Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový kluk na obzoru vs svoboda

Od: tynna odpovědí: 21 změna:
Dobrý den ,chtela bych se podělit o své trápení ,které nevím jak vyřešit .
V 16 letech v prvním ročníku jsem začala svůj první vztah s klukem.
Vydrželo nám to 2 roky,ale rozešli jsme se poslední dobou se ke mě nechoval hezky a byl schopny mě i uhodit.
Jenže jsem s nim prožila i hezké chvile než se poslední půlrok začal takhle chovat,takže pořad mezi námi něco je .Rozesla jsem se s nim a řekla mu ze když se změní má šanci jako všichni ostatní.Myslela jsem ze si věci urovna oddychnem si od sebe a všechno zase bude dobre,jenže mezi tím jsem potkala kluka jiného .
Je strašně moc milý a fajn ,nechodím s nim ale parkrat jsme už spolu schuzku měli a pusu si taky dali ,je na mě strašně hodný a cítím to z nej ze je to i hodný a citlivý kluk je mi s nim fajn .Citim ze by to mohl být i ten správný ,navíc je o 3 roky starší než a tím pádem i rozumnější.Muj bývali přítel už mě tedy přestal tolik zajímat ale já nechci přejít z jednoho vztahu hned do nového.Chtels bych být teď taková nezávislá na nikom ale z druhé strany vím ze s tím klukem mi je fajn a cítím ze bych s nim chtela být ,ale jakoby mě něco tahlo dvouma směry a nemůžu se rozhodnout co vlastně chci

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ve tvém věku je normální střídat partnery. Vdaná a s dětmi už takové možnosti mít nebudeš.

Pokud jich nevyzkoušíš víc, jak poznáš toho pravého? Když si kupuješ boty, kolik párů vyzkoušíš? A proti tomu jsou boty jen banalita.

radajz*
hodnocení

4x

Nech tomu volnech průběh. Pokud se z toho má stát vztah, tak se stane a není třeba to popisovat slovy. Na bývalýho se vykašli. Pokud tě uhodil, tak už nemůže mít šanci. Pokud je ti s tímhle hezky, tak s ním buď.

hodnocení

3x

Rozchody jsou těžká věc a je potřeba se je naučit. A hlavně: nikdy se nevracet. Navíc, uhodil tě jednou, uhodí i podruhé, to je v povaze. Hodně předběhnu čas a nastíním ti tu bezvýchodnost vdané ženy s dětmi, kterou manžel mlátí a ona neví jak dál. To bys přece nechtěla. Po první facce vždy rozchod. To je zákon. Správný chlap ženu nikdy neuhodí!

Novému řekni, že je ti s ním fajn, ale ať na tebe nespěchá. Pokud o tebe opravdu stojí, tak vydrží.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, rozhodnout se musíte sama, ale pokud toužíte nyní více po svobodě a nezávislosti, tak vztahem s tím hodným chlapcem mu ubližujete. Vy ho nemilujete, ale jen ho máte jako náhražku samoty a jestli se pro tu (dočasnou) samotu rozhodnete po delším chození s tím hodným klukem, tak to pro něho bude rána. Takže, buď jděte do nového vztahu plně nebo ho ukončete včas. Zdravím!

hodnocení

3x

@tynna - Myslela jsem ze si věci urovna oddychnem si od sebe a všechno zase bude dobre
Vy to ještě ve svém krásném věku nemusíte vědět, ale zapamatujte si - partner, který je "schopny mě i uhodit", není partner pro mě. V šestnácti nebo v šedesáti. On se totiž nezmění, nanejvýš se bude, více nebo méně, ovládat.

Novému "kamarádovi" klidně řekněte, že máte za sebou ošklivou zkušenost (aniž byste to nějak rozváděla!) a nejste si jistá, zda (zatím) chcete opravdový vztah. Buď to pochopí nebo ne - ale rozhodnout se bude muset on. Dávat mu naději na něco, o čem sama nevíte, jestli chcete - to se nedělá. Nakonec - zkuste si představit sama sebe v opačném postavení.

hodnocení

3x

Dobrý den. Já osobně si myslím, že Vás Váš bývalý zajímat nepřestal. To byste o něm pořád nepsala a neřešila ho. Ujasněte si co vlastně chcete a dokud nebudete mít minulost v sobě vyřešenou, do jiného vztahu se opravdu nepouštějte. Vždyť se na nikoho nemusíte hned vázat.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

hodnocení

1x

@karl - radit 16-ti leté holce že se nemá nechat mlátit je snad zbytečné(není přece tak hloupá)... Pokud se nemůže sama rozhodnout tak má zůstat sama.
Není to zbytečné - nebo si myslíte, že všechny dospělé ženy, kterým muži ubližují, jsou "tak hloupé"? Třeba jim jen nikdo v šestnácti neřekl, že to není běžné.

