Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení problémů

Od: nevim* odpovědí: 12 změna:
Vyřeší smrt tu moji depresi a vše ostatní žádné dluhy nemám , jenom na depresí poslední rok trpím čím dál tím víc léčit jsem se už byl.Mně tenživot nebaví měl sem ho zničení už kvůli rodičům , klidně bych šel dneska se oběsit rodičům na zahradu
Už jsem se pokoušel se tenhle měsíc se ji zbavit a nevyšlo to
Dneska sem skočil pod auto ty moderní systémy u aut jsou kničemu.,samozřejmě mi řidič vynadal život je nespravedlivý a peníze nic nevyřeši
Vy si myslíte že jsem psychicky narušený
je to pravda jsem od jednoho bodového okamžiku v životě byl zlomen rodičema
Neuměly nikoho vychovat jenom mlatit mlátit a ke všemu když jsem prostředním věku nejstarší a nejmladší měly vždy pravdu podle rodičů
Po těle mám ještě z minulá řezne rány a kolikrát sem se chtěl zabít
P.s poslední dva psichiatry jsem odkopl neměly na mně nervy

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Trochu to odlehčím, když se přetrhne klínový řemen, většinou motor sám sebe zničí. Hledej, hledej nějaký řemen! Koníčka, přítekyni, kamaráda, partu která má společný zájem. Stačí si vytýčit nějaký cíl a klidně miř velmi vysoko a velmi daleko, ono to někam dopadne. Vzdát se je to poslední... kdybys chtěl nápady, klidně se ozvy, mám jich tak na 10 životů. Hlavu a rypáček nahoru, kámo ;)

bruno*
hodnocení

0x

Ale ano, život je slzavé údoli a jsme odsouzeni prožít si ho celý. Kdo jej násilně přeruší, je zbabělec a blbec, protože se připraví o možné krásné chvilky. Zkus být statečný a chytrý. Zkus koukat na svět taky pozitivně. O Vánocích bývá největší počet sebevražd, tak tu statistiku nevylepšuj. Na světě je jen druh zvířete, co se umí zabít, a to je Homo sapiens sapiens. Taky je to jediný druh, který se umí smát, ačkoliv k tomu má nejméně důvodů. Tak se taky zasměj a bude to pryč.

uska*
hodnocení

0x

Je Štědrý den a co chcete slyšet, číst? Myslíte si, že se vyléčíte sám, lékaře odkopnete místo toho, abyste hledal jiného. Vždy je lepší problémy házet na někoho (rodiče) než sám na sebe.

Víte proč vám pokusy o sebevraždu nevyšly? Protože chcete žít a neumíte to. Já být řidičem, co mi skočíte pod kola, tak ne, že vám vynadám, ale asi i nafackuji i když postavu na to nemám. To je léčba šokom.

Nikdo vám nezabrání v ničem co chcete udělat, ale PROSÍM, nedělejte nešťastné vaše okolí, oni za váš stav nemohou.Ani rodiče, pokud jste již dospělý.

Vezměte papír a na levou stranu do sloupců napište, co chcete a na druhou stranu, co nechcete. Čtěte mnohokrát za den a pomaličku si plňte jednotlivé body, jde to, musíte chtít.

Na prvním řádku bude - najdu odbornou pomoc. Nevzdávejte to, jen zbabělci si berou život. Nemáte na to ani právo.

ria*
hodnocení

0x

Vidíte - já mám naopak dluhy a žádné jiné problémy. Deprese je hnusssssss a obvzlášť teď v zimě, proč neodjedete někam za sluncem? cestovat, na vše se vyprdnout, Já mít prostředky, tak jedu hned..

