Nejste přihlášen/a.
ahoj, predem se omlouvam za psani bez hacku a carek, prosim o radu. dostudovala jsem vyssi odbornou skolu, prihlasila jsem se na vysokou skolu, a momentalne uz mam za sebou zapis, takze mam statut studenta, mam kombinovanou formu studia. (ne denni). nemam praci (stale hledam), v byvale skole nam rekli, ze pokud si nenajdeme praci, musime byt od 1. zari evidovani na uradu prace. a moje otazka zni, zda se musim jit evidovat na urad prace, kdyz nemam praci, ale jsem vlastne porad student, ikdyz mam kombinovanou formu studia?
diky
Čekala bych, že absolvent/ka vyšší odborné školy už bude mít jakýsi náhled, ale jak vidno, mají střední i vyšší odborné školy ještě pořád dost "rezerv"...
Jestli máte status studenta i u kombinované formy studia, zjistíte na studijním odděkení své VŠ. Některé VŠ jej přiznávají i v případě kombinovaného studia, jiné nikoliv.
Ovšem na ÚP se nemusíte hlásit ani v případě, že už status studenta mít nebudete. Pokud nebudete uchazečem o zaměstnání, nemá smysl se na ÚP hlásit. Můžete se u své zdravotní pojišťovny přihlásit jako OBZP a sama si hradit zdravotní pojištění (letos jde o 1.337 Kč měsíčně).
[Registrace na ÚP je právem, nikoliv povinností nezaměstnaných.]
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.