Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Poznala jsem jednoho muže, se kterým se seznamuji, zatím si jen píšeme. Vypadal celkem fajn povahově, ale potom se nějak rozjel a tak přemýšlím, jaká je jeho skutečná tvář, zdali ta milá nebo ta řekněme nadržená. Budu moc ráda, když mi řeknete svůj názor, jaká povaha v něm převládá a zdali mám zkusit vztah. Trochu víc popíšu situaci ...
Je mi 25, jemu 30. Poznali jsme se na 1 stránce na netu před týdnem. (Má dost fotek, dal mi FB, další kontakty, takže to není podvod...) Pracuje jako obranná složka státu, což se mi líbí. Cítím z toho takové to že mě ochraní a zároveň je starší, takže už to není ten typ, že by někde lítal atd. což e mi opravdu líbí. Ze začátku byl milý, hodný, probírali jsme život, jak si představujeme život, vztah atd. opravdu jsme si rozuměli, měla jsem z toho dobrý pocit, že to má v hlavě srovnané, že ví co chce, že bude věrný a nebude hledat jiné kontakty. Ale najednou začal být nadržený. Začal psát o sexu, o tom jak moc to chce, že když potom má přítelkyni, že spolu denně spí atd. Neříkám, že je sex špatný a tak, ale najednou se přepnul a ten hodný a milý, empatický muž byl pryč. Hrozně mě to zamrzelo a chtěla jsem mu říct čau, protože ano, já opravdu denně sex nechci a nepotřebuji. Najednou jsem ho začala vidět jako nebezpečného, najednou to nebyl ten ochránce co brání stát, ale monstrum jdoucí po sexu a když nebude, tak bude zle. Bavili jsme se o tom, že tohle se mi nelíbí každý den a tak, ale on mi řekl, co je na tom špatného. Ale najednou je zas v pohodě. Hrozně to střídá, celý den je klid, píšeme si hezky, rozebíráme různé věci, hledáme společné zájmy a pak z ničeho nic třeba má hodinku, kdy sex, sex, hrozně to chci... a pak se zas uklidní a zas mluvíme "o blbostech".
Opravdu nemám z toho dobrý pocit a vážně se ho trochu bojím. Co myslíte že v něm převládá? Ten hodný ale prostě hold přijde chuť tak musí o tom psát nebo je prostě takový a chce jen sex tak proto se snaží být milý? Jak ho mám prověřit, kdo skutečně je? Buď mu dám šanci, sejdeme se a budeme pracovat na vztahu nebo půjdu raději dál od něj.
"Co myslíte že v něm převládá?"
Poznat charakter jen podle pár dopisů na Netu je prakticky nemožné. Jediná schůzka Vám napoví víc, než deset dopisů. Že někde pracuje (že vůbec pracuje) Vám napsal on. Pravda to být může, ale taky nemusí. Že Vás ochrání si taky jen myslíte. Sexuální maniak to zrovna být nemusí, ale o sex mu zřejmě jde v první řadě. Snaží se ovládat, protože je mu jasné, že by partnerku pravděpodobně odradil, ale občas to nezvládá. Když si to uvědomí, přibrzdí a vrátí se k původnímu (pro něj nepřirozenému) chování. Časem se to bude zhoršovat. Máte-li odvahu a pevné nervy, sjednejte si s ním schůzku. Já bych na Vašem místě rychle hodil zpátečku.
"...říkal, že většinou po 3. setkání se jde na věc"
To ovšem jen podporuje můj názor, že mu o nic jiného nejde. "Na věc" se nechodí po třetím setkání, ale až po tom, co se partneři dostatečně poznají a oba usoudí, že přišel ten správný čas. Může to být na té 3. schůzce, ale taky třeba po 1/2 roce.
Slečno, prosím vás... Člověka kolikrát nelze poznat při osobní známosti po letech, natož po týdnu psaní! Kdo takový pár dnech píše o sexu, tak asi nebude úplně normální. A jestli navíc chrání náš stát, tak potěš koště. Můj názor podle popsaného je ten, že to bude frustrovaný jedinec, což by v případě členů ministerstva vnitra nebylo vůbec výjimečné, který má jinak problém vztah navázat. Zamyslete se nad tím, kde ony přítelkyně, se kterými denně souložil, vůbec jsou? Ale možná je jen prostě fajn a nadrženej
Už jednou to byla obranná složka státu a bylo to celkem fajn. Každý je jiný, bohužel
Nevím jestli ta poslední věta "Ale možná je jen prostě fajn a nadrženej" je ironická? protože upřímně, na mě to taky přijde (každý to zná) a nemůže si pomoci
takže přiznávám, že občas jsem taky tak rozpálená že druhá strana má ze mě strach, ale ... jak píšu, sex není vše a každý opravdu nepotřebuji
Dobrý den, jeho pravou tvář poznáte (snad nebo možná) až při osobním setkání, kdy uvidíte i to, co při dopisovaní zůstává skryto (Vám, ale i tomu muži). První setkání volte na veřejnosti a musíte být odolná i jeho možným svodům - zdá se, že sex mu není cizí, ale jinak může být fajn. Jo, a dejte si pozor, aby po Vás nepožadoval nějaké erotické foto - to mu neposílejte. Zdravím!
naty - o co mu jde? Jde mu o to samé, oč jde Vám - jen bude rozdíl v čase a provedení . Když Vám jeho řeči o sexu nejsou příjemné, tak už jste mu to dávno měla napsat a on by to měl respektovat.
