Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
zítra si jdu vybrat banku byl jsem si na prosto jistý že chci do Equa bank, ale podle recenzí čtu samé stížnost, potí FiO a AIR bank že jsou špatně zabezpečený a také nějaké podvody a pomalé vyřizování :/. ČSOB vysoké poplatky s Českou spořitelnou ... já už fakt nvm kam jít :/ potřebujo běžný účet na brigádu :/.
Budu rád za napsaní rady a zkušenosti
Děkuji.
AIR BANK nebo EQUA BANK?
Děkuji všem co mi odpověděli už mám vybráno.
Jsem tři roky u Equa Bank a naprosto bez problému. Vše bez poplatků. Docela by mě zajímalo, kde jste četl o špatném zabezpečení (zřejmě IB?) a podvodech?
Jinak žena je u Fio a taky spokojená.
Rozhodně volte banku bez poplatků. Sponzoring přenechte jiným, kterým to nevadí.
Víte co, remcat a věčně být s něčím nespokojený, je CZ folklór. Equa mě neplatí za reklamu, takže vás rozhodně nebudu přesvědčovat, že jsou nejlepší. Jen jsem sdělil svoji zkušenost a ta je zatím, po třech letech, dobrá. Mám u nich i hypotéku a taky vše probíhá v pohodě. Dneska už účet otevřete online z domova a karta by vám měla po zažádání dorazit tuším do týdne, pokud chcete expresně, je to za poplatek. Je to taky o tom, co od banky očekáváte. Pro mě je důležité, že nikam nemusím chodit (i když i síť poboček stále rozšiřují a pro někoho je to zásadní požadavek) a naprostou většinu plateb provádím přes IB nebo kartou. Pokud potřebuji cash, zastavím u jakéhokoliv bankomatu a bez poplatku vyberu.
Ano, AliExpress používám celkem často, stejně jako spoustu další eshopů. Důležité je samozřejmě dávat pozor kam zadáváte citlivé údaje, jaké je tam zabezpečení, mít nastavené limity na kartě atd...
Tak vážně mám zkusit věřit Equa bank? Jak dlouho trvá dodání debitní karty? Jsem na internetu četl že prý 3 týdny a nedošla ...
No na googlu jsi napište Jméno banky a recenze.
No hledám bez poplatků, ale spíš každý druhý člověk u každé banky co sjem si vybral je nešťastný :/
Tak jste mě přesvědčil že zkusím Equa bank .
A co platby přes aliexpress? jsou v pohodě pokud je provádíte.
za správu ůčtu platim měsíčně 129kč jinak nic neplatim a můžu si vybrat kde chci kolik si platit kartou jak mi libo
Chodit do práce a mít nad 18K měsíčně to by mi nevadilo, ale jako brigádník to je velký poplatek. :/
Každý Vám poradí něco jiného.
Ale s Airbank chybu neuděláte. Fio taky není špatná, ale spáíš se hodí na podnikání. Jinak nějak nechápu nářky na zabezpečení. Všechny banky jej mají +/- stejné.
To se ale týká pochybení uživatele, kdy sám sdělí některé údaje. Odchozí platby jsou autorizovány přes SMS, takže jen tak účet vykrást nelze. K tomu se staví všechny banky totožně. Musíte být obezřetný.
U fio jsem četl že někomu vybílili účet a nechtějí jim to vrátit.
To ano, ale třeba když jsem platil přes mamky účet tak při platbě žádný kod psát nemusela max jen při přihlášení do internetového bankovnictví.
Nevíme podrobnosti. Pokud bude mít klient u karty papírek s PINem, tak snad žádná banka nic nevrátí.
Mám FIO a ERU a jsem s oběma spokojená. Fio trochu víc, je zdarma.
Nebuďte tak negativní, vždyť je to úplně jedno. Air banka se snaží, aby jste "i banku mohl mít rád", což je přinejmenším příjemné prostředí, internetové rozhraní, maji pobočku ve skoro každém nákupku a navíc je "česká", z vlastní zkušenosti jí mužu doporučit. Ohledně bezpečnosti, tušim, že do 2500000Kč je to vždy povinně pojištěno.
Patnáct let ČSOB (Poštovní), platby po celém světě a poštovní přepážka na každé vesnici. O poplatcích nevím, možná proto, že mi tam chodí pravidelně výplata, což bude problém u všech bank. Pokud tam přijdou peníze z brigády 2x nebo 3x za rok, budou podmínky jiný jež pravidelné vklady. Každý si u banky tvoří historii a kredit, pak může čerpat maximální výhody.
Pokud se budete řídit tím, co napsala ,,Lucie,, tak takové kusé zprávy - info jsou k ničemu. Slečna sama někdy, někde udělala chybu, možná dala kartu při placení z ruky číšníkovi, někomu svěřila kartu i PIN, i viz výše již napsané, nakupuje bezhlavě na netu, odpovídá na falešné e-maily, kdoví kde poslala svoje čísla karet. To se z jejího popisu se nedozvíme, jestli je její finační gramotnost na bezpečné úrovni.
