Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zamilovala jsem se do dvou mužů a nevím, jak z toho ven. Trvá to už tak 2-3 měsíce. Když jsem bez nich, tak mi oba dva chybí. S obouma mi je dobře, s obouma si rozumím. Už se o sobě i dozvěděli a oba dva jsou ještě ke všemu tak hodní na mě, že mi dávají čas na rozhodnutí. A mě to akorát tak ničí, protože vím, že jednomu z nich ublížím ještě víc, než jsem ublížila doteď.
Děkuji za rady.
Dobrý den. Toto jste zde již řešila. Zbytečně prodlužujete trápení sobě i oběma mužům. Jste si opravdu jistá tím, že jste zamilovaná? A že oni milují Vás? Myslím, že ne. Ani jeden není ten pravý pro Vás...
Lucko, ať se rozhodnete jakkoliv, myslím si, že Vás to trápit nepřestane. Pořád budete pochybovat jestli jste si vybrala správně a bude Vám líto toho druhého. Neustále je budete v různých situacích srovnávat a budete si to třeba i vyčítat, že jste se rozhodla tak a ne jinak. Šťastná jen s jedním z nich možná nebudete. Pokud o sobě pánové vzájemně ví, udělejte si společně nějaký výlet. V různých situacích poznáte reakce obou mužů a třeba Vám to pomůže v rozhodování.
Nezlobte se, ale ta otázka byla položená trochu jinak. Jelikož teď jsem pochopila, že jsem zamilovaná opravdu do obou. Kdyby mě nemilovali, tak by se na mě pravděpodobně vykašlali a nedávali mi čas na rozhodnutí.
Právě toho se nejvíc obávám, že člověk bude stále uvažovat nad tím, jak by mi asi bylo s tím druhým, zda by to nebylo lepší, co by on udělal v takové situaci, zda by se nezachoval lépe, zda bych si s jeho rodinou a kamarádi nerozuměla lépe, atd.. Těch věcí na porovnání je strašně moc a kort, když je člověk zamilovaný do obou, tak je bude pořád porovnávat.
Tak ohleduplní, že by jeli spolu na výlet, opravdu nejsou. Opravdu se nemají v lásce.
Lucko, přestaňte si lhát! Jestli někoho milujete, tak jenom sama sebe. Vy nejste vhodnou partnerkou ani pro jednoho z nich. Měla byste jim OBĚMA okamžitě přestat ubližovat. Doufám, že rozumíte, co míním.
Morálku a svědomí si vyřešte sama, ale nemusela byste porušovat zdejší pravidla.
Jak člověk může milovat sám sebe, když uvažuje i nad sebevraždou, aby tak už nikomu nemohl ublížit? Promiňte, ale do hlavy mi opravdu nevidíte, tak nechápu, jak toto můžete tvrdit.
P.S. Obouma používá vážně spoustu lidí, jelikož ne všichni se vyjadřujeme úplně spisovně. A tahle špatně vyskloňovaná číslovka patří do obecné češtiny a tu používá snad většina lidí nebo se snad mýlím? Tak bych byla ráda, kdybych tu nebyla za neandrtálce, děkuji.
Rozumem to nelze vyřešit, doporučuji to na nejaký čas naprosto přestat řešit a nepřemýšlet o tom.
Dobrý den, toto by vyřešil až někdo třetí - asi až skutečně "pan Božský". Jinak, nedávno jsem se dočetl, že dnes je prý normální, když má děvče zároveň dva partnery, protože si prý vybírá - takže, statistice odpovídáte. Zdravím!
lucka321 - tak holt místo páru budete trojka. Pokud jsou pánové hodní a nesobečtí, tak to pochopí a může to být i hezké (sice nestandardní, ale hezké). Navrhněte to a uvidíte jejich reakci.
lucka321 - pokud by pánové projevili málo nadšení pro společný "projekt", tak jim sdělte onu větu (tuším) pana Landovského: "Je lepší mít mladou a třeba se o ní s někým dělit, než starou jen pro sebe."
Ano, vyřeší to bud někdo třetí, nebo se to vyřeší samo jiným způsobem, který si ani ve své fantazii nekdovedete představit, ale podmínkou je, aby vy sama jste to přestala řešit, prostě se toho problému pustila. Jen tak se to může samo vyřešit.
Prostě mi tu vadil opakovaný / hrozný/ výraz obouma, tak jsem dvakrát užila spisovný oběma. Teď navíc vím, že jste hodně mladá a nezkušená na takové rozhodování. Člověk si svůj žebříček hodnot postupně buduje a časem a po životních karambolech si uvědomí, co je pro partnerství podstatné. Vy byste měla s každým z těchto kluků zažít nějakou krizovku, aby se vám "vybarvili". Všímejte si také, jak se kluci chovají doma k rodičům, a jaká atmosfera je v jejich rodinách, jak se chovají rodiče k sobě atd. Odsud si hoši nesou určité vzorce chování, postoje...Nám kdysi paní učitelka radila, jeďte spolu pod stan. Jak on se postará o to a to? Jak ona bude udržovat pořádek a bude jevit snahu udělat něco k jídlu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.