Nejste přihlášen/a.
Chodím rok s přítelem ( já 25, on 31 ). Máme hezký vztah, klidný, pohodový. Je na mně hodný, vycházíme si vstříc, rozumíme si i v posteli. Mám ale problém a sice jeho bývalku. Já jsem pracující holka, on je státní zaměstnanec a řadila bych nás mezi obyčejné, normální lidi. A to i vzhledem. Proto jsem nikdy nepochopila jeho předchozí vztah. Měl neuvěřitelně atraktivní přítelkyni, byli spolu tři roky. Ona se živí jako modelka, žila v cizině, má zážitky, jaké já a nikdo z lidí, co znám, mít nikdy nebude, když mi to přítel vypráví, tak jen tiše závidím. Je prostě nepřehlédnutelná, chlapi z ní šílí a ona to s nimi moc dobře umí. A vypadá tak nějak luxusně, nedostupně. Ke všemu to není zlatokopka, ale holka, co pamatuje na zadní kolečka a studuje a dokonce podniká. Absolutně nechápu, proč se tři roky zahazovala s chlápkem, jako je můj přítel, když o ni stojí muži, kteří by například mně vzali na vědomí možná tehdy, když by o mě zakopli. Prý říkala, že má dost nafoukaných chlapů ze svého prostředí a chtěla najít štěstí s někým normálním. Ale přítel na ni žárlil a dělal jí scény a pak i naschvály, tak se s ním rozešla. On o ní mluví s nadhledem a ironií, vypočítává všechny její špatné vlastnosti, říká, že by ji už nechtěl, ani kdyby byla jediná na světě, bla, bla, bla... ale tak nějak cítím, že tím snad přesvědčuje i sám sebe. Jedna z našich kamarádek ( přítelkyně jeho dlouholetého kamaráda ) mi řekla, že on byl do své bývalky zblázněný jako malý harant, že dělal scény a prostě že jejich vztah byla Itálie, ale ještě v době, kdy jsme už byli spolu, se přiznal jednomu kamarádovi, že ji miloval jako žádnou jinou do té doby, prostě jako šílenec. Mně přijde, že ji má ještě v sobě, nebo jak to mám říct, že prostě to ještě nevydýchal. Že na ni hodně myslí, navzdory tomu, jak o ní mluví. Navenek to vypadá, že je se vším smířený a že je mu lhostejná, ale podle mně to tak není. Je to potvora holka, s chlapy cvičí jako s pejsky. Ve chvíli krize jsem vlezla příteli do mobilu ( ano, stydím se, ale nevydržela jsem to ) a našla jsem nějaké staré sms, jedna z nich byla o tom, že slečna byla den předtím na brazilské depilaci a jestli se chce přítel přesvědčit, má zvednout lžičku zpod stolu a podívat se, protože nemá v tom horku kalhotky. A tohle si přítel schoval na památku v mobilu. Taky mi vyprávěl, jak když někam šli, tak po ní všichni chlapi koukali. Ale že na tom nezáleží, protože je důležité, aby si partneři rozuměli a chtěli mít společnou budoucnost. Jo, věřila jsem mu to. Myslela jsem, že jsem ta pravá a že si mě bude po této zkušenosti vážit, i když se po mě chlapi nedívají a byla jsem maximálně v Itálii na dovolené. Ale teď prostě nevím. Bojím se s ním o tom mluvit, beztak by neřekl, že ji má pořád v srdci. I když ji možná nenávidí, tak pořád v něm probouzí nějaké emoce. Vadí mi to. Já prostě nerozumím tomu, proč se chlapi fixují na takové potvory a taky nevím, jak dlouho ji v sobě ještě bude mít. Dá se s tím něco udělat anebo zapomene na ni někdy vůbec?
Zkusím odpovědět příkladem. Když někdo jezdí ve Favoritu, Felicii, atd. a potom má Octavii, většinou je naprosto v pohodě. Jenomže pokud někdo jezdí 3 roky ve Ferrari a potom má jezdit v Octavii, prostě mu trvá déle než to Ferrari dostane z hlavy i když třeba nebylo ve všech směrech ideální Pokud není přítel hloupý, pochopí, že provoz Ferrari by pro něj byl naprosto dlouhodobě neudržitelný a časem ho dostane z hlavy natrvalo. Jen to chce zabránit občasným projížďkám se sportovními auty
To je moc hezky popsáno tak nějak to asi je, akorát myslím, že on podvědomě ví, že by to nefungovalo, ale to Ferrari bude mít na piedestalu do konce dní
Nechápu, jakou hloupostí si otravujete život! Roky letí a vy stále řešíte včerejší rozlité mlíko, místo abyste si užívala a byla šťastná. To včerejší, rozlité mlíko je stejný nesmysl, jako vztah před rokem vašeho přítele. Dejte pozor, abyste díky podezírání, pochybnostem, žárlení a nedostatkem sebevědomí, o přítele nepřišla! Nemá už vašich řečí plné zuby? A také ujišťování jak jste jediná a ona byla špatná? Jste na nejlepší cestě k rozchodu, protože jste uzlíček nervů, bez sebedůvěry, sebevědomí. Vzpamatujte se a příjměte, že miluje vás, s vámi je. A užívejte si!
