Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předání výpovědi a nepřítomný zaměstnavatel

Od: misa* odpovědí: 8 změna:

Přeji pěkný den,
potřebovala bych poradit ohledně výpovědi, kterou se chystám svému zaměstnavateli předat ke konci listpadu potřebuji ukončit pracovní poměr (od začátku února 2017 nastupuji do nové firmy a výsledek výběrového řízení jsem se dozvěděla až nyní na poslední chvíli). Na ukončení PP dohodou bohužel zaměstnavatel nepřistoupí kvůli zastupitelnosti a nahlášeným dovoleným mojí nadřízené. Problém ale je, že můj zaměstnavatel je do 5.12. mimo kancelář a ve firmě není žádný jeho zástupce, který by výpověď převzal. Bohužel u nás není ani recepce (jsme malá firma) nebo podatelna... přebírání pošty mám na starosti já, takže poštou zřejmě výpověď podat nemohu - hlavně i kvůli pokročilému datu a u nás neexistuje ani kniha na zapisování přijaté pošty...a své nadřízené se zatím svěřovat nechci, dokud to nebude oficiálně potvrzené od zaměstnavatele... takže můj dotaz zní, jak podat výpověď, aby výpovědní lhůta běžela už teď od 1.12.2016 a já tak nemusela čekat na další měsíc? Mohu poslat výpověď zaměstnavateli e-mailem a originál mu pak předložit, jakmile bude na kanceláři? Případně bude výpověď platná jak časově potřebuji, pokud ji poštou pošlu 30.11.2016 a do firmy dorazí 1.12.2016?
Velice Vám děkuji za informaci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kusk
hodnocení

1x

Pošlete zítra kurýrem. Adresujte na zaměstnavatele, jen obálku označte jménem vaší nadřízené., která musí poštu od kurýra převzít.

iz*
hodnocení

1x

E-mailem nestačí.

Jedině kurýrem nebo předat osobně své nadřízené proti potvrzení převzetí na kopii výpovědi.

doplněno 30.11.16 06:17:

Odeslat poštou 30. XI, nestačí, 30. listopadu byste musela výpověď doručit.

hodnocení

1x

pomůže Vám i toto, stačí svědek.

poradte.cz/...

erzrw
hodnocení

0x

Musí přijít 30.11. Takže osobně nadřízené nebo ten kurýr (ale to mi přijde jako vyhozený prachy, když to můžete předat osobně).

repkin*
Osobně řekne, že to nevezme a je problém, od kurýra bude dodejka, obsah se dozv až potom a je to v klidu si myslim ne?

misa*
hodnocení

0x

A mohla bych výpověd poslat do datové schránky? Mám přístup do datové schránky naší firmy, mohla bych tedy z této datovky poslat do této datovky výpověď a téhož dne sama převzít? Šlo by to leč je to trošku protilogické?

Děkuji

odaben8wy

To bych nedělal. To je defakto zneužití této datové schránky.

Zcela určitě ji nemůžeš používat pro osobní účely.

misa*

Máte vlastně pravdu! Využila jsem tedy kurýrní služby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]