Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, co nelépe a nejrchleji zabírá na bolest v krku? Už asi týden mě bolí v krku. Je to taková jiná bolest, něž klasické pálení. Bolí to pouze při polknutí. Je to dosti nepříjemné a už nevím, čím se toho zbavit. Děkuji
Vypotit s množstvím lipového čaje, pak vypařit v horké koupeli a dobře se vyspat. Ráno pro jistotu česnekačku a budete fit...
... ačkoliv po týdnu... není to už skoro pozdě?
Teda není to dobré, ale mě to pomáhá. Protože nerada chodím k doktoru (vždycky něco najdou a něco zakážou), takže na sklenici vlahé vody asi 1 rovnou lžičku soli a pořádně kloktat. Klidně 2-3x denně. Asi bych to ještě doplnila obkladem: mokrý vyždímaný velký kapesník okolo krku a zavázat bavlněným šátkem nebo něčím podobným a nechat, až obklad uschne. Zkuste to jeden den a uvidíte. Hele, teď mě napadlo, není to rybí kost v krku? To si nedělám srandu, já to zažila a není to zrovna příjemné.
A nebude to klasická angína? A potřebná návštěva u doktora? Třeba ta samoléčba bude ještě horší do budoucna.
Jinak jsou dobrá kloktadla. V lékárně vám poradí. No a paralen nebo panadol a podobné. A klasika čaj a med a citron a citrusy a teplo v klidu.
Přeju brzké uzdravení.
No, já tyhle věci-pálení v nosohltanu a bolesti v krku přímo nesnášim,člověk se ani pořádně nevyspí.Jednou jsem se vnoci naštval, vlezl jsem do ledničky a tam jsem čapnul rozmixovaný papričky v oleji - pěkně pálivé, prohnal jsem je krkem("Jak ty na mě, tak já na tebe") a kupodivu se mi ulevilo. Aplikoval jsem opakovaně a kupodivu mi pálení a bolesti ustaly dřív než kdy před tím.
Vincentka na pití kloktat nebo pít bud teplou nebo studenou nebo dá se i inhalovat,ale vím,že to nikomu nechutná,tak je ted novinka Vincentka sirup s jitrocelem a mateřidouškou cena se pohybuje od 50kč do 60kč(je moc dobrý a chutný).Jinak cucat bombony holsky atd prevence.Přes zimu pít průduškoví čaj(hlavně nepít ovocný).Vánočka+med+nakrájený česnek
Většina uvedených postupů funguje,ale zdlouhavě a nejistě.Pro klasické pálení v krku a problémy se zahleněným nosohltanem mám velmi účinný návod.Koupí se v lékárně jako STOPANGIN.Původně jsem koupil stříkačku s pumpičkou a nástavcem do krku,po spotřebování používám stopangin v lahvi.Je to rostlinný preparát a účinkuje rychle,ale musí se aplikovat při prvních příznacích.
Druhý postup je v inhalaci par eukalyptového oleje.Do skleničky dám horkou vodu-aspoň 80 st-namočím kousíček vaty do olejíčku a vhodím do vody.Skleničku přikryji rukama a škvírou zhluboka vdechuji páry.Je to síla,ale velmi účinné na záněty průdušek i nosohltanu.
Preventivní postup při předcházení rýmy dodržuji při ranní i večerní hygieně proplachuji nosní dutiny studenou vodou .Tím se otužují sliznice a při rýmě se velmi ulehčuje průběh.
Pokud se příznaky bolesti v krku neodstraní do týdne,je třeba zajít k lékaři a nasadit ATB.Protahování léčby může poškodit srdeční sval.
JABRAKA
Nekolikrat za den udelam nasledny kolecka:
Uvarim caj a necham trosku vychladnout, pridam hodne medu a citronu (ale ne do horke vody, protoze vetsinu vitaminu a zdravi prospesnych latek se horkou vodou deaktivuje nebo rozlozi). Dam si tak 2-3 lzicky nakrajene cerstve cibule. Pokud mam cesnek, tak se snazim cucat pokrajenej cesnek (je to prirodni antibiotikum, a cesnek je opravdu zazracnej).
Na uvolneni dutin pouziju prave tu cibuli nebo nastrouhanej kren (to vas protahne zarucene). Vse to do sebe dostanu do doby, nez vypiju caj(hlavne musi byt porad teply), poradne se zabalim (dbam na to, abych mel zakryty krk i hlavu - potim se v mikine s kapuci:D, zabal urcite pomuze) a potim se dokud citim, ze mam tekutiny, vetsinou pri tom usnu. Tohle kolecko zopakuji pres den 4-5krat a druhej den me v krku neboli. Vcera jsem presne tohle mel, protoze jsem neco do krku chytl. Dnes je krk naprosto v poradku, akorat mam jeste rymu, takze do sebe rvu porad caje a kren. Nejim vubec zadny prasky, ani paralen a jsem za dva dny v pohode.
Ovsem tyden je uz opravdu celkem dost a radeji bych zasel k doktorce...
Ja ale nedam dopustit na ciste prirodni veci. Zkusim nekdy i ty papricky, to me jeste nenapadlo
p.s. a jak jabraka psal o eukalyptu, tak to vice nez souhlasim, protoze to je opravdu velmi ucinne, ja ale eukalypt nemam vzdy doma a kren udela podobnej efekt.
i s bolestí v krku je dobré navštívit lekaře muže se jednat o akutní infekci někde v organismu!ma kamaradka s tím ma problem co v 18.let onemocněla na žaludek z nervu při zkouškach...a doktor řekl že pokud se něco děje byvá vždy nějaký var,signal...ANI BOLEST V KRKU BYCH NEPODCENILA... A NEZAPOMENTE ŽE SE JEDNA O SLZNICI KDE SE VŠE UCHYTÍ A JE TO TAKOVÁ ŽIVNÁ PUDA PRO MIKROORGANISMY
ja souhlasim, ale uz parkrat se mi stalo, ze jsem sel s mensi bolesti krku prave k doktorovi (to jeste kdyz sem byl mensi s matkou) a u doktora sem od tech kaslajicich a smrkajicich lidi chytl jeste neco horsiho a spis me ta navsteva u doktora, cesta k nemu v zime a inverzi a cekani pres hodinu v cekarne narvane nemocnyma lidma zkolila mnohem hur. A mezi nama, doktori stejne vetsinou nevi v obdobi chripek, predepisou vysokospektralni antibiotika a poslou na kontrolu za tyden. Radeji si nepestuju bakterialni rezistenci vuci antibiotikum, ktere tak krasne doktori pomahaji, nezatezuju svoje jatra hnedka nejakymi antibiotiky a zkusim nejdriv prvni dny lecbu ciste prirodnima latkama a posteli, pokud to lze. Vim, ze to myslite dobre, ale timhle urcite nic nezkazim a prijde mi muj zpusob reseni vuci dalsim faktorum mnohem lepsi a mene rizikovejsi. Samozrejme pokud ma bolest zhorsujici se tendenci, tak k doktorovi. Zalezi na kazdym z nas, kdo jakou ma imunitu. Ja to beru ciste ze sveho hlediska...
Tak já už jenom přeji marodům, ať se co nejdříve uzdraví. Všem hodně zdraví, lásky a spokojenosti nejen v tom Novém roce. Nebudeme myslet na finanční krizi a budeme se stejně radovat!
U nás krásně svítí sluníčko, obloha je jak vymetená. (ale ty mrazy už by mohly přestat) Lída
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.