Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vlastnil jsem byt. Mám vztah 7let s přítelkyní. Abychom byli blíže její rodině tak jsme se přetěhovali do jiného bytu který začala vyřizovat přítelkyně. Souhlasil jsem stím že má lepší organizační schopnosti než já. Byt si přítekyně ale napsala na sebe. Vznikají mezi námi ted ruzné problémy které před tím nebyly příklad v zimě topení proč nešetřím volný čas nikam nejedeme ta možnost je auto je k dispozici. A ruzné jiné věci stále mi něco vyčítá že to mělo být jinak atd. Řekla mi neboj se kdyby se se mnou něco stalo dcery tě z bytu nevyhodí. Co si o tom myslíte? Děkuji
To je neuvěřitelné jak jsou některý lidi naivní. Vy jste teda prodal svůj vlastní byt, dal peníze přítelkyni a ona si za to koupila byt pro sebe a dcery a vám milostivě řekne, že vás z bytu nevyhodí? To jste se nemohl poradit dřív? S tím nevím co by se dalo dělat, už jenom ta sprostota a drzost, že si ten byt nechala napsat na sebe za vaše peníze, je zarážející. To jste si nechal líbit? Promluvte s ní, že chcete, aby ten byt nechala přepsat na vás a když nebude chtít, tak bych to nechala řešit soudně. Hlavně všechny papíry o prodeji bytu a koupi toho nového, převodu peněz apod., byste měl shánět.
Před chvílí jsem u kávy vyslechla od kamaráda. On měl 2+1 v OV, ona měla 1+1 v OV, oba byty prodali a koupili větší 4+1, vše zařizovala ona a byt nechala napsat na sebe. Jemu to nevadilo, problém to nebyl 15 let, dnes si ona našla přítele, jeho vystěhovala a zažádala o rozvod (děti 2), on sbalit kufr a šel k rodičům, nemá nic a může se jen soudit, dobrovolně mu ona nedá nic. Pokud už není pozdě, začněte konat. Co se stalo s penězy za váš prodaný byt? Pokud jste je investoval do bytu který je psaný jen na přítelkyni, trvejte na půlce-spoluvlastnictví a zápis na katastru. Na věcné břemeno bych kývla nerada, vztahy příbuzných jsou nevyzpytatelné.
Vubec jste nenapsal, co se stalo s byvalym bytem? Jastli jste nebydlel sam, jen jste se odstehoval a nekdo tam zustal bydlet, nebo jste ho prodal... A co ona a jeji drivejsi byt? Treba jste byt prodali jen jeden z vas, nebo oba vymenili... Je nekolik moznosti a pokud nenapisete co a jak bylo konkretne, nelze radit
Co chcete slyšet? Proč zakládáte stejnou otázku pod různými nicky? Jste masochista a potřebujete pořád dokola slyšet že jste ,,naivní až na půdu,,? Dcery se nebudou rozpakovat vás vyhodit,je to majetek jejich matky,takže kdyby jste ji přežil,tak tam nemáte žádné vlastnické právo.
Kdyby se s přítelkní něco stalo,pro její dcery nebudete nic znamenat. Nedorozumění je tam již teď.I kdyby jste v bytě zůstal,budete si tam připadat jako cizí,navíc budete mít nervozitu,kdy ony přijdou a doporučí vám vystěhování. Jestli jste jí dal na ten byt peníze a ona si ho napsala jen na sebe,tak jak jste to mohl připustit.Je to mrcha. Poradit se s právníkem,co s tím?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.