Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komerčbní banka x Česká spořitelna

Od: uhag odpovědí: 29 změna:

Mám v současné době účet u Komerční banky, včetně stavebního spoření atd. Vedení účtu tam mám zdarma, ale mám nastavený tzc. balíček transakcí za 39 Kč, který mi sice vrací nazpět, ale musím žádat ředitele pobočky o vyjímku. Výběr z bankomatu KB je za poplatek 9 Kč, ale vrací se za platby kartou v obchodě. Takže musím hlídat tyto platby kartou tak, aby byly ve vzájemném počtu a měl tak účet zdarma. Přesně stejně to má moje žena.

Teď jsem objevil novou nabídku u České spořitelna-Moje zdravé finance. Tam stačí mít příjem na účet 7000 Kč, 1x zaplatit někde kartou+1 nějaký produkt př: penzijko, fondy a je veden účet, včetně služeb nejen pro mě, ale ještě pro nějakou jinou osobu zcela zdarma. Zdarma jsem veškeré výběry z bankomatů České spořitelny, příchozí a odchozí platby, vedení účtu, kontokorent atd. Připadá mi to zajímavá nabídka. Podmímky splním bez problému, neboťpříjem 7 000 Kč dosáhne opravdu prakticky každý, kartou zaplatí také a min. 1x produkt není problém.

Jaký na to máte názor?

Mám od KB převeést účet k České spořitelně?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajděte na pobočku a řekněte: "Dobrý den, chci zrušit účet, přejít jinam, a to z důvodu poplatků. Nepřejdu jen pokud mi poplatky zrušíte"

U KB mám druhý účet kvůli hypo - neplatím ani za hypo, neplatím ani za účet. Resp. zaplatím 69,-Kč na konci měsíce a 2. den následujícího měsíce mi to vrátí jako "bonus" - tj. zdarma i účet.

Bohužel - platby z účtu, které jsou neplánované, bych musel platit, proto mám druhý účet u mBank a tam vše zdarma (i dnes! po změně jejich podmínek)-

doplněno 23.11.16 09:35:

Potřebuju platit věci z účtu. Jestli chci vydělávat na úrocích, nebudu dávat peníze na bankovní běžný účet - budu vkládat do nějakých termínovaných vkladů...

Já mám banku z toho důvodu, že na něj přijde výplata, zaplatím všechny možné poplatky a platím platební kartou za naftu, benzín, nákupy v obchodech... Jestli nechcete mít poplatky na účtu nebo každý druhý rok měnit banku (což jsou také náklady...), mějte peníze v hotovosti pod polštářem.

Úrok? Kolik dáváte měsíčně na běžný účet? Víte, kolik vám dělá ten úrok 1%? Je to za měsíc 30,-? A to jako ušetříte na půl balíčku cigaret nebo jedno pivo?

doplněno 23.11.16 09:51:

"je ta nejhorší možnost" - nevím, ... já jsem spokojen a nemám důvod přecházet jinam - a jak jsem psal, jsem tam od r. 2008. Za tu dobu jsem zažil hodně,např. i blokaci odcizené karty, kdy nová mi přišla zdarma.. jako vše od této banky.

banka

Od kdy se u mBank neplatí za kartu, když neutrácím. A jaké dávají úroky. Víc než nula nula nic

doplněno 23.11.16 09:46:

Nebudu rozporovat. Taky se říká že aspoň kape. Termiňáky pokud nejsou aspoň na tři roky jsou horší než 1% spořicí účet. Závěr je, že mBank ze všech možných bank které nabízejí stejné služby je ta nejhorší možnost.

doplněno 23.11.16 09:53:

A vzpomínám, že jsem u mBank převedl v rámci banky z účtu na účet v měsíci víc než jednou a již jsem platil

Za kartu se fakt neplatí pokud utratíte alespoň 1500, což je v celku podlimitní spotřeba i pro jednu osobu. Žiju sám, jdu 3x týdně nakoupit a 1000-1500 tam nechám.

Úroky na spoření mají 1%, což není moc, ale která banka to dnes má?

A převody v rámci banky se neplatí, pouze v rámci jednoho účtu, takže zrušit zbytečný E MAX a je klid.

Tím je nechci chválit, pokazili se hodně, ale pořád ještě patří do kvalitní špičky.

banka

Nojo. Jenže já je neutratil. Něco dá zahrada, něco musím koupit přes kartu Air a tak jsem musel kartu u mBank zrušit.

