Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s bankou

Od: larix* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, je mi nabízen účet od Mbank. Jaké jsou vaše zkušenosti a poplatky? Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

mBank mám od r. 2008 - platil jsem poplatky jen za příchozí platbu ze zahraničí 25,- (u KB bych platil snad stovku), a jednou za požadované extra potvrzení provedené platby.
Jinak jsem nikdy za nic neplatil, vše zdarma. Je to hlavní účet, mám cca 10 trvalých příkazů, nějaká inkasa a točím platební kartou snad 15tis měsíčně. Kolegové, co kartou neplatí vůbec, prý mají poslední měsíce poplatek nějakých 29,-... Takže kdo nechce platit poplatky a neplatí kartou, ať si schová peníze pod polštář. Tam bude mít jistotu výběru bez poplatku.

doplněno 04.11.16 19:48:

To je zvláštní - opět jsem zkontroloval mBank - opět žádný poplatek za poslední měsíc... Tak nevím, ...

stir*

Kdo nechce platit poplatky a neplati kartou nemusi davat penize pod polstar, ale muze jit do jine banky. Zdarma jsou fio, air a equa, i bez placeni kartou a kazda ma sve vyhody navic. Air pri platbe kartou(5x měs) dava 1%urok az do vyse 350000kc. Takze na ulozeni penez je to lepsi nez pod polstarem. Fio ma vybery zdarma ze sveho a az pet vyberu z ciziho bankomatu zdarma, ma jednoduche bankovnictvi a vyhodny platebni styk se Slovenskem. Kdo investuje pres fio ebroker, pripsani nebo odeslani penez okamzite. Fio ma ale drahe vybery v zahranici, na druhou stranu ma lepsi kurz nez mbank. Equa bank ma mizerne uroky, uz to neni, co to byvalo, ale ma taky spoustu vyhod. Vyber ze vsech bankomatu v čr zdarma, v zahranici pouze 9kč - kdo to ma? Kurz srovnatelny s fiem nebo air. Dalsi pro nekoho podstatna vyhoda je, že se k beznemu uctu v czk da pridat bezny ucet v eurech a dolarech a priradit ke karte, ktera se tim padem stava multimenova. Kdo ma dolary ci eura nebo si je koupi levneji, nemusi pak platit v ceskych pres konverzi. Jedete do zahranici a jednoduse si ty eura vyberete, bez toho, aby vam banka nebo samotny bankomat provadel nevyhodny prepocet. Take platba kartou v zahranici probiha primo v eurech, pokud ale neni dostatek eur na ucte, probiha platba z korunoveho uctu. V dolarech muzete platit treba na aliexpresu, opet bez devizove konverze. Pokud mate dolary nakoupene za nejakych 20korun, to se pak dobre nakupuje, kdyz dolar stoji petadvacet. Takze kazda banka je vyhodna, zalezi z jakeho uhlu pohledu se posuzuje , na jake ma byt pouzita ucely a co uzivatel preferuje. Nejlepsi je mit kazdou :) Mbank taky mam, ale od doby co prestala davat tri procenta zeje prazdnotou.

hodnocení

0x

Za sebe velká spokojenost již několik let! Poplatky žádné, pouze v případě, že kartou nezaplatíte 1500 Kč v měsíci- zaúčtují vám 29Kč.

poradte.cz/...

doplněno 02.11.16 19:46:

mot, jaké poplatky máte na mysli-konkrétně? Přijímám x plateb denně, používám účet k podnikání, neplatím ani korunu?

banka

Jo mBank kdysi byla jednička. Mám tam 3 Kč a je u ledu. Kartu jsem musel zrušit

Equa výhoda výběr zdarma ze všech bankomatů

Air nejlepší úroky do 350 000 Kč ovšem výběr z bankomatu zdarma jen z těch jejich

Fio neznám asi má nejvíc poboček. Možná i bankovní přepážka

mot
hodnocení

0x
mbank nebrat, neni co to byvalo, cim dal vic podminek a poplatku...
lojza

mBank v posledních měsících začíná spoplatňovat některé služby, rozhodně tedy její běžný účet není zadarmo! Taky mám super zkušenost s Equa Bank

vilik*
hodnocení

0x
MBank bych už nyní založil pouze v době vyhlášené akce, kdy vyplácí odměny.
Protože nutnost myslet na to, kolik musím vybrat a kolik zaplatit kartou, abych měl účet opravdu zdarma, mne nebaví. Oni to totiž na můj vkus mění(zvedají) dost často.
Nebo ho provozovat bez karty, což je další negativum.
Omezeno je i přeposílání zdarma na účet ze spořícího účtu, také nebylo.
Prostě banka, co nedokáže alespoň rok držet podmínky a stále je upravuje a přidává omezení, aby účet byl zdarma, mi nesedí.
doplněno 02.11.16 20:14: Navíc, v minulosti jsem pozoroval, že v cizině bych dal při platbách kartou a výběrech z bankomatu na nevýhodném kurzu za dovolenou víc, než činí roční poplatek v bance s poplatky za vedení. Nevím jak tomu bylo letos a jak bude v dalších letech, ale pro toho, co je zvyklý nevyměňovat peníze už v ČR, to může být další námět k přemýšlení, pokud se kurz pořád drží tak nevýhodně.

