Nejste přihlášen/a.
Odmítnout můžete - ale musíte počítat s tím, že lékař může následně odmítnout další péči:
Z. č. 372/2011 Sb. § 48
(2) Poskytovatel může ukončit péči o pacienta v případě, že
c) pacient vysloví nesouhlas s poskytováním veškerých zdravotních služeb,
e) přestal poskytovat součinnost nezbytnou pro další poskytování zdravotních služeb; to neplatí, jestliže neposkytování součinnosti souvisí se zdravotním stavem pacienta;
ukončením péče nesmí dojít k bezprostřednímu ohrožení života nebo vážnému poškození zdraví pacienta.
Ohledně narkózy se musíte informovat přímo u svého ošetřujícího lékaře - obávám se, že celková narkóza asi možná nebude, ale můžete požádat např. o analgosedaci.
Neblázněte, pravděpodobně jdete na vyšetření kolene. Při endoskopii se rovnou provede ihned zákrok, pokud se najde příčina potíží. Celková narkóza je nebezpečná, po umrtvení od pasu dolů nic nebudete cítit a můžete se ptát lékaře, špásovat se sestrou a koukat na monitor. U endoskopie neasistuje anesteziolog, pouze lékař a sestra.
Z čeho máte strach?
satam - a radu pro tazatele nemáte?
satam, můj BLÁBOL by nešel specifikovat? Člověk se rád přiučí. Endoskopii mám třikrát za sebou, vím o čem to je.
Jednak se jedná o komentář - reakci na tvůj blábol, a navíc asi neumíš číst, protože moje rada je o kousek výš. Takže plodíš jen bláboly.
Nárkoza asi ne - možná na ten zákrok hospitalizace po domluvě.Záleži o co jde atd..
Endoskopické vyšetřeníEndoskopie je moderní vyšetření tělních dutin a dutých orgánů trubicovitým přístrojem zvaným endoskop. Touto metodou nejčastěji vyšetřujeme jícen, žaludek, tlusté a tenké střevo, močový měchýř nebo dýchací cesty. Vyšetření je přesné a neinvazivní, kdy minimálně zatěžuje pacienta, a proto je toto vyšetření ve většině případech prováděno ambulantně.POZOR!-DRUHY ENDOSKOPIE se dělí na gastroskopii, kolonoskopii, sigmoideoskopii, dvojbalónkovou endoskopii a kapslovou endoskopii.
Co to tady je za bláboly, koleno se vyšetřuje atroskopií, endoskopií se vyšetřuje jícen, dvanácterník nebo žaludek, pak je to gastroskopie a není se vůbec čeho bát, můžete požádat o oblbovací injekci. Mám za sebou tři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.