Nejste přihlášen/a.
Prosím poradí mi nekdo? zarustají mi nehty do prstu na palci u nohy? jak mam tenhle problem resit? jdu na strhavaní .. zazila jsem to - je to strasne bolestive! ma stím jeste nekdo zkusenost? co po tom?moo Dekuji predem
Měla jsem podobný problém jako dítě, měl to i můj syn, problém byl, že to hrozně hnisalo. Strhávání bolí právě kvůli zánětu, to pak nepůsobí dobře umrtvení. Nemám žádný 100% recept, ale tehdy mi pomohlo sluníčko (místo schovávání ošklivé rány do bot), neustálé koupele v heřmánku a dezinfekce. Syn měl ještě kromě toho nějaký zásyp. Tehdy ho taky posílali na stržení, ale on se strašně bál, tak jsme přesvědčili paní doktorku na kožním, ať mu to zkusí vyléčit, dali jsme si na to nějakou lhůtu, a povedlo se. Jo a taky mu tehdy napsala na 2 měsíce omluvenku z tělocviku, aby mu na to náhodou někdo nestoupl, nekopl ho a podobně - a myslím, že to bylo fakt dobře.
ted už to asi nevyřešíme, ale pro dny příští...
dobré je po koupání nehet ostrým nožíkem nebo hranou nůžek z boku svisle ošrabovat - nehet se ztenčí a nebude se tolik ohýbat a zarůstat. Důležité je vypěstovat si nehty - nahoře rovné - nestřihat do obloučku. Jakmile bude rožek nehtu nahoře - nebude zarůstat do kůže. Osvědčilo se mi to.
Taky jsem to zažila,bolest je šílená a nepomáhalo nic, takže jsem trpěla dlouho.Pak mi poradila kamarádka a zabralo to!
Zkuste nastrouhat oloupaný syrový brambor a na kousku látky přiložit na bolavé místo-nejlépe na noc.Pozor brambora všechno zabarví-omotat nějakým starším hadrem ať si neumažete postel.Stačí 2-3 dny a je po zánětu.Zkuste to nic to nestojí a opravdu mi to pomohlo.
Jinak ten zarostlý nehet odstrním tak,že k němu přiložím v utěrce něco z mrazáku a až je místo necitlivé,tak tu část co zarůstá nastřihnu a odtrhnu,bolí to pár dnů,ale pak máte na dlouho pokoj.
Ahoj
Samotné stržení nehtu většinou nic nevyřeší. Naopak po stržení může narůst nehet o dost horší, než je teďka.
Co pomůže je, dát nohu do teplé vody (aby nehet změknul) zatnout zuby, vzít nůžky a zarostlý nehet vystřihnout. Sice to bolí (a to někdy opravdu pekelně) a pak máš klid.
Stržený nehet bolí o dost déle...
Bohužel, jak už se lůžko poraní (zarostlým nehtem) tak je možné, že už to bude zlobit často.
Dělají se plastické operace lůžka (i laserem).
Takže jestli Ti to hodně trápí, tak možná by to špatné nebylo to podstoupit
Tak ať Ti to moc nebolí
Já Vám všem moc děkuji za rady- čeká mě to ve středu tak snad nebudu moc trpět a budu si do příště pamatovat jak se o nehty na nohou lépe starat
Děkuji Vám všem
... již je to výše napsáno, jen je též podobné řešení. Nehet naškrábeme co nejhlouběji po straně kde zarůstá a to několik milimetrů před bolestivým bodem. Nehet odrůstá zabodává se do pokožky - tlačí. Nyní dorostla naškrábaná rýha na úroveň odstřžení. Nehet stříháme co nejhlouběji do strany a zbytek dotrhneme. Tak vznikne prostor pro další růst, ale hned naškrábeme rýšku, kde hodláme příště nehet odtrhnout.
Ahoj, tenhle problém jsem měla před pár lety. Stále jsem jezdila do nemocnice, kde mi ze začátku jen strhli jen kousek nehtu,ale nakonec strhli celý a čekala jsem asi půl roku co to udělá. No a jak začal nehet růst tak opět začal zarůstat. Dopadlo to tak,že jsem šla na operaci kde mi udělali plastiku lůžka a je po zarůstání. Plastika se dělá v plné narkoze a dělá se tak,že vám ten nehet strhnou a to lůžko zůží a nový nehet pak naroste užší. Co můžu ještě poradit-tedy to mi zase poradili lékaři v nemocnici v Praze, že když začne nový nehet růst, tak jsem si pod něj dávala kousek vatičky a nebo gázy. Nechala jsem to tam tak půl dne a dělá se to proto, aby se ten nový nehet jakoby trochu nedzvedával a nezačal zase dělat neplechu. Teď to mám v pořádku už několit let.
