči, takový je život

hilda*
hodnocení

1x
Najděte si ve svém okolí psychologa, klidně jich navštivte několik a u kterého se bude cítit nejlíp, choďte k němu. Pomůže vám vyznat se ve svých i ženiných pocitech. Ale každá návštěva něco stojí. Ať se vám daří!
upaharak

Určitě psychologa navštívím. Teď zrovna hledám nějakého šikovného.

mm*
hodnocení

0x

Jak dlouho jste manželé? Plácáte se v takovém vztahu už dlouho, nebo takhle nesmyslně trpíte dobrovolně zatím krátce a proti své vůli? Byt je vlastní tak o nic nepřijdete, když se rozvodem osvobodite, uzdravení máte na dosah, jen se sám rozhodnout. *co*

upaharak
hodnocení

Jsme manžele asi 5,let a tyto problémy jsou
asi zhruba rok. Predtim kromě par blbosti v pohodě.
Vykašlete se na ní. Život je dost krátký a ještě se v něm trápit? Abyste pak nelitoval, že jste se jen zlobil zbytečně. Najdete lepší.

id
hodnocení

0x

Jste plnoletý? Svéprávný? Pokud ano, tak jen vy rozhodujete o tom s kým a kde budete žít. Kdyby vám nynější soužití nevyhovovalo (z nějakého důvodu) tak pro to něco uděláte a nebudewte se cpát léky.

Jinak také platí - vrána k vráně sedá ...

Promiňte, ten váš romám je řešením kravin, asi vás v životě nepotkala vážná věc. Buď s manželkou chcete být a nebo zítra podejte návrh na rozvod. Už vůbec nechápu, že řešíte šuškandu okolí.

tentato
hodnocení

0x

Co máme radit, když Vaše situace je špatná již několik měsíců? Vaše manželství je itálie, jste oba na prášky, oba máte své doktory na psychiku a nikam to nevede.

Není u Vás láska, ale zvyk, nedůvěra, zlobota, neurovnané mezilidské vztahy, nekvalitní život.

Nějaká rada by se nenašla ze dne 22.4.2018 - 19 odpovědí, 6.7.2018 - 12 odpovědí, 9.9.2018 - 15 odpovědí, včera - 18 odpovědí?

Jinak, babička Vám pomohla při získání bytu a Vy ji necháte urážet a pomlouvat? Necháte si urážet celou rodinu? Tohle jste měl zakázat okamžitě, při prvním prohřešku. Díky babičce bydlíte nejen Vy, ale i Vaše manželka.

Pokud nepomůže psychiatr, doporučuji chodit pravidelně do kostela a tam se vyzpovídat a vypovídat. Oba dva. Možná, že to bude pro Vás oba to nejlepší. Vy to totiž vyřešit nedokážete. A hlavně, nedokážete k sobě najít cestu ke slušnému životu. Možná s jinou partnerkou, ale tady paní s psych. onemocněním těžko. Jste podobně postižení, jeden za 18, druhý za 20 bez dvou. Pokud nevyměníte manželku, tak klidný spánek, život bez neurolu a jiných prášků asi nebude.

m123*

Přesně moje slova. Taky jsem si vzpoměla, že tu už pán psal.

Michale, když už k vám nemá úctu vaše žena, ponižuje vás a nemá vás zřejmě ráda, tak byste ji měl mít sám k sobě. Neurolem se odrovnáte a život si neužijete. Stačí se jen odhodlat a udělat první krok.

Já měla v manželství jiné problémy, ale taky mi to trvalo dlouho se rohoupat. Další dva roky mi trvalo se s tím vyrovnat. A dnes vím, že jsem udělala to nejlepší co jsem pro sebe udělat mohla. Musíte jen chtít.

upaharak

Také s vámi souhlasím, že se člověk musí rozhodnout a říct dost.

Kolikrát říkám mé ženě, ať dá pokoj a ona pořád jede dokola. Ačkoliv má moje babička nějaké chyby, tak přesto ji mám rád a rozhodně nechcni, aby ji moje žena urážela. Ona pořád říká, že jí moje rodina, babička ublížila. Já ji pořád opakuji,ať se o tom nebaví, dá pokoj, že to nebudu poslouchat. Je to fakt někdy o nervy.

hodnocení

0x

Příště to zkuste napsat kratšeji, určitě příjde více odpovědí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]