Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi nabízen účet od Mbank. Jaké jsou vaše zkušenosti a poplatky? Děkuji
mBank mám od r. 2008 - platil jsem poplatky jen za příchozí platbu ze zahraničí 25,- (u KB bych platil snad stovku), a jednou za požadované extra potvrzení provedené platby.
Jinak jsem nikdy za nic neplatil, vše zdarma. Je to hlavní účet, mám cca 10 trvalých příkazů, nějaká inkasa a točím platební kartou snad 15tis měsíčně. Kolegové, co kartou neplatí vůbec, prý mají poslední měsíce poplatek nějakých 29,-... Takže kdo nechce platit poplatky a neplatí kartou, ať si schová peníze pod polštář. Tam bude mít jistotu výběru bez poplatku.
To je zvláštní - opět jsem zkontroloval mBank - opět žádný poplatek za poslední měsíc... Tak nevím, ...
Kdo nechce platit poplatky a neplati kartou nemusi davat penize pod polstar, ale muze jit do jine banky. Zdarma jsou fio, air a equa, i bez placeni kartou a kazda ma sve vyhody navic. Air pri platbe kartou(5x měs) dava 1%urok az do vyse 350000kc. Takze na ulozeni penez je to lepsi nez pod polstarem. Fio ma vybery zdarma ze sveho a az pet vyberu z ciziho bankomatu zdarma, ma jednoduche bankovnictvi a vyhodny platebni styk se Slovenskem. Kdo investuje pres fio ebroker, pripsani nebo odeslani penez okamzite. Fio ma ale drahe vybery v zahranici, na druhou stranu ma lepsi kurz nez mbank. Equa bank ma mizerne uroky, uz to neni, co to byvalo, ale ma taky spoustu vyhod. Vyber ze vsech bankomatu v čr zdarma, v zahranici pouze 9kč - kdo to ma? Kurz srovnatelny s fiem nebo air. Dalsi pro nekoho podstatna vyhoda je, že se k beznemu uctu v czk da pridat bezny ucet v eurech a dolarech a priradit ke karte, ktera se tim padem stava multimenova. Kdo ma dolary ci eura nebo si je koupi levneji, nemusi pak platit v ceskych pres konverzi. Jedete do zahranici a jednoduse si ty eura vyberete, bez toho, aby vam banka nebo samotny bankomat provadel nevyhodny prepocet. Take platba kartou v zahranici probiha primo v eurech, pokud ale neni dostatek eur na ucte, probiha platba z korunoveho uctu. V dolarech muzete platit treba na aliexpresu, opet bez devizove konverze. Pokud mate dolary nakoupene za nejakych 20korun, to se pak dobre nakupuje, kdyz dolar stoji petadvacet. Takze kazda banka je vyhodna, zalezi z jakeho uhlu pohledu se posuzuje , na jake ma byt pouzita ucely a co uzivatel preferuje. Nejlepsi je mit kazdou Mbank taky mam, ale od doby co prestala davat tri procenta zeje prazdnotou.
Za sebe velká spokojenost již několik let! Poplatky žádné, pouze v případě, že kartou nezaplatíte 1500 Kč v měsíci- zaúčtují vám 29Kč.
mot, jaké poplatky máte na mysli-konkrétně? Přijímám x plateb denně, používám účet k podnikání, neplatím ani korunu?
Mám několik bank, mBanka, airBanka, Sberbanka Equa banka.
Protočím přes banky několk desíte tisíc korun.
Hlavní banka pro mne je airBanka, kde mám vše důležité, úrok na spořícím i běžném účtu je 1.5%? , mBanka byla první, ale nízký úrok jí odsunul na třetí místo. Na druhém je Sberbanka se spořícím účtem 1,63%. Equa baka je poslední a probíhá zrušení jejího účtu, jako nadbytečná.
Každému vyhovuje něco, mě hlavne účet zadarmo, co možná nejvyšší úrok.
To že poplatky, změny, úpravy ceníků jsou několikrát do roka, to je u každé banky.
překlepl jsem se, u Air banky je 1% úroku
Milane, s urokama jste trochu mimo, zrejme jste zaspal nedavne zmeny smerem dolu, ale jinak airbank je dobry vyber
haf, mýlíte se, nezaspal jsem přijďtě se podívat na můj účet..
------
jejda, já u air banka opravu napsal špatný úrok, je tam jen 1%, ale u Sberbanky to mám OK.
úroková sazba u Sberbank není už bohužel nějaký pátek 1,63%. S Air máte pravdu, 1% bonusová sazba
pan/paní banka pobavila!
Systémáci zakročte, šíří se zde lži
Air banka ...bonusová úroková sazba 1,00 % ročně.
Sberbank nabízí nejvyšší úrok 1,63 % na spořicím účtu
danys, prosím, v čem jsem několik měsíců zpátky?
fakt že jo, a já teď opravdu koukám, že mám jen
Aktuální úroková sazba: 0,83%
tak to musím řešit jinde..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.