Pokud by to nerespektoval, tak to ukončete - nebude od Vás zřejmě respektovat nic. No, a jinak zkuste to nezávazné setkání (a třeba i navrhnout) a poznáte více. Jste už docela velká holka, tak to zvládnete.
naty - nemáte zač. Jak vidíte, tak názory jsou zde rozdílné. Když to ukončíte hned, tak budete asi přemýšlet, jestli to bylo správné a že to mohlo být hezké. Když se potkáte, tak to potom také možná ukončíte, ale už budete vědět, že to nemohlo být dobré. Nebo to dobré bude, vzájemně si "sednete" (i ten sex pořešíte) a budoucnost bude růžová. Na chlapa záruku nedostanete, ale když mu nedáte šanci, tak zase nic nezažijete.
Hlavně si ochraňte tu svou "svátost", ať nepodlehnete při prvním setkání .
Děkuji za názor.
Rozhodně nic posílat nebudu. Co se týče setkání, říkal, že většinou po 3. setkání se jde na věc. Rozumím Vám a 100% souhlasím, že schůzka ukáže víc. Ale přeci jen chci mít o něm nějaký názor, podle toho se budu dál rozhodovat. Ale třeba teď si tak povídáme o životě, řešíme nějaké svoje problémy a je hrozně v pohodě, radí mi, pomáhá. Otevřel se a mluví na rovinu o svých problémech. To by musel být extra třída, aby byl empatický, milý jen kvůli sexu. Říkala jsem mu, že má v okolí určitě holky, které by neměly nic proti sexu každý den. On že ale já se mu líbím. Taky jsem zkoušela reakci na sex na jednu noc (že teda když má ty potřeby, ať si někoho najde), ale to prý není nic pro něj. On chce vztah. Mluvil i o svých vztacích, měl holku 4 roky, ano může lhát, ale podle mě říkal pravdu. Těžko říct o co mu jde
Fakt moc díky až zase začne, tak mu to řeknu. Uvidím reakci. Když to bude zas něco typu "co je na tom" tak zřejmě opravdu to nemá smysl. Dodali jste mi všichni sílu a takový jiný pohled
Povídali jsme si o konzertech nebo o divadle, že tam rád chodí, ale nemá s kým. Kéž bych věděla, že opravdu ho bere divadlo...
Zas musíte pochopit, že se snažím na něm najít to dobré, protože jinak je opravdu fajn a rozumíme si (samozřejmě !schůzka! nezapomínám
) proto to hned nechci zahodit, ale musím opravdu opatrně a přitom "uhodit"
Dobrý den. Z pouhého psaní nepoznáte, jaký člověk opravdu je. Všimněte si sama, že jste si vybájila, že když on pracuje v obranné složce státu, že ochrání i vás. Proč to dáváte do souvislosti? On takovým totiž vůbec nemusí být. Do textu každý napíše to, jak se chce prezentovat. Samozřejmě, že papír (FB...email, atd.) snese ledacos - i lži. Pravou tvář poznáte až z osobního setkávání a po delší době. Já osobně bych s obrannou složkou státu nechtěla mít nic společného. Vojáci jsou zvyklí poroučet a to i v osobním životě...Podle mého to všechno vidíte moc idealisticky. A kromě to je tu již jeden viditelný nesoulad - on sní o sexu každý den, možná dokonce několikrát, vy o to tak moc nestojíte. Jak si pak můžete rozumět?
Za sebe mohu napsat ještě tolik, že by mě asi nezaujal muž, který by mi do dopisu psal o sexu, aniž bychom se nějak důvěrněji znali. Byla bych na pozoru, o co mu vlastně jde. To dopisování podle mě svádí k mylnému názoru, že protějšek člověk dobře zná...přeci si o všem píšeme a tak moc si rozumíte. Nene, fakt bych byla opatrná. On ten internet docela klame.
Možná jsem opravdu naivní, to neříkám. Ale než začal s tímto tématem, rozebírali jsme kde co a měli jsme stejné názory na svět, proto jsme si tak rozuměli. Potom začal o sexu a samozřejmě začal u mě blikat výstražný majáček
pozn. je pravda, že chodí cvičit, takže kdo ví, co cvičí.. ale i během "cvičení" mi píše, zase kdyby to tedy byl sex, asi by mi nepsal uprostřed nebo před tou holkou...