Povětšinou si může za okradení, falešné transakce sám klient se svojí nekázní.
To je ten samý případ, když někoho bolí břicho a přečte si na netu, že takto začíná rakovina slinivky, je tudíž přesvědčen, že ji má také.
Není to tak doslova pravda. Jednou jsem potvrdil internetovou platbu a nevšiml jsem si, že někde v pochybných podmínkách bylo, že platbu budou každý měsíc opakovat aniž bych já něco zadal či potvrdil. Podle banky je to v pořádku a jediná obrana je zrušení karty. Řeším to nulovým zůstatkem, či zákaz platby po internetu.
To je potom opět chyba klienta, jeho nepozornost.
Je rozdíl mezi jednorázovou platbou a trvalým příkazem. Člověk si to všechno musí zkontrolovat /2krát/ a nezadávat operace na jediný správný pokus.
Opravdu máte, že v podmínkách užívání účtu, je opakování jednorázového příkazu? Já nevím, ale myslím si, že v podmínkách o užívání účtu najdeme zcela jiné věci.
Už jsem to pochopila, je to v podmínkách té firmy, které posíláte platbu, to pak ano, to jsou ti vychytralí podvodníci. Tomu se špatně brání, není to ale chyba banky, ale opět majitele účtu..
Obě banky vyjdou tak na stejno. Equa má zdarma výběr z jakéhokoliv bankomatu. Air jedině z jejich automatů. Air může mít více běžných účtů a zdarma dvě debetní karty. Prekvapila mne informace z banky, že obchodník kterému jsem poskytl údaje z karty si může kdykoliv sáhnout na peníze, případně údaje předat a banka s tím nemůže nic udělat.
Proto mám dva běžné účty s dvěma debetními kartami a na druhý pouze přesunu peníze, když nakupují v Aliexpress či jinde.
Tohle teoretické zneužití údajů z karty je dobré pojistit jednoduše tím, že si v nastavení limitu pro online platbu nastavíte nulu a jen před provedením platby si ho dočasně zvýšíte na požadovanou hodnotu.
banka: než jsem dopsal a odeslal, tak jsem to stihnul o pár sekund dříve...stane se
*jste to stihnul
Mám mBank 8 let, maximální spokojenost. Teď od září nebudou pouze 3 výběry zdarma, ale všechny, když vyberete tuším? minimálně 2500 Kč. Výborné vyhledávání, velmi přehledné IB. Doporučuji! Vše zdarma.
Mám také Fio, ale nepoužívám, IB mi nevyhovuje, nelíbí se mi. Jinak také vše zdarma.
Mám i KB, platím sice 68 Kč měsíčně, ale každý měsíc mi KB tuto částku vrací jako moji odměnu Odchozí a příchozí platby zdarma, pouze tam je podmínka, že musím měsíčně provést 3 příkazy.
Měla jsem i Spořku, UniCredit- ty nedoporučuji, jiné banky jsou lepší.
u mBank je zatím nutné kartou zaplatit měsíčně 500 Kč, aby byla karta bez poplatku. Jinak je poplatek za kartu 29 Kč. Od září by mělo být 1500 Kč, jinak se opět za kartu zaplatí.
To jsi hodně skromný. Kdysi byla mBank dobrá banka. No pokud tam máš pár šušlíků, tak proč ne. Já jim tam nechal 3 Kč. Ta Air i Equa mi dají aspoň 1% úroků. mBank prakticky nic, nebo za nějakých, pro mne nesplnitelných podmínek.
Já myslím, že s bankovní kartou už měli něco již dříve, protože jsem ji rušil.
Proto jsem taky mBank opustil. Equa výběr z bankomatu zdarma. Air jenom v jejich bankomatu, ale dvě karty zdarma na dva běžné účty, jeden využívám na internet a obě banky dávají na jistou částku aspoň 1%. Ostatní zdarma
Už asi přes 5 let mám FIO a musím říct že jsem spokojený. Jejich internetové bankovnictví je přehledné a pochopitelné bez zbytečných blbostí. Co se týče zabezpečení tak je to u všech bank doopravy skoro stejné, hodně to závisí na koncovém uživateli jestli si v PC nebo notebooku nechá zapamatované uživatelské jméno a heslo a potom už je to pouze jeho hloupost.
Žádný poplatek za vedení účtu to se mi líbí, protože předtím jsem měl českou spořitelnu a tam měsíčne jsem platil cca 128 Kč za vedení účtu což mi za rok udělá 1536 Kč a ty bych mohl vložit jinam což me mrzelo. Takže jsem ted v klidu bez poplatků a spokojený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.