Dal jsem inzerat na prodej telefonu, na ktery se mi ozval kupec. Neobvykle misto dobirky chtel poslat cislo uctu. Poslal jsem mu ho a pote obdrzel screenshot s potvrzenim transakce. Protoze uz s podobnymi mam zkusenost, neposlal jsem telefon hned po obdrzeni potvrzeni a vyckaval. Po 24h platba nedorazila, ale kupijici nalehal, at telefon poslu. Kdyz jsem mu rekl, ze neposlu, dokud penize nedorazi, zacal vyhrozovat s policii Poslal jsem ho do haje. Co byste udelali dal? Bydli moc daleko, takze se mi nechce mu dat za vyucenou a ztratit tim den. Jak byste ho potrestali? Prosim o realne odpoved a ne "poslat vybusninu, co mu utrhne prsty"
Nedělejte nic, nikdy nevíte, s kým máte tu čest a s čím kdo zachází, tím taky schází. Moh by jste se klidně jednoho dne cestou do práce probudit v nemocnici celý v sádře. Vycházím ze zkušeností, že takovéto podvody dělají často nečeši, kteří měli drsný život a kterým není násilí cizí.
vykoukal
Nj, to asi bude nejlepsi. Jsem se nechal unest tim, ze jsem se chtel na nem pomstit za podvodniky, co me skutecne okradli, ale kteri byli anonymni.
Typické čecháčství, jen ať zkouší okrádat dále a jiné, třeba staré lidi, kteří rádi naletí! Pokud to není Čech, tím spíš mu dát najevo, že mu tady pšenka nepokvete!
vilik*
Dvd99, a co byste jako ráčil dělat? Něco žalovatelného, ať máte ještě ke všemu problém vy? Nebo snad jít brečet na policii, kde s tím podle zákonů nic udělat nemůžou? Rada nechat to být je sice trochu ponižující, když máte vztek, ale věřte, že v tomto konkrétním případě není špatná. Já se kupříkladu nemíním 2 týdny nervovat se 40 zprávami denně, ve kterých mi je oznamováno, jaký jsem hajzl, nemíním nikde podávat vysvětlení nebo vymýšlet alibi. Nebo je trávit na ARO, když to nevyjde. Prostě si nebudu kazit náladu, to vede beztak jen k rozličným nebezpečným chorobám. Starší lidé jsou náchylnější, v tom máte pravdu, ale od toho mají příbuzné, aby se jim věnovali, třeba i osvětou. To je ale mimo tento případ a na delší debatu.
vilik - Ráčil bych dělat to, co dělám běžně. Prodej na internetu je můj denní chleba a takových podvodníků mi prochází mailovou adresou mnoho. Podle zákonů jde dělat právě hodně, to by jste koukal, i mezi různými zeměmi. Těm se špatnou češtinou rovnou odpovídám, že mají smůlu a pro české podvodníky je už prodáno. Ještě se mi nic nestalo a to jsem se s jedním podvodníkem soudil od roku 2010 až do loňského roku a úspěšně! Takové to vyhrožování (maily, sms), patří ke koloritu prodeje na internetu, tomu nahrává ta jeho anonymita. Policie mi několikrát pomohla, alespoň se člověk dozví, s kým má tu čest. Dotyčný se potom diví,že znáte jeho identitu a už se raději neozve.
vykoukal
Prekvapive je to Cech, ale je pravda,ze obvykle tohle zkousi Nigerijci, casto zijici jako azylanti v Nemecku
Proč si kazit volný čas? Nechte ho být, nekomunikujte a on odpadne sám. Pro jistotu si pár dnů kontrolujte účet a jemu před přerušením komunikace napište, že platba nedorazila, ať ji reklamuje u banky.
Nic ,nevíte kdo to je .Dokud Vám peníze nepřijdou ,tak má prostě smůlu.Z e-shopů Vám taky neposílají zboží dřív než jim přijdou peníze.Takže buď je pošle a nebo ne a nic mu tím pádem nepřijde.
Včera se to tady řešilo se sluchátky, že po zaslání screenshotu d kupce, ty sluchátka slečna odeslala a peníze nedorazily. Pokud je to Čech, tak ať klidně kontaktuje policii,vám platba nedorazila, tak není co řešit. poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.