Hodně obchodu u nás kartu nebere či účtují poplatek

banka

To že já jsem spokojen ještě neznamená, že to musím doporučovat jiným. Oběšenec je taky spokojen se svojí oprátkou Třeba Air taky vše zdarma a dá ročně 3500 Kč úroků to je měsíčně skoro 300 Kč. A argumentovat cigaretami a benzínem to snad ne. To mohu rovnou zatápět bankovkami. Cigarety zdražují málo. Benzín by chtělo taky. Veřejná doprava upadá a nikdo neudělá krok pěšky.

? cože? "To že já jsem spokojen ještě neznamená, že to musím doporučovat jiným."?

To je přeci ten pravý důvod, proč se lidi ptají ! - Kde jste spokojeni? Kam mi doporučíte jít?

Přeci nemůžu navrhovat věci, služby atd. se kterými nejsem spokojen? !

Chápete vůbec ten dovětek, že % z částek (úroky) jsou v závislosti na částkách, které jsou na účtu? Proč jsem se asi ptal, kolik dáváte na účet? Jestli někdo má na účtu statisíce, nebude řešit poplatek v bance 20,- za měsíc. Jestli někdo řeší i tak "hloupý" poplatek, má na účtu minimum a je rád, že tam vůbec něco má...

Cigarety - každý kousek je vyhazování peněz. Je to téma zcela jiné - a přitom jestli někdo chce ušetřit na poplatcích, ať nejdřív přestane hulit - denně 100,- vypálí, ještě smrdí a tyto peníze investuje bez keců...

A veřejná doprava? - To jako znamená co? To jako kvůli vaším očím zruším své auto a budu zkoušet veřejnou dopravu na svých 40km denně do práce při 5ti přestupech a 2 hodinách trvání cesty?

Srovnejte si to trochu v hlavě, a pak prosím napište jen doporučení na banku.Rozporování ostatních nechte na jiných. Vaše argumenty sami sebe ničí...

banka

No oni se spíš ptají jakou banku doporučit. To lze jedině objektivním porovnáním co od banky vyžadují. Mbanka ve srovnání s jinými by propadla. A ostatní s Tebou nemá cenu diskutovat.

doplněno 23.11.16 11:21:

Ona Air má taky podmínku pět plateb kartou. Je rozdíl v měsíci pět krát koupit rohlík, nebo nutnost utratit 1500 Kč. Mnozí nemají možnost tuto částku přes kartu utratit.

Kde jste přišel na to, že AirBank má podmínku na pět plateb kartou? To je nesmysl...

AirBank nabízí dva tarify - malý, kde je zdarma vše až na výběry v cizím bankomatu, výběry u Sazky a používání Šanonu (bude zpoplatněn od 1.1.2018, používat ho netřeba). Velký tarif stojí 100,- za měsíc a všechny služby jsou v rámci něj zdarma.

Ke každému tarifu si lze zdarma otevřít až 10 běžných a 3 spořící účty, dvě platební karty a jednu platební nálepku.

banka

To je ono. Moc nevědět, ale reagovat. Přečti si pořádně podmínky. Psalo se o poplatcích a úrocích. U mBank neutratíš a zaplatíš poplatek. U Air 5x nezaplatíš a nedostaneš úrok. Je rozdíl mít z 350 000 Kč úrok 750 Kč, nebo 3 500 Kč.

A když píšeš tři spořicí účty tak taky napiš, že jen jeden v české měně.

Pochopitelně 5x měsíčně platit nemusíš, ovšem k vlastní škodě

Jo tohle... tak to se omlouvám, mea culpa...

O tomhle vím, jen jsem si to nespojil. V kontextu mi to totiž vyskočilo tak, že to souvisí s bezplatností účtu, nikoliv s výhodnějším úročením.

banka

Beru. Jinak v podstatě vyjde na stejno zda mne banka vezme na poplatcích, nebo na úrocích.

danys*

U mbank nemám kartu a nestrhávají si ani korunu. spořící účet u Air s úrokem 1% - každý měsíc musím zaplatit alespon 5x kartou. pokud to nesplním, tusím úrok 0,5%,ale nevím přesně. je mi to celkem fuk, takový ranec tam nemám, peníze se mi zhodnocují někde úplně jinde a úplně jiným úrokem*smich**smich*

banka

Taky řešení. Pro mnohé k ničemu. Bez karty na peníze nedosáhnu. Jedině poslat jinam, či platit faktury.A ten úrok je jen 0,3% max z 250 000 Kč

Jmlc, máte naprostou pravdu, ale já už to s účtem vzdala, zbytečné vysvětlovat a argumentovat nad 30 korunami :-D

A na to oni spoléhají. Tj. 30 měsíčně, 360 ročně a za 10 let 3600 pěkný víkend s wellnes...

