Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den
a potřebuji poradit. Mám ženu, které je 37.let, mě je 39.let a občas je výbušné povahy a neumí se ovládat. Bohužel trpí i tzv. histriónskou poruchou osobnosti ( v lehčí formě, léky aktuálně nebere)
Dnes jsem ráno ještě kolem 9. hod dospával a ona šla na chodbu a všimla si, že jak máme lištu u prolov. podlahy, tak tam chybí ze strany násada. Říkala mi, že kde to je, že jsem to asi vyhodil.
Já říkám, že jsem nic nevyhodil, žen fakt nevím, kde by to mohlo být. Pokud náhodou ANo, tak by to bylo rozhodně omylem. Já jsem sice takový typ, že zbytečností zbavuji, občas probere věci a roztřídím to a zbytečné věci vyhodím,neboť zbytečně to zabírá místo, ale toto určitě bych úmyslně neudělal.
Ona hned zvýšila hlas, kde to je a já řekl, že nevím, že to se najde nebo se to případně koupí. Reagovala, že všechno vyhodím a kolikrát zbytečné věci a že to stálo 50 Kč. Pak hned: nic nevíš k čemu to je, jsi úplný debil, ničemu technickýmu nerozumíš, k čemu tě mám, jseš blb atd. Ničeho si nevážíš a vše vyhazuješ.
Já jen co jsem se trochu probral, tak jsem řekl: Uklidni se, když používáš na mě takové výrazy, tak já začnu taky a řekl jsem: ty jsi zase kráva. Ještě jsem dodal, aby se koukala uklidnit. Já, pokud takhle blázní, tak třeba ze vzteku vezmu třeba nějakou věc a roztrhám to, ale to již nedělám, neboť si říkám, nemám toto zapotřebí, ničit si věci.
Pak se mi začala omlouvat, já jsem to tak nemyslela a já ji na řekl: To je možné, to si říkala minule a pak se vždy omlouváš.
Jiné dny je třeba super.
Od rána jsem z toho špatný, musel jsem si vzít na uklidnění 2 Neuroly, abych byl v pohodě.
Máte to někdo taky takhle v partnerství/manželství?
Je lepší odejít do jiné místnosti či rovnou ven?
Dobrý den. Nikdy jsem nezažila, že bychom si s manželem hrubě nadávali. I když někdy mezi námi neshody byly, vždy jsme si jeden druhého vážili a respektovali se. Pokud jste vy dva schopni si nadávat do "debilů a krav" pak vám asi chybí patřičná vzájemná úcta. Vaše žena má zdravotní problém, Vy ho máte také, pokud zobete Neurol. Oba byste měli navštívit odborníka. V afektu je nejrozumnější asi jít si provětrat hlavu ven na čerstvý vzduch.
Ve věku 39 let byste už mohl vědět, že hádku s hysterkou prostě nevyhrajete. Dále píšete, že ta vaše hysterka je navíc histrionka a jistě víte, že histrioni jsou hysterici takového prazvláštního typu. Pro svoje výstupy potřebují publikum, čím větší, tím lepší. Když publikum nemají, rychle vystydnou.
Takže možná by stačilo zareagovat přesně jak píšete. Prostě a obyčejně úplně beze slova odejít ven.
Vy si navzájem stále ničíte zdraví. Ono se to sčítá. Něco udělejte. Ona se vám omluvila, to dělají labilní lidé. Oni za to nemůžou,že takto vyjedou. To někdy dělají i některé prášky tu agresivitu.A možná,něco z toho co o vás říká je i pravda. Vy zkuste udělat vše,aby ona nevyjela a vy se potom nerozčílíte. Možná asi fakt odejít ven,nenechat se vyprovokovat. Vyhnout se hádce. Jinak vaše hádky mně připomněly jednu českou komedii. Tak to berte trochu i s humorem. Žijete jen jednou.
Promiňte, ale podívejte se, co znamená Histronská porucha, pak snad pochopíte, že to, co vám manželka dělá, je přesně dle učebnice a že za to, dá se říct, nemůže - je psychicky nemocná. Ale když nadáváte vy jí, tak se za žádnou psychickou poruchu schovat nemůžete. Odpovězte si na otázku, jestli ji milujete a jestli ní vydržíte až do smrti. Jestli ano, tak to chce hledat jiné způsoby, jak ji uklidnit, když začne. Navrhuju třeba odejít z místnosti, obejmout ji nebo si třeba domluvit nějaké heslo, které řeknete, když už to podle vás bude moc, a ona si tak bude moct uvědomit, že přehání.
Až na ty Neuroly bych tomu rozuměla, Neurol se přece nebere jen tak, šup do pusy ale užívá se dle rady lékaře. Žena se čílí, vy zachovejte klid a třeba i odejděte do jiné místnosti, no nadávat do krav jste taky nemusel.
Vy jste již tady psal, nebo někdo má úplně stejný problém co Vy a Vaše žena.
Asi tady? - poradte.cz/...
Vaše soužití bude Itálie. Jdete si na nervy, ale zároveň se neumíte od sebe odpoutat.
Dvě psychicky narušené osoby, nezvládající své emoce, nezvládající běžný manželský život a komunikaci, používající berličku prášky = předpoklad každodenních hádek, výčitek a gradujících rozepří.
Jakmile jednou použijete silná, vulgární slova k tomu druhému, již se jich nezbavíte a každá další hádka může být spouštěčem dalších a dalších vulgarit, násilností, depresí, nešťastných pocitů a neřešitelnosti.
Jste na sobě nějak závislí?
To si musíte ujasnit sami mezi sebou.
Snaha chovat se k druhému slušně musí být vyvíjena od každého z vás. Pokud to nedokážete, proč spolu jste?
Zřejmě paní něčím nějak provokujete?
Nebo jestli ona není spokojena sama se sebou, tak to nesmí dávat sežrat Vám. Nemůže si na Vás vybíjet zlost. A jestli to je její nemoc, tak jste snad věděl, do čeho s ní jdete? Tak změňte názor a jděte od ní.
Pokud jste sem psal již vícekrát, a té bez nějakého řešení doposud, tak sám vidíte, že klidné, smírné soužití není v dohlednu. Nemá to perspektivu a budete se hádat, vyčítat, otravovat život tomu druhému stále.
Nezobejte prášky, ale řešte svoji situaci, pomoc najdete pouze na konci své ruky a ve své hlavě.
Farmaka, psychiatři, Poradna.cz nepomohou.
Můžete ze sebe udělat obětního beránka, svěsit hlavu a nechat si nadávat. Ale dokážete to, budete na to dostatečně silný? Anebo, dokáže se žena změnit? Když má takovou diagnózu? A neléčí se? Již nemusí, nebo nechce?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.