Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uplatnění na trhu práce

Od: adamnovak odpovědí: 3 změna:

Dobry den. Jezdil jsem 8 let kamionem, mam vystudovanou obchodni akademii, rad bych uplne zmenil obor a tak se snazim nejak uplatnit na trhu prace...Co byste mi doporucili? Bez praxe me jen tezko nekde vezmou, rad bych obor, ktery je perspektivni a ve kterem je moznost profesniho a karierniho rustu, rizeni uz mam pokrk. Klidne bych zacal nejakym samostudiem, nejakymi kurzy, ktere by mi pomohli zvysit cenu na trhu prace. Prosim o veskere rady a tipy...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

Když si propojím všechny zde citované dotazy, tak mi z toho vychází jedině ozbrojená složka ministersva spravedlnosti, nebo jak se oficiálně nazývá bachař. To je fakt těžko uplatnitelné v dotazníku, takže znalosti minimální, praxe žádná, to bude opravdu těžké něco lukrativního najít. Zkuste zapátrat ve svých schopnostech a zájmech a pak podle výsledku teprve hledat vhodné zaměstnání. Nejspíš budete muset začít úplně od nejnižší pozice a vlastními schopnostmi se postupně vypracovat. Začínat lze v každém věku, ale nikdy to není snadné. Tak hlavu vzhůru a do toho ... :)

doplněno 07.08.16 09:25:

Těmi schopnostmi mám na mysli organizační, učení cizích jazyků, kreativitu, spolehlivost, zodpovědnost, loajálnost... a znalosti třeba účetnictví, rychlost psaní na PC a podobně. Práce by měla člověka nejen živit, ale i vnitřně naplňovat, přece jen je to v podstatě třetina našeho času. :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se viz odkazy a zjistíte, že tam Váš jmenovec rady již dostal. No, jmenovec - Vy ho asi dobře znáte, že? Možná bude lepší, než se opakovaně vyptávat (a porušovat pravidla poradny) nějakou z těch rad už začít realizovat. Tedy, až Vám to čas dovolí, protože Vy ještě hledáte všeobecné znalosti, kupujete les či louku a chcete dovážet auta ze zahraničí (a zde je prodávat). Mám z Vás pocit, že si jen tak hrajete a koketujete s myšlenkou někdy něco dělat, ale až se Vám bude třeba jednou chtít (a ono se stále nechce). Zdravím!

P.S. Tím kamionem jste jezdil pro armádu?

poradte.cz/... .

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Asi si děláte z lidí srandu. Nebýt Bena a jeho detektivního nosu, docela bych Vás litovala. Takhle ale ne.

Pokud máte OA a nechcete už jezdit s kamionem, využila bych jedné věci. Jistě umíte jazyky, učil jste se je na OA, používal aktivně při svých cestách.

Zkusila bych dělat dispečera u nějaké dopravní firmy. Jazyky se domluvíte, jezdit už nebudete muset, navíc jste zůstal v tom,v čem se vyznáte a čemu rozumíte. Víte, jak to v podobných firmách chodí. Bylo by to určitě lepší, než někde jinde začínat od píky. Zvláště, pokud máte nějaké výsluhy od té armády, dá to s Vaším výdělkem dohromady slušnou částku a nebudete se mít vůbec špatně. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]