hodnocení

0x
Ano smrt to vyřeší, leč dle tvých neuspěšných pokusú soudim že se ti zas až tak umírat nechce.
Co se pokusit najít aspon jeden dúvod proč přestat blbnout? Máš rodinu? Deti?Kamarády,Práci?
Je čas se přestat litovat a začít žít nákej dúvod k žití se vždy najde

santa*
hodnocení

0x
Take jsem sveho casu trpela depresema.Lekari mi tehdy krome medikamentu rikali, ze sama musim chtit se z toho dostat.Nerada jsem to slysela,nebot se mi zdalo,ze to nejde.Casem jsem jaksi zmoudrela a dnes mam od depresi pok0j.Radim spalit mosty za sebou Vybodnout se na to co bylo kdy zleho s rodici-to uz je pryc.Hledet jen dopredu-koupit si malickost pro radost,jit do prirody a poslouchat ptaci zpev umet se radovat z kazdeho dne.Jinak proste nelze.

hodnocení

0x

Taky jsem měl období, kdy jsem myslel, že se z toho nedostanu, ale dostal jsem se.

Rodiče jsou minulost, ty neřeš, budoucnost je před tebou. Nemáš na sobě žádné břemeno, které bys musel řešit, od rodičů se odstěhuj, pokud ještě nejsi a mysli na budoucnust. Ještě se můžeš oženit, mít děti a spoustu zážitků. Psychiatry od sebe odháníš, protože ten konec té deprese nechceš, ale věř mi, ten konec té deprese je možný a není to smrt. Chtěj to překonat a půjde to.

iz*
hodnocení

0x

Nezlobte se na mne, ale problémy, s kterými se nedokážete "poprat" sám, nemůžete/nesmíte

přehazovat na někoho jiného. Napadlo Vás, co by asi prožíval a jaké problémy by musel řešit ten řidič,

kdyby se Vám byl Váš záměr podařil?

___

Přestaňte svou neschopnost svádět na své rodiče (přestože na tom

mohou mít svůj podíl), začněte své problémy řešit sám.

Podle mne potřebujete odbornou pomoc.

Nestáli-li první dva psychiatři za nic (Opravdu? Nepomohl jste jim tím, že jste

odmítal spolupracovat?), najděte si jiného (máte právo na volbu lékaře).

ria*

Dobrý den Ivzez - on je to ale opravdu problém ve výchově a rodíčích.. Děcka přejímají to co vidí, to jak jednat, to jak koukat na svět.. Já nikdy neviděla své rodiče políbit se, nebo obejmout, nebo říct si něco romantického... a hádejte - Chci být celý život raději single..

doplněno 24.12.15 21:49:

Nesvádím to na rodiče, to ani náhodou ty jsou skvělí, jen jak jsem píši jako by mi už od dětctví chyběl ten "cit" nebo láska ve vztahu.. pak samozřejmě i já dlouho nevěděla jak navázat kontakt.. O tom se u nás nikdy nemluvilo.. Základ je opravdu vždy v rodině. Ať chcete, nebo nechcete, vyvýjet se dál je pak už jiná věc..

iz*

Právě proto připouštím podíl rodičů.

Ale na rodiče nelze neúspěch/neschopnost svádět stále,

své problémy musí každý řešit sám.

A když si představím toho řidiče...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- smrt samozřejmě depresi vyléčí (co už jiného !) - ale Vy chcete zřejmě jinou radu, že? - nevím, proč dnes každej všechno svádí na rodiče a výchovu v dětství. Deprese je nemoc nervové soustavy a mozku, to vyléčí jenom lékař, ať už s léky, nebo bez nich. Ale musíte chtít, stejně jako musí chtít třeba alkoholik. To je těžké.

doplněno 24.12.15 21:58:

ria -

- něco na tom bude - moji rodiče neměli navzájem taky zrovna ideální vztah - ale maminka nás děti měla moc ráda - a vždycky jsme se v rodinném prostředí cítili díky ní bezpečně a dobře.

uska*
hodnocení

0x

nevím - vy se mi asi zdáte.

20.12. 2015 jste psal tento dotaz - poradte.cz/... A mne by zajímalo, co jste si z minulého vlákna i dnešního vzal k srdci, jak to chápete sám. Minule jste psal, že chodíte běhat. Už jste byl alespoň 2x? Vám stačí se jednou za týden zde politovat? Tak se litujte, ale nepište bludy, že se chcete z tohoto stavu dostat. Ty kecky byste měl obout několikrát denně, počasí je akorát. Napište nám, jak pokračujete v samoléčbě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]