Teď jsem měla práci, u které jsem měla zaměstnané ruce a hlava přemýšlela o vaší zpovědi. Škoda, že se neznáme, vsadila bych se s vámi, o karton šampaňského, že ta modelka, vašeho vůbec neznala. Víte, pracovala jsem víc jak 10 let v koncertní agentuře a přesně vím, jak vypadá zákulisí po koncertech a na hotelech. Kolik hmyzáků se tam potlouká a tetelí se blahem, že se hvězda na něho podívala. A druhý den o ní mluví jako o někom, koho osobně důvěrně zná a když o ní mluví, tak je pojmenovává křestním jménem. Řekněte mi, kdy s ní chodil? Když ona byla na pár hodin u rodičů doma? Protože všechen čas věnovala svému zaměstnání a přípravou na něho. Včetně dostatku spánku. Anebo cestou za prací, zkouškami, kadeřníky, zkušebnou, tělocvičnou, posilovnou, jednání s agenturami? No neblázněte!
Píšete, že máte vztah hezký a pohodový. Tak si ho nekažte pochybnostmi. Nesrovnávejte se s jeho bývalou známostí a nechápejte ji, jako konkurenci. Naopak, zapracujte na svém sebevědomí. Jak vidíte, vztah těm dvěma nevydržel. Zaměřte se na to, aby to vám dvěma vyšlo. Berte to tak, že ti dva se k sobě nehodili prostě a nešťourejte se v tom, jaká je ta druhá. Pro Vás je důležité, že teď je s Vámi, vrací se k Vám a měla byste se soustředit na to, aby to tak i zůstalo. Pokud se mu budete hrabat v mobilu a slídit po tom, zda na tu druhou zapomněl atd. neprospěje to vašemu vztahu, ani sebevědomí příliš. Snažte se o to, aby vám oběma bylo ve vztahu dobře a vykašlete se na minulost. Kdyby chtěl Váš přítel mít vedle sebe sexbombu, za kterou se ostatní chlapi ohlížejí, nevybral by si Vás, nemyslíte? Vždyť takovou už měl a nedopadlo to dobře..Užíral se žárlivostí a necítil se vedle ní jako rovnocenný partner zřejmě. Jistě máte své přednosti a on určitě ví, proč se drží právě Vás. Tak si to Vy sama nekažte. Buďte sama sebou a říkejte si, že pokud Vás má rád a je Vám spolu dobře, všechno ostatní není vůbec důležité a jste schopná se nad to povznést. Záleží jen na vás dvou, jaký vztah si budujete a jakým směrem se bude ubírat...Hodně štěstí!
A co kdybyste, až váš přítel začne zase básnit o té své bývalé modelce, jeho chvalozpěv, případě oheň a síru utla hned na začátku? Že vás to nezajímá, že mu taky nevykládáte o Frantovi Vopršálkovi, vašem bývalém, který tak nádherně líbal... A ať si ty řeči klidně nechá, až bude s chlapama. A pamatujete si, že komplex méněcennosti ve vztahu kvalitně zabíjí ten vztah. Modelkou zřejmě asi nebudete, ale pro život jste možná použitelnější než ta jeho bývalá. Tak proč se proto trápit? Nakonec každý má ve skříni nějakého toho kostlivce, nějakou tu lásku, na kterou asi nikdy nezapomene. Je to přirozené. Jen je dobré ty kostlivce nechat v té skříni a nevytahovat je před budoucími partnery. Ty to nezajímá, že Maruška byla fakt perfektní. Žádná žena toto nechce slyšet, a muž jakbysmet. Každý chceme být pro svého partnera jedineční. Být vámi bych už po bývalce nepátrala, jelikož vzpomínky vašeho partnera na ni stejně ovlivnit nemůžete. Tak proč se tím trápit? Hlavně si nemyslete, že jste méně atraktivní. Chlapi se můžou zbláznit po modelce, nosí se pak jako pávi, jakou že to kost ulovili, ale když ji mají doma, tak je u nich Itálie.
Jde vidět, že to přítel rozhodně nemá vyřešené. Tím hůře, když se ona slečna rozešla s ním, to musela být pro jeho ego velká potupa, kterou nemůže slečně zapomenout. Málokterá, sebevíc krásná, chce mít doma žárlivého pitomce, co jí terorrizuje, takže si za to může sám - a i když to vyzní blbě, tak s krásnou modelkou po boku bude většina chlapů rozhodně víc nejistá, než s "obyčejnou" holkou. Přesně jako o tom Ferrari a Oktávce, co tu někdo psal.
Nevím, proč jste mu lezla do mobilu, tím jste porušila důvěru mezi Vámi a pokud to přiznáte, tak taky možná vztah skončí. Stejně jako holka nechce žárlivce, tak kluk nechce žárlivou hysterku, co mu prohledává věci.
Zkuste si sednout a rozumně si promluvit, že Vám opravdu hodně vadí, jak o své bývalé neustále mluví, a že Vám to tak trochu ničí vztah. Pokud je rozumný, tak to uzná a bude se aspoň trochu snažit.
A jen tak btw jsem měla podobný vztah, naštěstí trval jen tři měsíce - ona modelka, taky vyprávěl, jak na na všichni koukali, jak chlapi záviděli, jak se uměla skvěle oblékat, doma měl ještě její fotky. Nenápadně předhazoval, jak měla delší vlasy, jak byla štíhlejší... a já blbec s nechávala vlasy růst a za dva měsíce shodila 8 kilo. A pak mi došlo, že já jsem já, ne něčí napodobenina. A nechala jsem ho, ať si hledá jinou, kterou si oseká podle vzoru bývalky.
doplněno 06.11.14 12:47:Jiří , ale jinak koukám vlastně to samé.
Až tedy na to, že on se rozešel s ní a ona se ho pak v podstatě pokusila zabít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.