Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastika nehtoveho luzka

Od: jerrysek* odpovědí: 6 změna:

zdravicko :)

uz nejakou dobu mi zarustaj oba nehty na palcich u nohou, takze se asi budu chystat na plastiku nehtovych luzek. chtela bych se zeptat jak takova operace probiha. *nevi* vim akorat, ze se to dela ambulatne s lokalnim umrtvenim. zajimal by me nejaky presnejsi prubeh. prosim, kdo o tom neco vite, kdo jste to podstoupil, podelte se o zkusenost. diky moc

doplněno 14.09.09 17:08:

me to doted vystihovala pani na pedikure, jenze pres ten kus nehtu, kterej ona vystrihne se mi vzdycky "prevali" ta kuze okolo. takze se to dela zas a znova porad dokola... nevim, jesli nemam pockat, az mi ted ten nehet doroste po cele delce (tim by se mel nejspis po okrajich zarovnat sam...?), pak by to mohlo dat pokoj samo. jenze mi prave roste do ty kuze, ktera je tam navalena. zkousela jsem to masirovat (jakoby odhrnovat), jenomze mam takovej pomerne banatej palec, takze staci parkrat doslapnout a je to zase v pytli. takze mi doktor poradil tu plastiku, ze je to pry nejlepsi reseni, aby se to pozdejc zase nevracelo. zatim si to rozmyslim, ale vidim to asi tak, ze me to stejne driv nebo pozdejc nejspis ceka.

akorat by me zajimalo, kterou metodou je to min bolestivy :D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

No jo, dělá se to ambulantně za místního znecitlivění. Seříznou a upraví nehet zboku aby nebyl tak široký a nezarůstal. A máte pokoj. Jenom to dost bolí, když přijde k sobě - doporučuji nedělat obě nohy najednou.

dedkoid*
hodnocení

0x

Taky jsem tím trpěl. Nevím jestli plastika neht. lůžka je to pravé, prý se to vrací. Mně dělali mi pouze plastiku vnitřní části palce a to při lokálním umrtvení (jehly pod nehet, to byl zážitek :-D). V podstatě mi ufiknuli část palce která byla nad nehtem a zašili to. Je to paráda, žádné zarůstání, vystřihování, hnisání atd.

Byl jsem u MUDr. Dobeše v Jablonci n. Nisou.

znamylekar.cz/...

hodnocení

0x

Zenu trapil zarustajici nehet na noze prez rok, za tu dobu absolvovala dva zakroky v lokalni anestezii klasickou chirurgickou metodou. Sami lekari kteri zakrok provadeli potvrdili ze je 70% sance ze se do pul roku uvidime znovu.
Vyresili jsem to az zde llc.cz/... . Stoji to sice nejaky ten peniz, ale bylo to rychle, oproti "klasice"mnohem mene bolestive a hlavne uz 3 roky ma zena pokoj.

dedkoid*
hodnocení

0x

Taky jsem zastřihával kraje nehtů, ale to nemá řešení.

dedkoid.sweb.cz/... - můj palec po ufiknutí přerůstající kůže

jerrysek*
hodnocení

diky za fotku. nevim co presne myslel pan doktor, kdyz mi rikal o plastice. treba myslel taky tohle... tezko rict. kazdopadne to vypada docela dobre a mohlo by to fungovat :) diky

dedkoid*

Jedna možnost (moje) je odstranění přerůstajícího "masa". :)

Druhá spočívá v odstanění časti (lůžko?) ze kterého nehet vyrůstá, invaze do prstu je mnohem větší a asi i bolestivější, roste to z kosti. (doufám že se nepletu)

Taky bych doporučil volnější obuv a co nejvíc chodit naboso.

Navíc je tu celkem slušné téma:

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]