Tak snad jsem trochu pomohla. Ty články kde vám radily např. bramboru jsem zkoušela taky, ale když už nehet zerůstá stále,tak nic nepomůže. Vím to z vlastní zkušenosti.! Měj te se
Mám problém nevim jestly mam zarostlej nehet napisu sem priciny...takze kdyz se do toho kopnu tak to chvili boli jako cert a pak to ustane a je to vpohode...nijak napouchli to nemam a cerveny tak moc ne..nevite jestly je to zarostlej nehet nebo ne?
Ahoj, co není může být. U mě to taky tak začalo. Furt nic, když jsem se do toho kopla tak to bolelo, pak to přešlo. Ze začátku to taky nebylo moc červený,ale postupem času se to zhoršovalo. Nakonec mi kůže kolem nehtu zčervenala a začal se mi tam dělat hnis. Vymáčkla jsem to a zase dobrý. Ale po nějakém čase se to zase zhoršilo a nezbylo mi nic jiného než lékař. Nakonec si to můžete přešíst tady nad vami. Nezbylo mi nic jiného než operace.
Lidickyy jste uzasní ze vtom nejedu sama.. Moc Vám DEKUJI za rady .. snad Mi to strhnutí už pomuže a bude klid ...Dekuji za Vase odpovedi
A je to ztrhávání fakt tak bolestiví...k dr se mi nechcee......de to nejakou nepuleztivou metodou?
Strhávání nehtů nebolí, vím to z vlastní zkušenosti protože mi to několikrát dělali než jsem šla na plastiku lůžka. Vždy mi ten palec opíchali, nechali tak 5min. působit a pak strhli. Vůbec jsem to necítila. Akorát než jsem dojela domů,tak jsem měla nohu celou krvavou, ale jen proto, že jsem musela jít pěšky na vlak. Ale to stálé strhávání mi moc nepomohlo. Teď mám již několik let plastiku a je to v pohodě.
urcite kdo ma problem stejne jako jáá, se zarustáním nehtu u nohou na palci- urychlene bezte k doktorovi... vycistili mi palec od hnisu -a za mesíc bude plastika- nic to není jen prezit sekundovou bolest injekce..a pak cely den odpocivat..
jsem rada ze jsem to zvladla a chci touhle cestou vskazat Tem kteri se bojí at nemaji strach ...
Já mám to samé, ale bez zánětu. Mám také známou co dělá i medicinálni pedikuru (nebo tak nějak ) a chodím jednou do měsíce na přebrušování nehtu.
no vlastně , mě to celkem hodně dlouho už hnisalo. A jak jsem šla na delší procházku nemohla jsem pak ujít ani kousek- i když jsem si začala už kupovat i větší boty ne a ne aby mi to zmizelo- tak bohužel mi to přišlo do takového stádia ž e jsem nemohla už ani chodit .. A ted jsem ráda že je to pryč skoro...jěšte ta plastika . jinak určitě ano na dále se potom musíte o nehty starat a nenechat to opět hluboce zarůs- takže chodit pravidelně na pedikúru ..
Dobrý den. Měla jsem to samé, na obou palcích u nohou. Byla jsem na několika operacích, protože to bylo v pokročilém stádiu. Jedná se o jednodeení zákrok, kdy mi lékaři vyřízli zahnisané lůžko, vyčistili a mám klid. Absolvovala jsem tento zákrok asi před 5lety na klinice v Brně na Milady Horákové. Pan doktor Unger. Pokud byste potřebovala více informací, klidně se mi ozvěte na mail: katkacastova@seznam.cz . S pozdravem Kateřina Častová
Dobrý den! Měl jsem před několika lety podobný problém... nehet mi na palci u nohy začal zarůstat...vždy jsem to tak nějak nechal plynout, až začal být bolestivý, poté začal hnisat a vyvrcholilo to právě strháváním na chirurgii, a to celkem dvakrát v průběhu roku a půl... pak mi někdo poradil, že když ten nehet začíná v počátku evidentně zarůstat, mám zajít na pedikuru, a tam mi to vystřihnou... tak jsem tam šel, a opravdu! Když to bylo v počátku,jen lehce bolestivé, nehnisající, během 5 minut mi to paní vystřihla (krajní část nehtu) včetně počátečního odmočení a následné desinfekce...téměř to nebolelo, a měl jsem zase klid! Opravdu... no,a především! JE TŘEBA SI STŘÍHAT NEHTY VODOROVNĚ, NIKOLIV DO OBLOUKU! V tom spočívala moje chyba...vždycky jsem ty rožky pěkně zastřihával,a pak se nehet začal tlačit do lůžka...od doby, kdy si nehty stříhám rovně, tento problém absolutně přestal... DOPORUČUJU! Problémy zmizí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.