Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat falešné peníze?

Od: adamnovak odpovědí: 6 změna:

Mám tu úspory v hotovosti, zhruba půl milionu. Jak poznat jestli jsou některé bankovky falešné? Rád bych je odnesl uložit do banky a bojím se, že některé z nich budou falešné, i když je mám všechny od zaměstnavatele. Jak poznám falešné tisicovky a dvoutisícovky? Díky. Adam

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x
Existují i tužky na kontrolu pravosti nebo se dá koupit malá UV baterka. M.

ladinpraha*
hodnocení

2x

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ta šance, že se k Vám dostal padělek ve výplatě, je dost minimální (až vyloučená). Bankovky mají ochranné prvky, které jistě znáte. Skutečně kvalitní padělek stejně doma nepoznáte - tak snad méně strachu. Ovšem, jestli Vás uklidní vkládání více otázek na podobné téma, tak vložte další . Zdravím!

poradte.cz/...

annaa*
hodnocení

0x

Rychlá kontrola jde i hmatem. Vezmu bankovku do ruky mezi palec a ukazováček. To číslo nahoře (1000 nebo 2000) přejedu palcem. U pravé bankovky je lehce vyvýšené, musíte ho cítit. Podrobně bych zkoumala jen tu bankovku u které hmatem nic nepoznám.

ladana
hodnocení

0x

Všimněte si prodavaček v malých krámcích, bankovku si prohlídnou proti světlu. Pokud všechny bankovky budete mít proti světlu stejné, máte pravé. Jinak se dá koupit detektor bankovek a není to tak drahé, na to množství by se Vám vyplatil. Mám dojem že cena je nějak kolem 500 kč. Zkuste strejdu google.

figurek*
hodnocení

0x

já jsem si kdysi pořídil něco jako tady tento kapesní patent. Je to jakási laserová tužka, posvítíte a na bankovce zazáří ochranné prvky.

potrebyprokancelar.cz/...

ale jestli potřebujete prověřit půlmilion, tak byste si mohl obstarat něco lepšího.

potrebyprokancelar.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]