Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Získání IČ bez podnikání

Od: vario odpovědí: 9 změna:

Poradíte jak dostat ičo bez žl a podnikání? Nechci mít žl a nechci klasicky podnikat. Je to zbytečny zatěžování. Ale potřebuji ičo. V současné době fakturuji tak, že mám přiděleno dič od svého fú a místo ič uvádím, že fakturuji podle autorského zákona. Potřebuji nějaké fičury navíc jako třeba vlastní platební terminál nebo platební bránu do svých webových stránek. Toto ale mít nemohu jelikož jsou tyto služby všechny vázány na ičo a dič jim nestačí. Víte někdo jak získat ič bez žl a podobných nesmyslů? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den...

poradte.cz/...

vario
hodnocení

Dobrý den. Děkuji ale v té debatě je pouze samé flame a nic se tam neřeší. A ten úvodní post s vystavením žl a následném přerušení činnosti je pouze amatérský názor osoby neznalé. Je to totiž holý nesmysl. Pokud pozastavím živnost tak je tato informace v rejstříku okamžitě vidět a já dostanu výpověď od poskytovale oněch služeb a kdo ví jestli mě nějaká iniciativní osoba nepožene k soudu pro možný podvod atp. Je to opravdu stupidita ten názor a já být adminem tak ho ihned mažu. Může to totiž nadělat problémy lidem, kteří by se tímto řídili.

Ještě jsem vyšťoural něco přímo na wikipedii.

IČO přiděluje:

právnickým osobám zapsaným do obchodního rejstříku rejstříkový soud

zahraničním osobám a organizačním složkám zahraničních osob rejstříkový soud

nadacím, nadačním fondům a obecně prospěšným společnostem rejstříkový soud

fyzickým osobám provozujícím živnost živnostenský úřad

sdružením, politickým stranám a politickým hnutím Ministerstvo vnitra

církvím a náboženským společnostem a jejich evidovaným právnickým osobám Ministerstvo kultury

školským právnickým osobám a veřejným výzkumným institucím Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

veřejným neziskovým ústavním zdravotnickým zařízením Ministerstvo zdravotnictví

ostatním ekonomickým subjektům Český statistický úřad

IČO se nepřiděluje fyzickým osobám vykonávajícím duševní nebo tvůrčí činnost podle autorského zákona, která nenaplňuje znaky podnikání podle obchodního zákoníku, a fyzickým osobám provádějícím zprostředkovatelskou činnost pro stavební spořitelny. Tyto osoby používají pro svou identifikaci rodné číslo.

vario
hodnocení

Děkuji. Za ten poslední odstavec děkuji a je mi nyní jasné, že se v některých věcech dočkám pochopení spíš v Kocourkově nebo v Absurdistánu ale nikoliv v tomto demokratickém státě plným pomazaných hlav.

S tím se nedá nesouhlasit...Bohužel.

Přiznám se, že jsem to nečetl celé, ale viděl jsem podobný dotaz a spoustu odpovědí pod ním. Špatně jsem se spolehl na to, že tam budou nějaké důležité odpovědi. Moje chyba.

Každopádně k Vaší otázce -IČO je identifikační číslo právnické osoby, podnikající fyzické osoby nebo organizační složky státu.

Fyzická nebo právnická osoba, která chce živnost provozovat, musí získat živnostenské oprávnění.

Takže když to srhnu, aby jste získal IČO, Musíte se stát Podnikající fyzickou osobou a aby jste se stal touto osobou, musíte si založit živnostenský list, vzhledem k tomu, že to jde vše přes státní orgán a je to kontrolované, taková věc nepůjde obejít. To je můj názor, ale třeba bude někdo chytřejší a něco vyšťourá :)

Hezký den přeji.

PS: Živnostenský list - na něm není nic špatného a může se v budoucnu hodit. I když se za jeho zřízení platí nějaký poplatek, jako za vše. Jak budete mít IČO, tak už si Vás každý snadno dohledá ať budete mít ŽL nebo ne.

vario
hodnocení

K vašemu P.S. asi toto. Nikdy nebudu potřebovat živnostenský list a nikdy se mi nebude k ničemu hodit. Pro psaní svých knih nepotřebuji žádný ani podobný dokument vydávaný naší byrokracií. Jen jsem si chtěl některé věci prostě ulehčit. Hold, v tomto státě, mohu na vše podobné zapomenout.

mot
hodnocení

0x
a implementaci eet uz kvuli platbam kartou a platebni brane mate vymyslenou?
vario
hodnocení

Pro platbu převodem Vás nemusí eet vůbec zajímat. Nikoho. Pro platby kartou atp. by toto dostal za úkol člověk programující eshop. Nicméně mě nezajímá EET ale IČ protože na tomto vše stojí. Ostatní druhotně vyvstavuvší potřebné registrace jsou tudíž, v tento moment, vedlejší a bezpředmětné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]