Nejste přihlášen/a.
Hezký den, pořád teď přemýšlím nad jednou věcí a nevím, jak to řešit. Asi nijak, ale bojím se. Můj přítel je úplně obyčejný až podprůměrný kluk a nějakým nedopatřením se mu stalo, že chodil s modelkou. A ne krátce, byli spolu dýl, než jsme spolu v tuto chvíli my. Ale samozřejmě z toho nic nebylo, rozešla se s ním a bude se teď vdávat. Jenomže ten můj se z toho strašně dlouho nemohl vzpamatovat, už jsme byli spolu a pořád z toho nebyl venku, i když se tvářil, že je to za ním. Rok, co jsme spolu, utekl jako voda a zvykli jsme si na sebe, i my plánujeme svatbu. Ale on na počítači kouká na zprávy o ní a sleduje její Facebook. Mluví o ní s pohrdáním a dost nepěkně, ale já mu to tak nějak nevěřím. Jasně, je na ni naštvaný, pořád má dojem, že ho zradila, i když podle mně tam měl vinu i on. A ne malou. To je teď ale fuk. Jednoduše ona bude teď o Vánocích v Česku a vzkázala mu, že by se s ním chtěla sejít a dořešit nějaké věci ( měli spolu něco ve spoluvlastnictví a ještě nedošlo k vyřešení ). Ona je evidentně v pohodě, hodně se jí daří a je šťastná a úspěšná. Můj přítel tvrdí, jak je vše za ním, ale já myslím, že není. Tvrdí, jak ho zradila a jak ji nenávidí, ale někde uvnitř cítím, že všechno je v něm pořád živé. I to, jak ji měl rád, kamarádům tvrdil, že nikdy dřív nikoho tak nemiloval, jako ji. Tak se chci zeptat, jaká je šance, že se v něm při setkání znovu obnoví city k ní a bude mne s ní srovnávat? Že s ní bude chtít být znovu v kontaktu a že na ni začne víc myslet. Přece jenom ona je už napohled prostě krásná a já nic moc. Taky nemám její zkušenosti, vzdělání, úspěch a nejsem nic, přes co by si mohl kluk zvedat sebevědomí. Tak se ptám mužů, jestli se jim to stalo, že by někoho milovali, pak nenáviděli a při kontaktu se v nich znovu objevila láska nebo obdiv? Navíc Vánoce jsou takové období, kdy emoce s lidma lomcujou...
Tak ono chlapec "nedopatřením" chodil s modelkou na kterou jakožto zřejmě neměl, ale v té době prostě dost "povýšil" a začal mu tenhle vztah s pěknou holkou připadat "normální-standartní". Až když pak se na něj vykašlala, zjistil krutou pravdu, že už s takovou žádnou "modelínou" mít nikdy vztah nebude a to se překousává prostě horko těžko. A čím víc na ni "neměl", tím déle mu to bude trvat.
Vy to nevyřešíte nijak. Toto si v sobě musí vyřešit Váš přítel. Podle toho co píšete (že sleduje zprávy o své bývalé, fb atd) usuzuji, že ho nepřestala tak úplně zajímat. Jedna věc je to, co říká, druhá věc je to, co opravdu cítí. Vy byste ho neměla tolik podceňovat, modelce se asi zase tak podprůměrný nezdál, když s ním měla vztah a nebrání se setkání s ním. Ne nadarmo se říká, že stará láska nerezaví..My nevíme, jaký máte vztah se svým přítelem Vy, jak moc mu důvěřujete atd. Ale pokud o sobě a o něm pochybujete již před svatbou, tak si to dobře rozmyslete, zda spolu do manželství máte vůbec vstoupit.
Hm. Taky jsem pár měsíců chodil s jednou tehdy ještě neznámou a teprve nastávající hvězdou, kterou asi znáte. Kdo to je, to si nechám si pro sebe. Šla za lepším, měla úspěch, byla každou chvíli v televizi a dnes bere každý nabídnutý kšeft, protože jí nic jiného nezbývá. Když ji vidím, cítím tak leda soucit.
No ale k vašemu dotazu.
Podle toho co píšete, bych řekl, že ten kluk svůj rozchod stále ještě nepřekousl. Sám sebe přesvědčuje, že ji nechce ani vidět a pěkně ho to dusí, protože by ji rád měl zpět.
Ale na takovém vysvětlení se mi něco nezdá. Přečtěte si váš dotaz a zvláště to, s jakým pohrdáním vy píšete o něm. Si myslím, že odpověď najdete právě tam. On docela obyčejně vzpomíná na lepší časy. A jen tak mezi námi (když už jsem si přečetl váš dotaz od začátku do konce), ani se mu nedivím.
Ale vy se k sobě náramně hodíte.
On je obyčejný, podprůměrný kluk, vy nemáte vzdělání, úspěch, zkušenosti ani ta krása nic moc.
Skvělá dvojka, pasujete k sobě jak šroubek s matičkou.
Ovšem, pokud byste v sobě vyškrabala kousínek sebevědomí a hrdosti, tak mu dáte kopačky, protože on se s ní ještě psychicky nerozešel. Ona ho stále zajímá a Vy se s ní poměřujete.
A není ta Vaše svatba trochu natruc?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.