Nejste přihlášen/a.
Mám tu úspory v hotovosti, zhruba půl milionu. Jak poznat jestli jsou některé bankovky falešné? Rád bych je odnesl uložit do banky a bojím se, že některé z nich budou falešné, i když je mám všechny od zaměstnavatele. Jak poznám falešné tisicovky a dvoutisícovky? Díky. Adam
Dobrý den, ta šance, že se k Vám dostal padělek ve výplatě, je dost minimální (až vyloučená). Bankovky mají ochranné prvky, které jistě znáte. Skutečně kvalitní padělek stejně doma nepoznáte - tak snad méně strachu. Ovšem, jestli Vás uklidní vkládání více otázek na podobné téma, tak vložte další . Zdravím!
Všimněte si prodavaček v malých krámcích, bankovku si prohlídnou proti světlu. Pokud všechny bankovky budete mít proti světlu stejné, máte pravé. Jinak se dá koupit detektor bankovek a není to tak drahé, na to množství by se Vám vyplatil. Mám dojem že cena je nějak kolem 500 kč. Zkuste strejdu google.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.