hodnocení

0x

Já MOC MOC chválím Equa bank super jsme celá rodina moc spokojeni-VÝBĚR ZE VŠECH BANKOMATŮ ZDARMA!-

equabank.cz/...

bruter*
hodnocení

0x

Já mám FIO a je to paráda,neplatím za nic a nic také oni nemění.

stir*
hodnocení

0x

mbank nebrat, vybirejte mezi fio,equa a air. Mam vsechny ctyri a jedinou mbank nepouzivam a ani neni prehledne bankovnictvi. Z tech tri zalezi co preferujete, kazda ma sve vyhody a nevyhody, ale jsou bez podminek a zdarma.

hodnocení

0x

Mám několik bank, mBanka, airBanka, Sberbanka Equa banka.

Protočím přes banky několk desíte tisíc korun.

Hlavní banka pro mne je airBanka, kde mám vše důležité, úrok na spořícím i běžném účtu je 1.5%? , mBanka byla první, ale nízký úrok jí odsunul na třetí místo. Na druhém je Sberbanka se spořícím účtem 1,63%. Equa baka je poslední a probíhá zrušení jejího účtu, jako nadbytečná.

Každému vyhovuje něco, mě hlavne účet zadarmo, co možná nejvyšší úrok.

To že poplatky, změny, úpravy ceníků jsou několikrát do roka, to je u každé banky.

doplněno 03.11.16 11:52:

překlepl jsem se, u Air banky je 1% úroku

haf

Milane, s urokama jste trochu mimo, zrejme jste zaspal nedavne zmeny smerem dolu, ale jinak airbank je dobry vyber :)

haf, mýlíte se, nezaspal jsem přijďtě se podívat na můj účet..

------

jejda, já u air banka opravu napsal špatný úrok, je tam jen 1%, ale u Sberbanky to mám OK.

banka

Zase lži jako obvykle. Sberbank 0,53% a to jenom do 300 000 Kč. Pouze při aktivním využívání účtu 0,83% garantováno do konce roku. Garantovaný úrok 1,63% davno skončil. Skončil i úrok 1,43%

nikdo*
hodnocení

0x

Že už není zadarmo výběr z bankomatu. Stojí to 9kč. A stouply asi i některé další poplatky. Vzhledem k tomu, že nemají v našem městě přepážku, tak se přestává vyplácet. Postupně mizí výhody a jsou stále dražší. Asi u nich skončím.

larix*
hodnocení

Všem moc děkuji za názory. Vybrána byla jiná banka.

danys*
hodnocení

0x
Bohužel je Milan cukrář několik měsíců zpět s těmi úroky! Ale ze by lhal,si nemyslím,takže klidek!
Mám mbank jen kvůli akci od e-pojisteni. Založ si účet,dostaneš 500 od Epojisteni a 500od mbanky. Vedeni úctu zdarma. Ted další akce,pošli si na účet 1500 z jiné banky,dostaneš bonus 500kc. Výběry jsem neřešil,pouze asi tři odchozí platby
doplněno 07.11.16 22:39:

úroková sazba u Sberbank není už bohužel nějaký pátek 1,63%. S Air máte pravdu, 1% bonusová sazba

doplněno 07.11.16 22:41:

pan/paní banka pobavila! *smich*

Systémáci zakročte, šíří se zde lži*haha*

Air banka ...bonusová úroková sazba 1,00 % ročně.

Sberbank nabízí nejvyšší úrok 1,63 % na spořicím účtu

danys, prosím, v čem jsem několik měsíců zpátky?

doplněno 07.11.16 21:17:

fakt že jo, a já teď opravdu koukám, že mám jen

Aktuální úroková sazba: 0,83%

tak to musím řešit jinde..

banka

Už by měl nějaký systémák zakročit, aby se tady vědomě nešířily lži. Sberbank má 0,83% a to ještě s povinným aktivním běžným účtem. Jinak pouze 0,53%

banka, děkuji za upozornění na moji chybu, máte pravdu, žil jsem se starým úrokem.

bord

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]