Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o info. Vlastním akcie ČEZ v hodnotě 5 000 000 kč. Tyto zdědí moje dvě děti rovným dílem. Prosím o informaci,kolik budou platit poplatek za tyto akcie. Informace,které jsem zatím dostal se dost liší. Jednou prý 6900kč,podruhe 28193,tak nevím. Děkuji. Buček.
A není to jedno? Ty snad umíráš? Za 5-10-15-20let může být všechno jinak.
Stát nebude mít prachy, tak přistoupí ke zvyšování daní, "znárodní" zpět celý ČEZ, hodnota peněz při veliké inflaci půjde nezadržitelně dolu...
A děti budou rády, že za všechny akcie dostanou čerstvý chléb. Může se ti to zdát jako utopie, ale není.
Ale pokud umřeš ještě letos, tak odměna notáři bude 28193 včetně DPH, jak jsem psal minule. Jestli jsou nějaké další poplatky v rámci akciíí při převodu nevím.
Není to jedno, kolik zaplatí? Jistotu máte v tom, že něco určitě zaplatí, poněvadž státní aparát, soudci, advokáti či notáři něco stojí. Každopádně to už bude méně, těch pět mega tam už od poslední debaty nemáte, protože čez je o dvacku níž a v ročním výhledu má spíš doporučení prodat. Takže jak psal dnes to bude tolik, zítra tolik a za rok zase tolik. Na druhou stranu vám tam zase každý rok přistává pěkné procento na dividendách a pokud je nevybíráte, celkový stav účtu může být vyšší. Sám mám akcie i čezu a jiných dividendových titulů a aktuální kurz mě momentálně nezajímá. Nicméně, jak už zaznělo v minulé debatě, rozumný člověk se majetku zbaví za života. Je to mnohem méně nákladné nejen finančně, ale i časově a děcka se později nemusí hádat, pokud někdo dostal více nebo méně. No ale to jsem trochu odbočil, vy chcete klasické zpoplatněné dědictví. Jinak aktuální poplatky najdete na stránkách každého brokera. Podle toho, že jste komunikoval se spořitelnou, hádám, že máte brokerjet. Takže převod budete platit tak jak tak, jelikož brokerjet končí. Abyste mohl akcie prodat či obchodovat, máte tak čas jen do listopadu, pak už je u brokerjetu neprodáte. Takže je muíste šoupnout k jinému brokerovi a to něco stojí. Konkrétně u brokerjet 900Kč jeden titul. Není lépe to udělat zrovna a šopnout je hned na majetkový účet synů, ketrý by si zřídili? Konkrétně fio má teď akci, reagují na odchod brokerjetu a akcie připíšou na majetkový účet zdarma. Vy byste zaplatil jen těch 900Kč u BJ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.