Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak procvičovat pamět

Od: papene* odpovědí: 19 změna:

:)*modla*Jak procvičovat pamět, aby člověk nezapomínal?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Luštění křížovek a hlavolamů.Procvičováním her naučných na PC.

lidka*
hodnocení

0x

Papene, zapomínat je lidské. A já, aby moje mozkové závity nezahálely, tak je pěkně proháním a pilně odpovídám na poradně. :D

hodnocení

0x

Mrskám sudoku, křížovky, hlavolamy. Jinak dobá rozcvička je neše poradna. Při odpovědích jeden musí pěkně probrat mozkové závity a to je dobře.

papene*
hodnocení

Ale u všech to asi nefunguje.

Což to je pravda. Lidé bez zájmu a bez zájmů to mají složitější. Spousta mých vrstevníků neví jak se PC pouští a neví co je kniha nebo sudoku. Je to o jednotlivci. Vzhledem k tomu, jak tady větráš poradnu, to určitě tvůj problém nebude.

papene*
hodnocení

:)Díky, ale také zapomínám.Hlavně na to co mám,ale na to co je nedůležité si pamatuji až zbytečně dlouho.*smich*

Ale to je přece genetická výbava snad všech žen přece ne?*smich*

papene*
hodnocení

A mužů ne?;)

Jasněže, ale muži to umí lépe kamuflovat.*smich**pivo*.

randolf*
hodnocení

0x

*smich*Jo skleroza je nádherná nemoc. Člověk se neustále dozvídá nové a nové věci. Já jí mám taky. Hezký den. R.

kibic*
hodnocení

0x

Sledujte soutěže v TV, luštěte sudoku nebo vybarvujte obrázky a choďte mezi lidi. Nebo se třeba přihlašte na univerzitu třetího věku. Možností je spousta.

randolf*

*uf* Dobrý den. Děkuji za radu. Zatím se snažím, křížovky, PC, čtení atd. Zatím není situace katastrofická jen mě trvá déle při nějaké činnosti na PC, kterou jsem dlouho neprováděl než do toho zase vpluji ale času je dost. Jen se obávám, že bude hůř. Přeji hezký den. R.

lidka*

Já bych si dovolila tvrdit, že aktivní účast v poradně mi univerzitu třetího věku docela dobře nahradí. Za ten necelý rok jsem se dozvěděla tolik nových věcí. A nebo i jiný pohled na určitý problém má pro mne veliký význam. A v neposlední řadě jsem zde poznala spoustu zajímavých lidí a toho si také moc vážím. *placni*

alaska*
hodnocení

0x
Jak procvičovat pamět, aby člověk nezapomínal? Neustále se snažit vzpomenout, co všechno jsme zapoměli. Anebo zapomenout na co jsme si vzpoměli? Už nevím, asi nějak zapomínám.

hodnocení

0x

Luštit křížovky,hrát pexesso,karty,žolíky,prostě vše,čím se trénuje mozek a musí se přemýšlet...Také četba knížek je velmi důležitá,a jak praví paní Lidka,každodenní trénink zde na poradně,je také dobrý trénink mozku-prostě nezakrnět...aby jsme i ve stáří byli OK...*palec*

meri*

Tez se pripojuji intrnet je uzasna vec jak ten mozecek namahat ja kdyz se ucim neco noveho tak to zkousim tak dlouho az na to prijdu zrovna minuly tyden mi prislo pozvani na sraz tridy po 45 a muzu konstatovat ze jsem ty lidicky nedokazala dat do hromady tak jsem mozek zapla v posteli a povedlo se.Je treba zkouset vse a nazahalet.

dejavu*
hodnocení

0x

Spoustu těchto cvičení lze najít v těhle knihách

umarecka.cz/...

knihy.abz.cz/...

hablina*
hodnocení

0x

Hraju kriskros, bezvadně to procvičuje mozek

asa*
hodnocení

0x

Odpovím klasiku: Číst, křížovky... Poté bych doporučil psát slohová cvičení na různá témata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]