Nejste přihlášen/a.
Tak než začnu tak na rovinu, jsem gay.
Už delší dobu si píšu s jedním klukem a v brzké době se máme setkat. Veškerá opatření týkající se toho jestli to je opravdu ten s kým si píšu jsem už uskutečnil. To kdyby někdo chtěl rejpat.
Mám z toho velice smíšené pocity, jednou ani nemůžu natěšením usnout a strašně se na něj těším a jindy mám zas depky jak hrom z toho že se zamyslím co bude dál když to fakt vyjde, že s tim stejně jednou budu muset jít ven a že díky vztahu nebudu mít kamarády že na ně nebude prostě čas.
A ty deprese mám hlavně z toho že je to prostě stejné pohlaví, jsem z toho hrozně rozčarovanej a příjde mi to takový nepřirozený.
Tyhle pocity se ovšem zas za chvíli změní na to těšení a takhle furt dokola
Kdybych to všechno odvolal a zrušil tak by to psychicky fakt nedal on je na tohle hrozně citlivej
Ahoj Honzo,
nejprve - už jsi přijal sám sebe, přijal jsi to, že jsi gay?
Pocity, které popisuješ, jsou normální, myslím, že je zažívá (skoro) každý, ať jde o první rande s klukem, nebo s holkou. Může Ti pomoci, když si uvědomíš, že ten druhý člověk, se kterým se máš setkat, to zpravidla vidí stejně.
V dalších věcech bych tomu nechal volný průběh. Uvidíš, zda si budete při setkání rozumět, co se z toho vyvrbí. Když budete pak dva a vyjde to, tak si už nějak poradíte, jak to oznámit okolí.
Důležité je si připustit, že se nemáte za co stydět, jste normální, a pokud s tím má někdo problém, tak je to jeho problém, ne váš. Bude to v některých okamžicích těžší, ale vy si žijete vlastní život a na okolí se příliš ohlížet nemusíte. Důležité je, abyste byli šťastni vy dva.
To, že nebudeš mít čas na kamarády, se dá nějak taky vymyslet. Tento problém řeší i ten, kdo chodí s holkou, ale nějaké řešení se dá najít. A pokud jde o přiznání, tak dobrý kamarád z toho nebude dělat vědu, a přijme prostě to, že jsi gay.
Jestli máíte depresi z toho, že je to stejné pohlaví, jestliže jste rozčarovaný a připadá vám to nepřirozené, tak pochybuji, že jste opravdu gay.
Když na rovinu, tak na rovinu. V 15 letech si ještě zdaleka nemůžeš být jistý svojí sexuální orientací. Myslím, že setkání s někým, koho znáš jenom přes internet, je značně riskantní a skutečně by tě, a nejen tebe, mohlo ovlivnit na celý život. Pochybuji, že pozitivně. Dokonalé plány neexistují, protože nikdy do nich nelze zakomponovat všechny možné okolnosti. A tady je těch neznámých docela dost, nemluvě o náhodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.