Ale houby, ringo. Já už tu několikrát doporučovala mBank, zrovna jako Vy, ale vždy se přihrne banka se svými argumenty, na to fakt nemám :-D Takže řešit 30; měsíčně- přesněji 29 Kč za kartu- mi fakt přijde úsměvné, když s ní mohu zaplatit, poradte.cz/...

banka

Prostě mBank nikdy v parametrech nebude na prvním místě. Air pořád vylepšuje své bankovnictví. Výběr z bankomatu ale nad ní vede Equa. A Vy si dělejte co chcete. Jsou daleko lepší doporučení.

Babička říkala, šetrná hospodyňky pro pírko přes plot skočí

A nemusí pršet. Stačí když kape.

mot
hodnocení

1x
to je nejaky slozity,neni lepsi mit ucet ktery je zdarma bez nejakych milionu podminek?

Moje řeč. Běžte do Fia, nebo mBanky a máte klid.

uhag
hodnocení

Fio banka je super, ale ve městě, kde bydlím není jejich bankomat a nejbližší je zhruba ve vzdálenosti 25 km. Mbank tam je zase nutné vybrat z bankomatu minimálně 1500 Kč, aby byl poplatek nulový a současně platit kartou za měsíc minimálně 1500 Ke. To je novinka od září. Jedině Equbank, ta je zcela bez podmínek, ale jejich internetové bankovnictví není moc spolehlivé. Tak nevím.

Jak víte, že Equabank nemá spolehlivé internetové bankovnictví?

koule

po zkušenostech s ČS a KB jsem hledal banku, kde vše nebude na "dlouhé lokte" a hlavně takovou, aby mi neúčtovali poplatky (za nic) - ve hře byla Air a Equa - Air má výběry z bankomatů omezené, čili zvítězila Equa a jsem maximálně spokojen

banka

Jen finanční negramot se nechá upsat k mBank

Snad každá banka má jednou týdně internetovou odstávku. Equa nemá chybu. Air až na výběr z bankomatu je ještě lepší

Jako finanční negramot jsem u mBank od r. 2008. Za celou dobu jsem platil poplatek 3x - a to když jsem potřeboval speciální potvrzení o platbě do zahraničí.

Neplatím za výběry, za platby (11 tr. příkazů, 2 inkasa + nárazové platby)- nikdy jsem neměl potíže s touto bankou. Asi je něco špatně - jako negramot bych měl platit ne?

banka

Mně mBank při vstupu také dali 1k. Žádné podmínky. Ovšem teď platit za kartu, nulové úroky, to opravdu nechci

I pojištění jsem platil. Bylo i na klíče. Jenže když jsem ztratil klíče, musel bych ztratit i bankovní kartu, abych něco dostal.

danys*
hodnocení

0x

Máte účet, kde platíte 39kč za vedení, které vám vrací, co výběr z bankomatu - to platba kartou, opět zdarma. mám něco podobného a žádný problém s tím nemám. Ovšem problém mám, když jdu kolem ČS, udržet se, abych jím nehodil dlažebku do výlohy! A to jsem v celku klidnej člověk*smich*

ČS už nikdy..

doplněno 22.11.16 00:07:

Mám KB kvůli hypotéce, poplatky 0, AirBank kvůli spořícímu účtu a Mbank jen kvůli tomu, že mi dali společně s epojištěním za necelý rok 2k*smich*

uhag
hodnocení

Copak provedla Česká spořitelna?

U jaké banky máte teď účet?

hodnocení

0x

Ne, nepřevádějte účet do Spořitelny... ale ani ho nenechávejte v Komerční bance.

Vyberte si nějakou banku, kde neplatíte poplatky a současně kvůli tomu nemusíte sledovat milion jiných věcí, nebo mít jiné produkty. V dnešní době je několik "bezpoplatkových bank" a určitě si mezi nimi vyberete.

stir*
hodnocení

0x

mam nekolik uctu u peti ruznych bank. Mesicne me to stoji presne 0Kč, slovy nula Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]