Nechápu moc dobře tu naivitu v 25 letech. To snad jste doposud žila v klášteře? Myslím, že zdravý, mladý muž - 30 r. může potřebovat sex často. Ovšem stále jen naivně doufáte /domnívám se možná mylně/, že po Xtém psaní byl pohodový, milý atd a pak zvrat v komunikaci. Co zjistíte přes net? Domluvte 2-4 schůzky a uvidíte. Máte o čem přemýšlet. Nakonec ani po roce není jistota, jakou má protějšek "tvář". Kolik životních příběhů se rozpadá po 7, 15 atd. letech. Nějak mně nejde na rozum ta naivita v 25 letech a dnešní době.
To je opravdu na hranici, jak se říká.
Podle toho co píšete, mi nepřipadá,že by to byl muž na trvalý vztah. Je dobře,že jste ostražitá. Možná nejste jediná,se kterou si takto píše. Snad až po delším psaní s ním ho vy spoznáte více.
S delším psaním? Víme někdo, včetně tazatelky, že se jedná o muže kolem 30 let? Může to být kdokoliv, kdo usedne ke klávesnici. Jasné bude až po setkání. A při prvním setkání s nim nemusí vlézt do postele nebo kupovat kvasnice na svatební koláčky.
Tak to paní-slečna určitě ví, že za 30-tiletým by se mohl skrývat i dědek dědkovatý. Jí jde o to,že dopisování s ním se jaksi zvrtlo, není podle jejích představ, mohl se jí zhnusit. Možná uvažuje i o ukončení psaní, natož aby se s ním setkala. Na seznamkách mohou být i pánové, kteří si myslí,že každá jim hned skočí do postele. Pozná se to už podle jejich vyjadřování se.
Většina chlapů jsou "monstry", kterým jde hlavně o sex. S věkem se to obvykle obrátí a taková monstra se stávají z žen. Pokud hledáte fajn chlapy, se kterými se dobře povídá a kteří se vás nedotknou, doporučuji 4% menšinu.
Dobrý den. A co kdybyste si ho prověřila tak, že mu řeknete o sobě pravdu? Že Vy jste sex ještě s nikým neměla a ani na něj nespěcháte. Z jeho chování poznáte oč mu jde. Jestli Vás nechce dobývat a budovat vztah, stáhne se sám.
Zmiňovala se o tom zde:
Kapičko, nějak jsem od tazatelky nenašla zmíňku, že by slečna neměla ještě sex, tedy že je panna.
Ben také píše o ,,svátosti,, jestli tím myslí panenství?
No, jo. Ale potom jako běžný uživatel poradny se mám jak dopátrat, že tyto dvě neregistrované tazatelky jsou jedna a táž osoba?
Jsem stále nevěřící Tomáš.
Tak v jedné otázce a doplňujícím odpovědím slečna píše, že se s seznámila před týdnem s mužem a zatím se po netu seznamují, ještě se ani neviděli. Na to, v 9.55 doplnila, že již měla jednou známost z obranné složky a bylo to celkem fajn. Takže tato první známost byla pouze platonická, bez sexu?
V gynekologické otázce již přítele má a potřebuje si dojít na prohlídku.
Takže po netu si s novým objevem budou vysvětlovat, jakého má gynekologa a ke kterému chodí?
Netahá nás někdo za nos?
V poslední době je tady takových podivných, naivních, nezkušených, hloupoučkých dívenek jak naseto.
pohanka - tahá. A děje se to pravidelně, jenže běžný uživatel nemá tu možnost to jasně rozpoznat a potom si "zapařuje" mozek, aby dobře poradil. Je to podrazácký nešvar, ale zase to je kořením této poradny. A ono se koření většinou úmyslně, nikoliv náhodou. Takže, buď se s tím smířit a radit nebo takový dotaz ignorovat.
To je trapný.
Člověk chce poradit a zapaří si mozek? A nakonec je to koření poradny a troll si vegetuje dál.
Potom tato poradna ztrácí smysl a snižuje se na úroveň poraden pro náctileté.
Takže kdo má možnost toto,, koření,, odhalit, tak nemusí reagovat, neztrácí čas.
Kdo tuto možnost nemá, tak ze sebe dělá blbce do té doby, než na to sám, náhodou přijde.
Fakt, divný posun na této poradně.
Možná nechat si otevřené otázky pouze o zvířatech, přírodě a vaření.
Nesouhlasím s názory, že člověka nelze poznat z dopisování. Lze. Ovšem ne za týden.
Jestli Vám po týdnu písemné konverzace píše o sexu, a zároveň "má jasno", že sex po třetím setkání, vypadá to, že mu jde spíše o ten sex. Jinak by se podle mne ohlížel na Vás.
Vím, že je dnes tzv. "jiná doba". Přesto by podle mne bylo minimálně slušné počkat s tímto tématem až po nějaké době osobních setkávání, až budete oba mít jasno, jestli je ten vztah takový, jak si oba (!) představujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.