Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Endoskopie

Od: skubanek® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím poradte - můžu odmítnout endoskopii? Chci endoskopii, jen v narkóze, můžu o ni požádat? Udělají mě to? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Odmítnout můžete - ale musíte počítat s tím, že lékař může následně odmítnout další péči:

Z. č. 372/2011 Sb. § 48

(2) Poskytovatel může ukončit péči o pacienta v případě, že

c) pacient vysloví nesouhlas s poskytováním veškerých zdravotních služeb,

e) přestal poskytovat součinnost nezbytnou pro další poskytování zdravotních služeb; to neplatí, jestliže neposkytování součinnosti souvisí se zdravotním stavem pacienta;

ukončením péče nesmí dojít k bezprostřednímu ohrožení života nebo vážnému poškození zdraví pacienta.

Ohledně narkózy se musíte informovat přímo u svého ošetřujícího lékaře - obávám se, že celková narkóza asi možná nebude, ale můžete požádat např. o analgosedaci.

hodnocení

2x

Mezi námi, ta narkóza je nebezpečnější a mnohdy i nepříjemnější, než celá endoskopie:-D

hodnocení

1x

Endoaskopii jako vyšetřovací metodu nebo zákrok? Co vám doporučují a proč? Proč se nezeptáte toho lékaře, který vám tohle naordinuje? A také se jeho můžete zeptat na jiné možnosti. Navíc, určitě s vámi bude jednat abnesteziolog a s ním můžete vyřešit své obavy.

endo
hodnocení

0x

Neblázněte, pravděpodobně jdete na vyšetření kolene. Při endoskopii se rovnou provede ihned zákrok, pokud se najde příčina potíží. Celková narkóza je nebezpečná, po umrtvení od pasu dolů nic nebudete cítit a můžete se ptát lékaře, špásovat se sestrou a koukat na monitor. U endoskopie neasistuje anesteziolog, pouze lékař a sestra.

Z čeho máte strach?

doplněno 06.07.18 16:55:

satam - a radu pro tazatele nemáte?

doplněno 06.07.18 19:24:

satam, můj BLÁBOL by nešel specifikovat? Člověk se rád přiučí. Endoskopii mám třikrát za sebou, vím o čem to je.

Moc krásnej blábol. Už dlouho jsem se s větší kra.inou nesetkal*smich*

Jednak se jedná o komentář - reakci na tvůj blábol, a navíc asi neumíš číst, protože moje rada je o kousek výš. Takže plodíš jen bláboly.

endo: Nepletete si náhodou endoskopii s artroskopií? Jestli Vám při endoskopii vyšetřovali koleno, tak není co závidět. Zjevně máte koleno v prdeli :).

endo

Omluva veliká, letmo přečtený dotaz.

planetka*
hodnocení

0x

Nárkoza asi ne - možná na ten zákrok hospitalizace po domluvě.Záleži o co jde atd..
Endoskopické vyšetřeníEndoskopie je moderní vyšetření tělních dutin a dutých orgánů trubicovitým přístrojem zvaným endoskop. Touto metodou nejčastěji vyšetřujeme jícen, žaludek, tlusté a tenké střevo, močový měchýř nebo dýchací cesty. Vyšetření je přesné a neinvazivní, kdy minimálně zatěžuje pacienta, a proto je toto vyšetření ve většině případech prováděno ambulantně.POZOR!-DRUHY ENDOSKOPIE se dělí na gastroskopii, kolonoskopii, sigmoideoskopii, dvojbalónkovou endoskopii a kapslovou endoskopii.

doplněno 07.07.18 13:23:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Co to tady je za bláboly, koleno se vyšetřuje atroskopií, endoskopií se vyšetřuje jícen, dvanácterník nebo žaludek, pak je to gastroskopie a není se vůbec čeho bát, můžete požádat o oblbovací injekci. Mám za sebou tři.

Ájo, že Vy jste nečetla ty malý písmenka? ;)

Debata na téma artro/endoskopie už proběhla a rádce endo se omluvil. Netřeba kopat do ležícího.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]