Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vložení životních úspor do banky

Od: adamnovak odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Chystám se vložit své životní úspory do banky. Měl jsem je celou dobu pod polštářem. Co se stane, když některá bankovka bude padělaná? Co mi banka řekne? Nechá si jí? Vrátí mi ji? Sám samozřejmě jsem přesvědčen že jsou všechny pravé, ale člověk nikdy neví...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tombrava
hodnocení

1x

Dost by mě zajímalo, co tazatele/lku motivovalo, jít vložit do banky "životní úspory" právě teď, když je inflace na nule, resp. zanedbatelné úrokové výnosy z vkladů? (jinými slovy: Pokud jste měl/a úspory ve štrozoku dotěď a nijak jste neřešil snižování jejich reálné kupní síly, tak v tom klidně ještě 1--3 roky pokračujte. Inflační Výhledy na inflaci v tomto horizontu jsou minimální a jako financemi "nepolíbený" si ušetříte stresy s různými s bankovními "vykuky" doporučující produkty výhodné v první řadě pro banky.

PS A pokud se jedná o staré bankovky před rozdělením ČSR, zbytečné s nima vůbec do banky chodit. Doběhly už všechny lhůty pro výměny.

adamnovak
hodnocení

Právě kvůli inflaci, už se mi nelíbí jak tratí, vložím je na spořící účet s úrokem 1,63% ročně a nějakou tisícovku to ročně hodí...btw jedná se o peníze ČR , jelikož mi je 28 let :-D

kotty

A co je to za banku s takovým úrokem. Sberbank s tímhle úrokem končí.

mate59
hodnocení

0x

Padělek bankovky banka zabaví bez náhrady a předá orgánúm činným v trestném konání na šetření.Musel by jste vysvětlit, odkud bankovka pochází.každá banka vám rúčí za uložené peníze na vkladech/spořící a termínované/ do výše cca 2,7 mil. korun.

cicko*
hodnocení

0x

Banka Vám řekne, že máte počkat na příchod policie. Bankovky zadrží a předá jako důkazní materiál orgánům činným v trestním řízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]