Mimochodem - vaše druhá věta rada není?

karl*

Ano,všechny co zůstávají v 16-ti letech s přítelem jenž je mlátí jsou hloupé.

hodnocení

0x

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, to snad mluví za vše. Už by to nebylo, jako poprvé...

figurek*
hodnocení

0x

kdysi ještě na škole jsme měli besedu s jednou dost známou psycholožkou a ta dala holkám tuhle radu :

Zkuste si vašeho přítele představit, jak vozí kočárek s vašimi dětmi. Jestli to dokážete, potom možná máte toho pravého.

Je ale fakt, že holkám z našeho ročníku už bylo přes dvacet. Proto si myslím, že na hledání toho správného máte ještě dva nebo tři partnery čas. Neváhejte a vyzkoušejte toho druhého.

karl*
hodnocení

0x

Vy si dáváte pusu s chlapcem s nímž nechodíte?Takovým dívkám jsme říkali r..jdy.Vy píšete že nevíte co chcete a rádci zde to mají vědět za Vás?

@karl - Kolik je vám let, smím-li se optat?

ivanh*

Když to nevíte, tak proč vůbec píšete?

karl*

ivanh...píši proto aby si tazatelka uvědomila nejprve sama co vlastně chce a podle toho se rozhodla.Vy snad víte co chce a nebo rozhodnete o tom co je pro ni nejlepší?Člověk by měl být odpovědný za svá rozhodnutí a ne jednou někde nadávat že si vybrala toho nesprávného protože jí to poradili na poradně.

jedubabicka...je mi tak akorát.

@karl - Jestli jste v šestnácti vždycky přesně věděl, co chcete, pak klobouk dolů.

karl*

jedubabicka...co se týče dívek tak jsem věděl co chci již v 15-ti.Dobře,Vy slečně poradíte.Jste také ochotna na sebe vzít třeba za tři roky následky tohoto třeba špatného rozhodnutí?

@karl - Dobře,Vy slečně poradíte.Jste také ochotna na sebe vzít třeba za tři roky následky tohoto třeba špatného rozhodnutí?
Ano, já jsem slečně napsala - partner, který je "schopny mě i uhodit", není partner pro mě - a nemyslím si, že by to bylo špatné rozhodnutí.

karl*

jedubabicka...tak radit 16-ti leté holce že se nemá nechat mlátit je snad zbytečné(není přece tak hloupá).Jestliže ovšem uvažuje nad tím s někým takovým zůstat tak jí o to asi jde.Pokud se nemůže sama rozhodnout tak má zůstat sama.Přece jí nikdo nemůže organizovat život.

katka34
hodnocení

0x

nemusíte s novým objevem hned začít oficálně chodit, můžete se scházet, na procházky, povídat si ... pokud se bývalý přítel k tobě nechoval hezky a jednou jste se rozešli, tak znovu není dobré se dávat dohromady, protože problémy, které jste měli se časem znovu vrátí, možná se na nějakou dobu bude snažit být lepší, ale to dlouho nevydrží a bude to tsejné nebo i horší, znám to ze svého okolí a nemá cenu se vracet tak, kde už to jednou nefungovalao, hlavně pokud nemáte děti, tak vás zatím nic nespojuje, takže já bych se spíš ohlížela pomalu jinde

hodnocení

0x

Píšeš, že tě ten první kluk byl schopen i uhodit...takový kripl by už nikdy neměl dostat druhou šanci.

jirka*
hodnocení

0x

tvl, nechat se mlatit od "pritele", tak si predstav, co bude delat treba ve triceti, mlady pan bude psychopat/sociopat a ty asi nepochazis z pohodove rodiny, coz? :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]