Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhodili me z bytu kam mam jít

Od: daniii567 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den ocitla jsem se v hrozně situaci . Je mi 19 studuji a matka me doma nechce a já už tu byt taky nechci ale nemám kam jít. Nemám příbuzné a vlastni otec mi nepomůže. Kam mam jít když se ze dne na den ocitnu na ulici? Kdo mi pomůže? Dekuji za odpověď

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravím.Ze dne na den tvá nepříjemná situace zcela jistě nenastala.Tvé matce zřejmě došla trpělivost...Nebo Vám oběma?

Myslím si,že by ses měla omluvit a začít žít podle pravidel,které stanovuje maminka.Nechci Ti dávat žádné kázání,ale my,když jsme studovali a žili u rodičů,tak jsme poslouchali jako hodinky.Vlastně celý život dokud rodiče žijí,tak se jim snažíme pomáhat a ctít je.To je zkrátka nepsaný či snad psaný zákon každé slušné rodiny.

Přestaň blbnout a začni se chovat jako dospělá.Ve tvých letech by to bylo záhodno !

Wamp, obvykle si vážím vašich názorů, ale zde jste přestřelila. Za co se má omlouvat? Proč má přestat blbnout? O tom se v dotazu nepíše. Je jiná doba. Děti jsou taky svobodné a v podstatě si mohou dělat co chtějí a povinnost rodičů je se o ně starat, dokud se o sebe starat nedokáží samy.

Nevíme o jaký problém v rodině jde , tak nehodnoťme, ale raďme. Správná odpověď je podemnou.

figurek*

jj, je to tak. Vzniká tady generace rentiérů, kteří si myslí, že můžou dělat co chtějí. Pak se stává, že ve svých čtyřiaadvaceti letech začínají třetí vysokou a jsou přesvědčení, že je rodiče musí živit, dokud se o sebe nedokážou postarat sami. Já nevím jak vy, ale jestli toto začnou dělat i moje holky, pak přitvrdím. A kdyby ani to nepomohlo, pak je vyprovodím taky. Udělám úplně to samé jako matka tazatelky.

Když si myslíš, že jsi dospělá a že si můžeš dělat co chceš, pak si to dělej, ale se vším všudy.

Moje rada tazatelce : vraťte se domů a omluvte se matce.

iz*

Je rozdíl, jestli dítě řádně pokračuje ve studiu,

nebo jestli si "studium" uměle natahuje.

V druhém případě by u soudu s výživným neuspělo.

ohneta*

Ringo souhlasím s vámi až na jednu větu.

Děti jsou taky svobodné a v podstatě si mohou dělat co chtějí a povinnost rodičů je se o ně starat, dokud se o sebe starat nedokáží samy.

To snad nemyslíte vážně, nebo jsem to špatně pochopil?

ronyx*
hodnocení

4x

Doporučil bych návštěvu sociáního odboru města, kde máš trvalé bydliště - tam by měli umět poradit, jak situaci řešit.

hodnocení

2x

Dobrý den. Matka Vás doma nechce, ale píšete, že doma nechcete být Vy také. Určitě by Vás máma ze dne na den nevyhodila na ulici. Pokud spolu máte závažné problémy, pak už si začněte shánět náhradní bydlení. Protože to Vám nesežene asi nikdo. Zkuste se zeptat kamarádů, zda někdo nehledá spolubydlící. Ale ono zde nejde jen o to, mít střechu nad hlavou, ale hlavně to utáhnout finančně.Takže si najít brigádu a tu vykonávat při studiu. Postavit se na své vlastní nohy není vůbec jednoduché a pokud nemůžete počítat s pomocí rodičů či přátel, budete to muset zvládnout sama, když doma být už nechcete. Já kdybych nevěděla kudy kam a teklo mi vážně do bot, stála bych u mámy třeba i s prosíkem. I kdyby se mi to příčilo sebevíc. A pokud s Vámi máma bydlí 19 let, věřím, že při dobré vůli by to ještě chvíli vydržela, kdybych sekala dobrotu, snažila se jí pomáhat a nedělala problémy. Než budu mít kam jít. Ale každý jsme jiný... No, nezávidím tu situaci ani jedné z vás.

uska*
hodnocení

1x

NIkdo. Pomoct si musíte sama, s prosíkem přijít k mámě a nebo tátovi. Tahle situace nenastala ze dne na den a na to jste měla myslet dříve. Výživné můžete uplatnit u soudu.

iz*
hodnocení

1x

Co studujete a proč Vás matka nechce doma?

