Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důležitost fyzického projevu citů ve vztahu?

Od: vztah odpovědí: 17 změna:

Zajímal by mě názor běžných lidí na důležitost fyzických projevů citů v partnerském vztahu. Mluvím zejména o líbání a sexu. Považoval bych za objektivní k Vašemu názoru připojit i Váš věk nebo alespoň nějaké rozpětí, pokud nechcete věk uvést. Myslím si, že se názory budou výrazně lišit podle toho zda jsou 20ti létého člověka nebo 60ti letého.

Jinak důvod proč se ptám. Jde o to, že právě z líbání a sexu mám panický strach. Opravdu hodně velký. Tvoří mi to v životě obrovský blok, který mi velmi narušuje navazování nových vztahů. (24 let) Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nechci tady dělat Seznamku, ale podívejte se viz odkaz. Ta slečna má podobný problém. Takže, zase tak nenormální to není. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 28.09.15 10:13:

vztah - máte v sobě nějaký blok nebo mindrák či málo sebevědomí. Nějaké rady jsou i v tom odkazu. Když to nepřekonáte sám, tak zkuste pomoc odborníka. Musíte zjistit, proč se tak děje a od toho se odrazit (resp. ten "bod zlomu"řešit).

vztah
hodnocení

Ano, spoustu věcí vystihla slovy mnohem lépe: "Je mi to tak nesympatický a nepřirozený".

V pátek jsem se na sebe naštval a řekl si, že se alespoň pokusím s cizíma holkama alespoň více komunikovat, abych si na to zvyknul. Večer jsem byl s přáteli na jedné akci - byl jsem úplně střízlivý, jelikož jsem dělal řidiče. Holky z těchto akcí se mi většinou vůbec nezamlouvají, protože to dost přehání s alkoholem. Z ničeho nic se u nás objevila jedna celkem normální a sympatická holka. Začala se se mnou byvit a docela dost vyzvídala. Tak jsem nějakou dobu vedl konverzaci, ale celé jsem to bohužel ukončil já. Nevím proč, asi ze strachu. Jsem za to na sebe fakt naštvaný. Je to špatný.

doplněno 28.09.15 18:12:

Samozřejmě. Takto jsem to nemyslel. Špatně to bylo jen u mě.

Dívka třeba nevyzvídala. Zajímal jsi ji a chtěla o tobě vědět více. Co je na tom špatného?

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Já se vás zeptám trochu jinak ... jaký vztah k vám měla a má vaše máma, když jste byl hodně malý? Mazlila se s vámi? Dávala vám fyzicky najevo, že vás má ráda?

vztah
hodnocení

Když jsem byl hodně malý, tak si to moc nepamatuji, ale myslím si že citově velmi dobrý. Byl jsem jedináček a navíc jsem po celou dobu nevyrůstal s tátou a ani jsem se s ním nevídal, takže jsem byl takový mamánek. Ale vybavuji si to jen matně a to jen díky fotkám.

Jelikož jsem nechtěl být mamánkem, tak se náš vztah dost vzdaloval, což je stav, který si dobře pamatuji.

Proč?

eulalie*

No ptala jsem se proto, že fyzický kontakt matky a dítěte, ať už holky, nebo kluka, je pro psychický vývoj dítěte velmi důležitý. No a nežil jste s tátou...a kvůli mamánkovství jste tak nějak utnul kontakty s mámou. Takže mně z toho nějak vychází, že ten fyzický kontakt odmítáte proto, že máte strach. Z odmínutí, ze závislosti na někom? Máte dojem, že si vystačíte jen vy sám? Víte, fyzický kontakt je pro každého tvora na Zemi dost důležitý. Máte-li ale strach a blok, tak máte něco v sobě nezpracované.

hodnocení

0x

Nevím kdo jsi. Jestli holka nebo kluk. Vím však, že ta panická hrůza může pramenit z toho, že ti výchova nedovolí přiznat si svou sexualní orientaci. A že druhé pohlaví tě vede k panice. Buď na chvíli upřímný/á sam/a k sobě a najdeš odpověď. *slunce*Hodně štěstí

vztah
hodnocení

Jsem kluk. Nad orientací jsem přemýšlel mnohokrát a dospěl jsem k tomu, že jsem heterosexuál.

hodnocení

0x
A proč tedy hledáš vztah? Bez sexu a líbání to není vztah partnerský, ale kamarádský a těch můžeš mít spoustu. Sex a líbání je příjemné, proto to všichni děláme.
Co tě vzrušuje, nač myslíš nebo nač se díváš při masturbaci?
doplněno 28.09.15 17:08: No a víš jak se dělají děti ne? I když ne, že by to ve zkumavce nešlo..
Předpokládám, že by to u tebe mohl zatím být jen ostych a strach z neznámého a možná že selhání. Až se jednou budeš líbat se sympatickou slečnou, které budeš důvěřovat, mělo by ti to být příjemné.
Moc nad tím přemýšlíš, žádný učený z nebe nespadl. Všichni za sebou máme hezké i méně hezké zkušenosti z našich začátků. Všichni jsme se ptali jak se líbá a hledali informace o sexu..
Pokud máš opravdu pocit, že to sám nezvládneš, zkus návštěvu psychologa.
home
hodnocení

V podstatě i partnerských vztahů sexem a líbání může mít člověk kolik chce.

vztah
hodnocení

Vztah hledám ze dvou důvodů: 1) Společnost si to žádá (ale to mě trápí méně) 2) Protože opravdu chci - chci mít s kým probírat problémy, neúspěchy i úspěchy. Chci mít včas děti - né jako dnešní je dnešní trend až skoro ve 40ti letech. Chci abych věděl, že to co tady buduji po mě zdědí někdo, kdo skutečně chci aby to zdědil...

Při masturbaci myslím na holky.

hodnocení

0x

a držet dívku za ruku, obejmout kolem ramen, to zvládneš? věřím, že k navázání citového vztahu by to mohlo stačit - a pak už na to budete dva, jestli tě bude mít ráda a ty jí to upřímně přiznáš, mohla by ti pomoct... není nad praxi... ;)

vztah
hodnocení

Neříkám, že jsem v tom přeborník, ale je to pro mě super věc. S objímáním problém sice nemám, ale bojím se toho co může přijít poté. Takže jsem to aplikoval převážně jen s velmi dobrými kamarádkami.

buss
hodnocení

0x

Názory jiných ti nepomohou, máš to v sobě, třeba se léčit.

vztah
hodnocení

Jak léčit? Jak to nazvat-diagnostikovat?

Diagnózu si udělá psycholog sám, když mu své potíže popíšeš. Zbytečně nad věcmi neuvažuj a svěř se odborníkovi, ukončí tvoje trápení.

hodnocení

0x

Vidím že toto bude ďalší v poradí ktorému sex bude užitočný iba na splodenie detí.Ostáva nájsť podobne orientovanú partnerku.Prosím hľadaj medzi fanaticky veriacimi...majú to nastavené podobne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]