Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
dcera ještě studuje ,ale nedá se s ní žít již to trvá tři roky,ke svému otci jít nechce ya já už to s ní nevydržím je jí osumnáct,ptám se jestli ji můžu vyhodit a další pod mínky
děkuji s pozdravem Nerudová
proč by se paní měla léčit? Nevíme co tam je za problém. Mě máma nechala soudně vystěhovat. A soud jí nedal žádné vyživovací povinnosti... A taky se nemusela jít léčit, naopak léčit jsem se šla já. Měla jsem trauma ze školy a nesla jsem si vše domů, pak jsem dělala problémy, po psychické stránce jsem byla hodně špatná a po léčbě jsme s mamkou začali opět komunikovat a podařilo se najít společnou řeč i cestu až jsem otěhotněla.. Maminka se děsně těšila že bude babičkou, naše vztahy byly rázem spíše přátelské než matka s dcerou. Bohužel se ale moje máma vnuka nedožila :/ ale já jsem velmi ráda, že se naše cesty aspon na chvili spojily Ale nikdo jí nikdy neodsuzoval za to že vyhodila soudně svou dceru.
Dobrý den. Píšete, že už tři roky se s dcerou nedá žít. Měla jste jí v péči a už v 15ti jste si s ní neporadila? Čím to je? V každém případě, dokud dcera studuje a není schopna se sama živit, má právo na výživné od rodičů a na stejnou životní úroveň. Tím, že ji vyhodíte z domu, se svých povinností k ní tudíž nezbavíte. Pokud opravdu máte povahu a žaludek na to, abyste dceru vyhodila z domu, co jí pomoci najít jiné ubytování a dohlížet na ni alespoň z povzdálí, než se postaví na své vlastní nohy? I když je třeba problémová, pořád je to Vaše dcera. To, že je dospělá věkem, neznamená že se o sebe bude umět hned postarat. Dostane se do závažných problémů a Vy si to třeba pak budete do konce života vyčítat. Chyba se stala někde i ve výchově, ale ona je mladá a ještě hloupá. Své životní zkušenosti si teprve musí nasbírat. Zvažte své rozhodnutí dobře. Pokud Vám trpělivost již došla, což se může i stát, snažte se s dcerou tedy domluvit na podmínkách odděleného bydlení a na tom, do jaké míry jí budete schopni jako rodiče pomáhat, než dostuduje. Je to jen můj pohled na věc, Vy jste její máma a záleží jen na Vás, jak se tudíž zachováte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.