Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhození dcery z domu

Od: dananerudova odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

dcera ještě studuje ,ale nedá se s ní žít již to trvá tři roky,ke svému otci jít nechce ya já už to s ní nevydržím je jí osumnáct,ptám se jestli ji můžu vyhodit a další pod mínky

děkuji s pozdravem Nerudová

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radekradeczech
hodnocení

1x

Měla byste se jít léčit...

kristyna21*

proč by se paní měla léčit? Nevíme co tam je za problém. Mě máma nechala soudně vystěhovat. A soud jí nedal žádné vyživovací povinnosti... A taky se nemusela jít léčit, naopak léčit jsem se šla já. Měla jsem trauma ze školy a nesla jsem si vše domů, pak jsem dělala problémy, po psychické stránce jsem byla hodně špatná a po léčbě jsme s mamkou začali opět komunikovat a podařilo se najít společnou řeč i cestu až jsem otěhotněla.. Maminka se děsně těšila že bude babičkou, naše vztahy byly rázem spíše přátelské než matka s dcerou. Bohužel se ale moje máma vnuka nedožila :/ ale já jsem velmi ráda, že se naše cesty aspon na chvili spojily :) Ale nikdo jí nikdy neodsuzoval za to že vyhodila soudně svou dceru.

paw*
hodnocení

0x

Vystehovat ji muzete, ale nezapomente, ze pokud studuje, tak k ni mate vyzivovaci povinnost. Vysi vyzivneho si nechte urcit soudem.

Treba se vam postesti a dcera vam to na stara kolena vrati...

kristyna21*
hodnocení

0x

můžete mě máma nechala soudně vystěhovat a tudíž neměla žádné vyživovací povinnosti

pokud tedy máte vážný důvod který by u soudu obstál. já měla bohužel dluhy

mrsgekko*
hodnocení

0x
A co dělá, nebo nedělá, že se to s ní nedá vydržet?
Pokud studuje, má u vás trvalý pobyt, tak to jen tak bez úřadů nepůjde- ještě by ses ti obrátilo proti vám, záleží jak by to resila ona.
My jsme to s rodiči neresili nijak, mela jsem vypadnout,tak jsem šla, našla si vlastni byt, zmenila trvalak, dodělala gympl. Ale na sociálce mi rekli, že mužů soudne vymáhat vyzivne a přídavky, nic jsem totiž nedostávala ani na studijní potřeby... nic jsem nevymahala, ale mohla jsem, to by mohla i Vaše dcera...

hodnocení

0x

Dobrý den. Píšete, že už tři roky se s dcerou nedá žít. Měla jste jí v péči a už v 15ti jste si s ní neporadila? Čím to je? V každém případě, dokud dcera studuje a není schopna se sama živit, má právo na výživné od rodičů a na stejnou životní úroveň. Tím, že ji vyhodíte z domu, se svých povinností k ní tudíž nezbavíte. Pokud opravdu máte povahu a žaludek na to, abyste dceru vyhodila z domu, co jí pomoci najít jiné ubytování a dohlížet na ni alespoň z povzdálí, než se postaví na své vlastní nohy? I když je třeba problémová, pořád je to Vaše dcera. To, že je dospělá věkem, neznamená že se o sebe bude umět hned postarat. Dostane se do závažných problémů a Vy si to třeba pak budete do konce života vyčítat. Chyba se stala někde i ve výchově, ale ona je mladá a ještě hloupá. Své životní zkušenosti si teprve musí nasbírat. Zvažte své rozhodnutí dobře. Pokud Vám trpělivost již došla, což se může i stát, snažte se s dcerou tedy domluvit na podmínkách odděleného bydlení a na tom, do jaké míry jí budete schopni jako rodiče pomáhat, než dostuduje. Je to jen můj pohled na věc, Vy jste její máma a záleží jen na Vás, jak se tudíž zachováte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]