Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s řečí

Od: alena18 odpovědí: 5 změna:

Je tomu asi tak čtvrt roku, kdy u sebe pozoruji, že mám jakoby ztěžklý jazyk, že se mi špatně a namáhavě vyslovují některá slov, se kterými jsem nikdy problém neměla. Samozřejmě nejsem, ale připadám si opile. Také trpím častými bolestmi hlavy a únavou. Lékaře se navštívit nechystám, protože si myslím, že je to jen nějaká přechodná fáze nebo se prostě jen moc pozoruji, proto se obracím k vám, zda jste se s něčím podobným nesetkali, případně jestli příznaky k něčemu nepasují. Ta řeč mě ale pomalu začíná mírně děsit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x

Ano, setkali a osobně. Porucha řeči, únava a bolest hlavy. A diagnóza zní roztroušená skleróza. Tak moc nečekejte, ono je třeba s léčbou začít včas, dokud je v mozku ještě co zachraňovat.

hodnocení

3x

Zapomeňte na nás a mazejte k doktorovi. Už jen proto, aby vyloučil v úvahu přicházející možnosti - a že jich je povícero a nehezkých.

hodnocení

3x

K lékaři jste měla jít již dávno. Může jít i o vážnou nemoc - RS. Ale i my zde můžeme dle příznaků jen hádat. Neodkládejte vyšetření u lékaře. Diskuze o RS byla zde:

poradte.cz/...

iz*
hodnocení

1x

Čtvrt roku mi na "přechodnou fázi" přijde moc, k lékaři jste měla zajít nejpozději po pár týdnech.

Přes internet Vás nikdo nevyšetří a riskovat nějaké "hokus-pokusy" na základě rad laiků by se Vám nemuselo vyplatit. Podle mne byste neměla čekat a co nejdříve navštívit lékaře. Může jít i o vážnější věci než RS.

hodnocení

1x
Souhlasím s ostatními. Nechápu, na co čekáte, že nejdete k lékaři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]