Nejste přihlášen/a.
Začalo mě silně škrábat v krku a nutí mě to ke kašli a ještě se k tomu přidala teplota 37,5. Prosím poraďte jaké účinné léky bez předpisu, nebo mám jít zítra na pohotovost?
Slanou vodu,rozpustný acilpirin.Mě to pomáhá.Ale vy už to budete mít asi více rozjeté.Paralen,panadol.
doplněno 26.12.09 19:37:Připravíme si čtyři stroužky česneku, půlku citronu a hrnek medu. Česnek oloupeme a rozetřeme najemno na struhadle, smícháme se šťávou z půlky citronu a nakonec přidáme hrnek medu. Tuto smrtící směs necháme odležet v uzavřené sklenici. Podáváme jednou denně jednu lžičku. Pokud s bacily v krku nezatočí trojkombinace česnek-citron-med, jistě je zabije alespoň ten smrad.
Mám dobrou zkušenost s Priessnitzovým obkladem - tj. na noc na krk studený obklad (např. mokrý kapesník), přes to zavázat suchý šátek nebo šálu, přikrýt až ke krku a snažit se vypotit. Zhruba za 2-3 hod. je však třeba obklad vyměnit pouze za suchý šátek tak, aby krk už byl jenom v teple. Před ulehnutím bych každopádně určitě začala vykloktáním solí a potom cucáním pastilek, jako je např. Septolete, Neoangin nebo Imudon. K tomu věřím v léčivou sílu horkého čaje s medem a citronem. A tohle všechno dohromady hodně pomáhá.
1) Ihned žvýkat zázvor, je to sice hooodně nepříjemné, ale pomáhá úžasně na bolest v krku. Pokud nezvládneme žvýkat zázvor syrový, tak pijeme z něho odvar.
2) Alespoň 1x denně stroužek česneku. Rozkousat a polknout - může to být zase fuj, potom stroužek rozmačkáme a smícháme s taveným sýrem a sníme třeba s chlebem. Na pocit pálení pak dobře zabírá mléko.
3) 1x denně celou cibuli. Zase nemusíme žvýkat syrovou, ale stačí nakrájet na plátky a posypat cukrem. Cibule pustí šťávu a tu postupně po lžičkách pijeme celý den. Až nebude pouštět šťávu, tak zase posypeme cukrem. Na každý den použijeme novou cibuli.
Používal jsem několik let všechny možné i nemožné zázraky z lékarny za xxx peněz a pravda - taky fungovaly. Ale po vyzkoušení této "babské" metody jsem zjistil, že funguje minimálně /spíše lépe a rychleji/ stejně a to pouze za 0,x peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.