Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Paní účetní ze zaměstnání jsem přivezla lístek na peníze v pracovní neschopnosti, řekla mi, že to stačí posílat poštou. Tak jsem poslala lístek doporučeně, do p.o.boxu, vyzvedla si ho, vše bylo v pořádku. Nyní jsem lístek na začátku měsíce odeslala na tutéž adresu, ale dnes se mi vrátil, s tím, že to bylo nevyzvednuto.Peníze mi nepříjdou tedy, s tím už počítám. Ale jak to vyřešit a jaká jsou práva v tomhle směru? Budu jí volat, aby mi vysvětlila, z jakého důvodu to nebylo vyzvednuto, ale tuším, že se v práci k něčemu schyluje, tak dělají nejspíš naschvály-tak abych veděla, co a jak. Děkuji
Tak účetní měla dovolenou 3 dny, a pošta jí nedoručila lístek, že má něco v p.o.boxu,tak tam ani nešla.tak se mám dostavit, protože mi bude k 17.8. končit moje pracovní smlouva na dobu určitou (v PN jsem s pracovním úrazem) . Takže prý musím přinést ukončenou neschopenku a posudek o bolestném, že už mi žádné peníze posílat nebudou (to jsem si už četla také na netu,že po skončení pracovní smlouvy mi už nic nenáleží) Tzn že budu tedy nezaměstnaná a nebudu mít ani korunku, a budu se muset přihlásit na úp-pokud ihned neseženu tedy zaměstnání?Chápu to dobře? A co se dá dělat, když tedy musím ukončit neschopenku a nejsem zdravá? A když půjdu do nového zaměstnání a třeba po půl roce se zase objeví potíže, související s pracovním úrazem?
Dobrý den, že by za tím byla dovolená (pověřené osoby, která má poštu přebírat nebo celozávodní)? Zavolejte tam a dozvíte se více. Zdravím!
Tak si to ověřte (možnou dovolenou) nebo si počkáte, až budete mít v ruce nějaký "negativní papír".
Potom se lze bránit, ale musí se vědět proti čemu - a to zde zatím nikdo neví.
denny276 - to já nevím. Možná je ve firmě jen jedna účetní a není nikdo, kdo by počítal. Nebo je tam celá účtárna a může počítat někdo jiný. Zavolejte na všechna čísla, která mají souvislost s firmou, ale jako první onu účetní. Potom třeba vedení nebo zaměstnance (která tam znáte). Jinak, obavě se bránit nedá - musí být jasno a prokázáno.
Dovolená mě napadla jako první a až teprve potom jsem si uvědomila, jak ve firmě teď čachrují :/
jo, jasný tak a kdyby měla dovolenou, tak jsem si měla zjistit, že ji má a doručit ji někomu jinému,pověřenému tedy? Asi ano,že
Taaak, a už vím všechno :DDD Účetní mi řekla, že sice dovolenou měla, ale jen 3 dny, a že neměla ve schránce informace od pošty, že by něco měla doručeného v p.o.boxu, že se to prý často stává, a že ona vybírat p.o.box jen tak nechodí, proč by to prý dělala, když tam nic není :DDDD A kdo by taky čekal, že vám zaměstnanec pošle lístek na peníze 1. v měsíci , že jo :D
No,a když už jsme u toho,tak se mám dostavit, protože mi bude k 17.8. končit moje pracovní smlouva na dobu určitou (v PN jsem s pracovním úrazem) . Takže prý musím přinést ukončenou neschopenku a posudek o bolestném, že už mi žádné peníze posílat nebudou (to jsem si už četla také na netu,že po skončení pracovní smlouvy mi už nic nenáleží) Tzn že budu tedy nezaměstnaná a nebudu mít ani korunku, a budu se muset přihlásit na úp-pokud ihned neseženu tedy zaměstnání?Chápu to dobře? A co se dá dělat, když tedy musím ukončit neschopenku a nejsem zdravá? A když půjdu do nového zaměstnání a třeba po půl roce se zase objeví potíže, související s pracovním úrazem?
Zdravím,
po ukončení prac. poměru můžete marodit dál, dokud nevyčerpáte celou podpůrčí dobu t.j. 380 dní.
A i ta se dá prodloužit, to záleží na vašem zdravotním stavu a posudkovém lékaři.
Bolestné se vyplácí po ukončení PN.
Měla jsem prac.úraz a smlouvu na dobu určitou. Zaměstnavatel prac.poměr ukončil, ale jelikož jsem nebyla ještě zdravá, neschopenka pokračovala. Byla jsem i u posudkového lékaře na OSSZ, protože mi končila podpůrčí doba a ten mi PN prodloužil o 2 měsíce. Bylo to sice před 3 roky, ale snad se nic nezměnilo.
Na ÚP se hlašte i v pracovní neschopnosti, jinak vypadnete ze zdravotního a sociálního pojištění. Samozřejmě na ÚP oznamte, že jste v PN, vemte si ty příslušné lístky. To že si účetní nevysvedla lístek, je její problém, vaší povinností není si zjisťovat, kdy má účetní dovolenou, na peníze za nemocenskou máte nárok i tak, nevzdávejte to. Doklad o zaslání doporučeně máte.
Myslím, že na ÚP Vás nezaregistrují, nemůžete se přece v neschopnosti ucházet o práci. Pokud tam půjdete, napište prosím, jak to dopadlo, ať máme všichni jasno.
Fajn, takže nutně nemusím ukončit PN, pokud ještě nejsem zdravá. No nerada bych se pak tahala po komisích :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.