Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam takový problém. Cca před 2 měsíci mě bolela šíleně hlava. Obvodní lékařka mi předepsala léky na migrénu (Cinie 100 - vzala jsem si 1 prášek a zabral) a odeslala mě na neurologii. Neurologické vyšetření mám v pořádku, CT mozku negativní. Přesto mám pocit, že už to není jako dřív. Hlava mě občas bolívá, ale jen malinko, ale zase je to častěj jak předtím. A taky pozoruju, že začínám víc zapomínat. Např. teď se mi stalo, že jsem si nemohla vzpomenout co jsem řekla, před 5 min. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Stalo se Vám to někdy také? Děkuji
Já jsem od svých 15 let měla šílené bolesti hlavy a bolest mi šla až do očí,stačilo se malinko pohnout a nedala se bolest vydržet.Byla jsem na vyšetření a vše v pořádku.Doktor mi napsal kapky Algifen a když jsem cítěla,že mě začíná pobolívat hlava,tak jsem si hned vzala kapky a do 15 minut bylo po bolesti.I když mě bolela hlava hodně,Algifen zabral rychle.Jak ženy nosí v kabelkách rtěnky,tak já jsem nosila Algifen.Ve 30ti letech jsem porodila a od té doby nevím co to je bolest hlavy a už to bude 5 let.S tou paměti:to se stáva každému občas,když vám někdo skočí do řečí,tak pak zapomene o čem se mluvilo před minutou.Hlavně neberte brufen na bolest,ničí játra.
Kupte si na paměť LECITIN a začněte hodně číst,nebo hrát šachy,dámu...procvičování moz.buněk.Na bolesti hlavy hodně tekutin,aby nedocházelo k dehydrataci organizmu,vyvarování se stresu a hladu kousek čokolády.
Myslím si, že čtu hodně. Knížky si chodím půjčovat do knihovny, čtu v podstatě každý den. Stresové zaměstnání ani stres neprožívám, aspoň mám ten pocit Denně vypiju 2-3l vody. Lecitin ovšem vyzkoušet můžu
)
Test na borelie vám dělali? Pro prodělané nemoci můžete být citlivější na bolesti hlavy a změny tlaku.
Nevím kolik Vám je let, ale to co popisujete, prožívám také...Do 40 let, jsem vůbec neznala bolest hlavy, a pak minimálně jednou týdně, to bylo úděsné.Vše mám v pořádku, ale byla jsem u léčitele, a ten mi dal jednu radu-jak pocítím začínající bolest, vzít si ibalgin, ale tak do 10 minut po zač.bolesti, potom už to nemá cenu...a ponořit na chvilku ruce po lokte do stud.vody...a hodně pít, omezit kávu s kofeinem.Zatím to praktikuji asi měsíc, a intervaly mezi bolestmi se prodlužují, je to prostě lepší.Dříve jsem si brala prášek také,ale třeba, když ta bolest byla už značná...A hodně spát a být na čerstvém vzduchu.Na tu paměť-křížovky, karty, přemýšlet na PORADNĚ o odpovědích atd...Přeji brzké zlepšení...
Byla jsem na neurologii a CT mozku.Jinak mám ještě další neduhy,takže chodím na kardiologii,endokrinologii,ortopedii...Ještě si říkám,jestli jste se v poslední době nebouchla hodně do hlavy, on se dá přechodit slabší otřes mozku...to pak bývají také následky.Ale jste hodně mladá, nevím jestli máte děti,ale po porodu se hodně věcí také srovná,nebo také začne...Zkuste nějakého léčitele.Kdyžtak se ozvěte na vnitřní poštu, a já Vám pošlu kontakt na hodně dobrého léčitele.Pak je dobrá na paměť ginko-biloba...
Může to být skrytá dehydratace,ke které dochází když se buňkám nedostává dostatečné množství vody.Tato mírná dehydratace může způsobovat bolesti hlavy,depresi, letargii, nebo mentální zmatek, závratě, ztrátu chuti k jídlu. Na posílení činnosti mozku- Lecithin a Gingo Biloba.
S tím Gingem to je pravda. Mám ho na zahradě a pes mi ho okousal. Tak jsem mu seřezal prdel a už si to pamatuje a je klid.
Tesyku - ve 20.58 hod jste mě pěkně rozesmál. Díky a hezký večer!
Vím, že to je vážné téma, ale není jistě od věci, občas problém trochu zlehčit.
Kdy jste byla naposledy u očního? Někdy bývá ten problém v očích. A jestli hodně čtete, tak by to mohlo být ono.Možná, to může být polohou u čtení + špatné oči a je problém.
A to zapomínání neberte tak vážně. Pár z nás by se muselo skrzevá zapomínání zbláznit, že jo!
Přikláním se rovněž k názoru většiny. Jinan (Gingho) botanika.wendys.c/... je ověřený prostředek na rošíření cév a tím i zlepšování paměti. Preventivně si jej ordinuji sám. Natrháme "listy"(listy to nejsou neboť patří mezi jehličnany) a dáme je do 5 l. sklenice od okurek. Trochu zmačkneme a zalijeme kvalitním min. 40% alkoholem (vodku lze také použít). Povážeme celofánem a dáme na světlo. Po cca 3 -5 týdnech slijeme a procedíme a můžeme dát např. zpět do lahví od vodky. Užíváme každý den kávovou lžičku. Je to trochu nahořklé, ale kdo pil někdy čaj ze zeměžluče tak mu to bude připadat jako kvalitní likér. Tato tinktura je daleko účinější a asi i levnější než tablety v lékárnách. Jenom upozorňuji, že to nepatrně zvyšuje tlak (proto není dobré větší denní dávky).
Jinan dvojlaločný se dá nalézt v různých parcích a zahradách. Buď je to dost vysoký strom, nebo naopak nižšího vzrůstu. Je to rostlina dvojdomá a proto lze na samičích rostlinách objevit zelené plody velikosti menších planých višní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.