Nejste přihlášen/a.
S manželem jsme spolu 5 let a oběma nám je více jak 50. Manžel se přistěhoval do mého domu, pouze své osobní věci a svůj byt začal pronajímat. V mém domě používá úplně vše co bylo moje před svatbou.Trvalé bydliště u mě nemá. Nyní jsem zjistila,že byt,který pronájímal 5 let už 5 měsíců nepronajímá a tajně si byt zařizuje. Nechal si byt vymalovat, nakoupil si do bytu nový nábytek. Přede mnou vše tají, nic mi o tom neřekl. Člověk který mu sestavil nový nábytek, mu občas v době sestavování nábytku zavolal, manžel vždy odešel hovor vyřídit ven, tak abych nic neslyšela. Často odjíždí do tohoto bytu a pokud se zeptám kam jede, odpoví, jedu si zařídit věci, které si potřebuji zařídit. Klíče od svého bytu vozí ve svém autě, a já k nim přístup nemám. O všem mlčí a pokud se zmíním o bytu, okamžitě vyvolá nesmyslnou hádku a cítí se uražený a nemluví, nebo skočí do auta a někam odjede. O jeho financích jsem nikdy nic nevěděla. Vše od počátku dělí na moje, tvoje. Bydlí v mém domě, v mém zařízení, používá vše moje, má klíče od mého domu. Stále přemyšlím co udělat...zda říci, že vím, že si zařídil svůj byt, přemyšlím nad tím, zda mu to vše říci a sdělit mu, že když vše dělá potajmu a za mými zády a ze mě dělá blbce, že vyměním zámky od svého domu a zamezím mu vstup. Prosím poraďte...co by jste dělali na mém místě vy_ Jak by jste se zachovali? Děkuji za Vaše názory, rady...
Určitě bych si s ním promluvila. Řekněte mu vše co víte a žádejte vysvětlení. Je dobré vědět jaké má úmysly, abyste věděla na čem jste Vy. Je to divné manželství kde se dělí na mé a tvé.
Dávám odkaz na Vaší dřívější diskuzi. S pánem jste měla už dávno udělat "rychlý"proces a požadovat, aby se odstěhoval do svého. poradte.cz/...
Léčba šokem. Vyměnit zámek u domu, poslat manželovi SMSku, Zámek vyměněn, já od tvého bytu také nemám klíče. Pro osobní věci si přijeď zítra v 15.00 hodin.
Vím, je to řešení pro otrlé, ale slušnou domluvou vám nic nepřizná. Zda jej opravdu z domu vyhodíte nebo ne bude záležet na jeho reakci
Nečetla jsem všechno. Takže nakonec jste se nerozvedli. V květnu jste psala, že bude následovat pohovor s mediátorem a manžel se ptal, co dělá špatně. Tedy se chtěl napravit /snad, ale bylo to spíše divadlo/.
Od toho května, kdy probíhalo jednání, uběhlo již pět měsíců. Tedy si pan manžel jenom připravil kvalitní bydlení za peníze, které na Vás ušetřil. A právě píšete, že byt již 5 měsíců nepronajímá. Myslím, že jste zvolila a nechala se přemluvit od vychcánka. Ten Vás rád nemá.
On tak nějak počítal již s tím, že bude bydlet u Vás /za 5 tisíc/ a peníze vloží do svého majetku.
Máte nějaké děti? Máte vypořádání majetku, přepsáno na děti, nebo předmanželskou smlouvu? Co by se stalo, kdyby jeden z vás zemřel? Jak by se děti dělili.
Bylo vám to zapotřebí? Ano, vše bych mu řekla, nastavila pravidla co platím já a co on, pokud se bude kroutit má kufr na chodbě a odevzdává klíče. Na druhou stranu je možné, že vše chystá jako překvapení pro vás. Přečetla jsem odkaz a pokud jste to vy, už dávno jste měla mít věc vyřešnou a být opět svobodná holka. Raděj si kupte kočku a chlapa pošlete do háje.
Jestli chlapovi nevěříte, nebuďte u případného rozhovoru sama, mějte při sobě nějakou dospělou osobu. Třeba toho mediátora. Jestliže jste manželé, podejte žádost o rozvod s patřičným vysvětlením, jak se pán na společném bydlení podílel, kolik Vám dluží. On má náskok, má připravené lži a když bude přistižen, může být hnusnej. Fabku bych vyměnila, sotva odjede do svého bytu. On jedná nefér, jednejte taky bez ohledu.
To, co jste napsala před 5 měsíci a dnes, text takový, jako ty oba dotazy s popisem situace, přiložte k nové žádosti o rozvod. A žádná dohoda! On dohodu nedodrží. A i když mu vyměří částku, kterou Vám bude muset vyplatit, tak se na to vykašle a Vy nemáte odvolání. Ať rozhodne soud.
@Cairano,
když nám dáváte informace po částech, neuvedete odkaz na původní otázku a nedoplníte, jak to dopadlo u mediátora, jak pokročil rozvod, co jste od května udělala apod., těžko se dočkáte rady, která by Vám pomohla.
(Já se svou odpovědí počkám na doplnění informací.)
@Liska5 > no právě. Já jsem tu otázku i odpovědi četla už tehdy, teď jsem si to jen připomněla. Zajímá mne, co tazatelka za těch pět měsíců podnikla, protože bez toho podle mne nemá smysl radit něco dalšího.
Nechápu, že dospělá žena je tak naivní a hloupá.Už minulý dotaz svědčí o vyčůranosti toho muže. Musíte mít za každou cenu mužského na krku? Požádejte o rozvod, taky o vyrovnání financí za ty roky apod. a utíkejte od něj.
Kam Vás zatáhl a může být ještě hůř. Držím Vám palce a jednejte rychle, třeba i výměnu zámku. Nic bych s ním nedomlouvala, jeho přístup konat si na svém potajnačku už je divný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.