Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byla jsem okradena?

Od: anonymni* odpovědí: 14 změna:

To jsem si tak koupila drahá sluchátka, kterých jsem pak litovala, tak jsem je hodila na bazar za 2 100,- Vím o častých krádežích a že nikdy nemám posílat peníze předem, protože mi prodkut pravděpodobně nikdy nepřijde, ale tohle byl takový zvláštní případ. Jedna holka mi napsala mail, že má zájem a jestli bych jí to mohla poslat expresní poštou. 10 minut na to, co jsem jí napsala číslo účtu, mi poslala potvrzení o platbě na můj účet, s razítkem a všechno prostě sedělo, tak jsem sluchátka poslala, ta holka mi neodpovídá a peníze nikdy nepřišly (posílala je ve 4 hodiny 20.7.) . Je něco, co můžu dělat? A jaktože se platba neposlala, když je na fotce jasné potvrzení(číslo účtu příjemce sedí)? Mohla bance říct, že to byla chyba a ať jí to vrátí zpátky?

Byla jsem okradena?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jo, můžeš se z toho poučit. Platba předem je zcela běžná, ovšem je nutné si prověřit svého obchodního partnera. Pro tebe je však důležitější rada ta, že zboží se kupci neposílá, dokud nejsou peníze na účtu. Na PC se dá vytvořit jakékoli falešné potvrzení nebo doklad. No, taky ještě můžeš chvíli doufat, ža peníze přijdou.

hodnocení

0x

Takhle sice doklad od Raiffeisen bank vypadá...Jenže zfalšovat ho pro poslání mailem je záležitost na pár minut.

Pokud tedy nemáte peníze na účtu a kupující nekomunikuje, peníze odepište..a příště se poučte.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Asi je načase se s penězi rozloučit, ale nenechal bych to jen tak. Je to podvod a podvod se dá řešit. Například je tady policie ČR, která pokud chce, vypátrá danou osobu, sluchátka a peníze. Taky může být okradených více, to ani vy a ani my tady nevíme.

hodnocení

0x

Zkuste přes svou banku tu nepřijatou platbu reklamovat u odesílající banky. Minimálně byste se měla dozvědět, zda peníze odešly, popř. proč neodešly.

tondac*
hodnocení

0x

Ano, byla jste okradena.

I na obyčejné kopírce se dají vyrobit neuvěřitelná kouzla .. a co teprve na compu ...

anonymni*
hodnocení

A není to falšování úředního dokumentu, které bych mohla nahlásit, když je tam falešně vložené razítko?

hodnocení

0x

Jj, podvod. A koukla jste do sledování zásilek, zda byl balík již doručený?

Běžte hned na policii, pokud by totiž vložila peníze 20.7 na účet, dávno byste je měla. Neposílejte zásilky před připsáním peněz na účet, nikdy a nikomu!

mexx*
hodnocení

0x

I dost pomalá platba přes složenku je za 2 pracovní dny na účtě, takže pokud Vám nepřišla platba z vkladu na bance (která bývá rychlejší) ani za 3 pracovní dny, tak už se něco děje. Je tu možnost nějaké zcela ojedinělé chyby v bance, ale to nevypadá moc reálně. S ohledem k tomu, že dotyčná od té doby nekomunikuje, tak to vypadá na nějaké šméčko od ní. Už to, že vám poslala potvrzení i s razítkem a podpisem úředníka v bance za 10 minut, co jste jí sdělila číslo účtu, je dost podezřelé. To by zrovna v ten okamžik musela být v bance u přepážky. Pokud Vám peníze nepřijdou ani zítra, což je pravděpodobné, tak neváhejte kontaktovat banku a zeptat se jich. Pokud se pro Vás nepříznivá situace potvrdí, kontaktujte policii. Částka o kterou jste přišla ještě nenaplňuje minimální hranici pro spáchání trestného činu, ale pořád jsou to peníze (a ne zas úplně tak malé), a policie se tím bude zabývat. Určitě by to naplňovalo i podstatu falšování či pozměňování úředního dokumentu. Mohla by se k Vám jako poškozená strana přidat i ta banka.

haf

Proc poslala 2300? Kdyz jsi za ne chtela 2100? A jeste k tomu poplatek 100,- za vklad... *sok*

anonymni*
hodnocení

Za poštovné, protože to chtěla poslat expresně do dalšího dne, to stojí docela dost.

danys*
hodnocení

0x

No podle mě, pokud nebude poškozených víc, tak to bude vzhledem k malé škodě pouze přestupek! Na druhou stranu máte adresu kupujícího kam jste sluchátka poslala ne?

doplněno 25.07.17 22:36:

no tak jí několikrát prokazatelně vyzvěte k odeslání peněz nebo vrácení zásilky a pak šupky dupky na policii, oni to prověří. :)

anonymni*
hodnocení

Mám, našla jsem ji i na facebooku, sedí jak jméno tak město, kam jsem posílala balík

rizzlah*
hodnocení

0x

Zdravím, dotyčný/dotyčná uvedený doklad nejspíš vytvořila, pohrozte, pokud sluchátka, popř. peníze nevrátí, tak s tím půjdete na policii a pokud se tak nestane, opravdu tam běžte, docela se polepšili.

Známý naletěl, monitor k počítači 2500 Kč, podobná částka a policie si dotyčného dohledala podle IP adresy atd, atd.

Pokud je to nějaký zkušený zloděj, který tohle provádí denně, může se to protáhnout i na měsíce, ne-lli roky.

doplněno 25.07.17 22:51:

Ale nejčastěji se jedná o *hokus-pokud, uvidím jestli mi to projde* lidi

doplněno 25.07.17 23:08:

pokus* ani psát neumím

anonymni*
hodnocení

Můžu podat trestní oznámení jako 17ti letá, nebo o tom musí vědět rodiče?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]