Neuvedete-li důvod, nelze adekvátně poradit.

(I podle mne má Vaše matka ke svému jednání důvod.)

___

Pokud by situace opravdu došla tak daleko, že byste musela odejít z domu,

nezbylo by než si urychleně najít brigádu (to jste mohla už během prázdnin)

a nějaké spolubydlení.

hahanaj*
hodnocení

0x

Možná to má souvislost - co říkáte? Nebo, že by náhoda?,

poradte.cz/...

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud je nyná akutní stav nouze a jste schopná vše řešit, nejjednodušší by bylo zavolat domů a komunikovat. Byla - li chyba na vaší straně omluvte se.

Pokud zatím pracují emoce, obraťte se na linku bezpečí, linku důvěry, pomoc v nouzi /359574012/, krizové centrum, dítě v krizi, sos pomoc, azylový dům, přinejhorším Bílý kruh bezpečí, též záleží, z jakého jste kraje. Všude jsou na telefonu sociální pracovníci, psychologové, znají problémy v krizi, když zrovna nepomůžou prakticky, tak nasměrují a pomůžou radou, dají kontakty.

Nezůstávejte sama, máte nějakou kamarádku, příbuzné, hodné sousedy?

Nebuďte v noci sama v parku, ať Vás nikdo nepřepadne.

V nejhorším případě dojít na policii, ať Vás dovezou domů a domluví matce. Jste již na prahu dospělosti, postavte se na startovací čáru. Věřte, že trucováním, dělání naschválů se nic nevyřeší. Pokud vše dobře dopadne, studujte, a hledejte si práci, potom můžete z nepříznivého prostředí odejít. Nyní zatněte zuby a snažte se rodinu poslouchat.

hodnocení

0x

Vyhodili mě z domu! Kdo? Zmiňujete se jen o matce ale nepíšete vyhodila. PROČ? O tom taky nepíšete,bydlí v bytě ještě někdo? Asi to nějaký důvod mělo,ne? Nebo měla matka jen momentálně blbou náladu? Trvalé bydliště nezakládá právo bydlení,je to je jen úředně evidovaná adresa bez dalších práv. Je-li to byt matky v osobním vlastnictví,vyhodit vás může. Je-li to byt nájemní a i vy jste uvedena v nájemní smlouvě/zjistíte u majitele bytu/,vyhodit vás nemůže. To jedině soud nebo přivolaná policie,pokud matce ubližujete a ona ji na vás zavolá. Vy už tam taky nechcete být.Tak asi máte lepší řešení,proč tedy ta otázka tady. Nebude lepší případné konflikty urovnat a případně hledat bydlení? Zatím máte nárok na výživné od obou rodičů a přídavky od státu,tak úplně bez peněz nezůstanete. V kterém městě jste?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj děvenko. Srdíčko jsi si tu vylila, snad to trochu pomohlo. Jen tu nikdo stále neví co za tím vším vlastně je. To se pak špatně a i nepřesně něco radí. Co rádce, to jiný pohled a jiné vyjádření. Některé mohou být třeba i pravdivé, některé drsné a některé i úplně mimo. Snad si z toho všeho tady, vybereš to přesné pro tebe. Držím palce.

hodnocení

0x

Zkuste Dům na půli cesty - je jich po republice povícero. Tam se řeší podobné případy

hodnocení

0x

Myslím si, že dívka si jen vylila srdce v prvním pocitu vzteku a v první bezmoci. Pak už se nikdy neozvala, nespolupracovala, přestože jí jedna z rádkyň nabídla konkrétní pomoc.

Tak si myslím, že:

1/ situace se urovnala, matka s dívkou se dohodly na dalším společném bydlení za dodržování určitých pravidel

2/ dívka si poradila sama. Kromě matky má i otce, jistě i tety a strýce, či prarodiče a někdo z nich ji vyslyšel a pomohl

3/ nebo se nudila a kecala nám. I to je možné, když dál nespolupracuje. Je přece normální popsat aspoň pár slovy, jak se situace řeší či vyřešila. A tady nic. A je to už skoro 3 neděle. Takže za mě už je to nějak skončené a nemá dál cenu se tím zabývat. Jaga.

cechacek*
hodnocení

0x

Jaké má požadavky matka a dceruška je bez chyb

Hlavně si myslím, že po více jako roce je už tato otázka ať tak, či tak vyřešena, že...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]