Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na spáleniny od lana?

Od: martinaa* odpovědí: 20 změna:

Zdravíčko všem a krásný den, i když to peče :).

Na tréninku poměrně často šplháme po klasickém laně, s čímž nemám problém, ale bohužel moje nohy ano. Většinou si spálím holeně při šplhu nahoru, nohy střídám, takže jsou sedřené obě, kompresní podkolenky to neřeší, strupy se servou i přes ně. Na levé noze mi rána i hnisala, protože lano je samozřejmě špinavé, a nejspíš mi tam zůstane jizva. Mažu marihuanovou mastí, poradí někdo něco lepšího? Uvítám každý tip.

Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím, Martino. Nevím, jestli lepšího, ale zkusím dát svůj tip. Na zanícenou ránu mám osvědčený jedině Framykoin, ten je ale jen na předpis. Na čerstvé spáleniny od lana si zkuste koupit Panthenol spray. Krásně ochladí a zklidní. Krásný zbytek dne přeji.

wasube*
hodnocení

0x

Já co se týče zdraví už nechci nikomu radit, protože jsem byla osočena jedním rádcem za blbou a nebezpečnou kvůli hořčíku, poprvé jsem se od něj dozvěděla že je to sice volně prodejný ale nebezpečný jed, ale Vám poradím, koukám, že jste zatím těch rad moc nedostal.

Kupte si mast - cca 50 kč - Infadolan - hodně si jí namažte na bolavé místo či silne rozpraskané paty až do krve a podobné radovánky. Může se dát i na rány s krví. Nešetřete s ní zkrátka. Je mastná, hutná ale bezvadná. Obvázat a nechat být aspon na noc, obalte folií nebo taškou aby jste nemusel prát povlaky, nejlépe přes víkend když jste doma, ve dne v noci. Za ten víkend to budete mít zahojené a pak už stačí jen namazat na noc asi ještě 3x a máte nohy jak batole.. funguje to.

wasube, ony ty rady jsou většinou podle osobních zkušeností, opravdu nejlépe vhodnost použití třeba léků či léčebních metod posoudí osoba znalá, teda studovaný lékař s praxí a zkušenostmi...

Martinaa píše: strupy se servou i přes ně. Na levé noze mi rána i hnisala, mě osobně servané strupy nepřijdou jako drobné a neinfikované rány či oděrky...

Infadolan návod uvádí: Infadolan je mast s obsahem vitamínů A a D vhodná k urychlení obnovy poškozené pokožky. Infadolan se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku na neinfikované drobné rány, oděrky, popáleniny I. stupně, na suchou popraskanou kůži, na trhliny v kožních rýhách. Na doporučení lékaře lze použít i k léčbě bércových vředů, proleženin apod. Je zvláště vhodný k promazávání suché pokožky, u pacientů s atopickou dermatitidou a k prevenci opruzení u dětí a dospělých.
Doporučené dávkování Dospělým i dětem se Infadolan nanáší v tenké vrstvě 1 – 3x denně na postižená místa, či na suchou kůži. Délka léčby přípravkem Infadolan bez porady s lékařem by neměla přesáhnout 2 týdny.

Wasube píše:...hodně si jí namažte na bolavé místo či silne rozpraskané paty až do krve a podobné radovánky. Může se dát i na rány s krví. Nešetřete s ní zkrátka.

Nedivte se potom různým reakcím uživatelů, výše máte příklad, jak některé informace jsou protichůdné.

Ještě pár slov z příbalového letáku:

INFADOLAN mast
Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje.
Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka nebo zdravotní sestry.
- Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu.
- Požádejte svého lékárníka, pokud potřebujete další informace nebo radu.
- Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci.
- Pokud se do 7 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Já bych přece jen doporučil Martině návštěvu lékaře...

wasube*

Co Vám na to říci?

V celé rodině tuto mast používáme tak, jak jsem napsala. Má výhodu že na ni nejsou žádné alergie. Jistěže je možné namazat jen slabou vrstvu podle doporučení, ale to nepomůže na to, co trápí tazatelku.

Vyzkoušené celé roky ! První 2-3 dny silnou vrstvu !

Žil u mě příbuzný s rakovinou a z nemocnice ho ke mě přivezli s těžkými proleženinami a nic nepomáhalo, tato mast a první 2 dny silná vrstva nejenže nemocnému konečně ulevily, ale i zabraly, proleženiny se začaly hojit, pak samozřejmě jak popisuji se dál maže už jen slabá vrstva.

Ani já nemám nic proti tomu aby, což ví určitě i bez nás, tazatelka navštívila lékaře.

Už jsem konec konců jednou tady navrhla, proč se nezruší rady o zdraví, protože každý tady ví, že i hořčíkem a mastičkou se dá zabít - že ano?;)

doplněno 25.07.15 09:29:

Ptám se opravdu vážně. Na tomto foru jsem byla napadena udajným doktorem a protože jeho informace lze nalézt i na netu a jeho diplom nikdo neviděl, tak můžu a nemusím věřit že je fundovaný.

poradte.cz/...

Dala bych sem spoustu odkazů na potřebu a prospěšnost hořčíku ale nesmí se to. Tak aspon nějaké obrázky o hořčíku, který podle udajného doktora zde - zabíjí !

doplněno 25.07.15 09:47:

obrázky, dost důležité o hořčíku a i kdyby to mělo pomoci jedinému člověku, je to dobře.

Protože hořčík nezabíjí ale učinně pomahá a lidé kteří mají nemoc při které ho brát nesmí jsou na to svým lékařem upozornění, můj příbuzný měl od lékaře zakázáno pít minerálky, no tak je nepil...co je na tom, že se lidé dozvědí, že jim hořčík může pomáhat a i se zeptají na to svého lékaře? Řekl Vám někdy doktor při migréně, že máte brát hořčík?

Proč by to říkal, napíše Vám prášky na bolest...

jpeg.cz/...
jpeg.cz/...
jpeg.cz/...
jpeg.cz/...
jpeg.cz/...
jpeg.cz/...
jpeg.cz/...

Jak na spáleniny od lana?
Jak na spáleniny od lana? #2
Jak na spáleniny od lana? #3

belkvl*
hodnocení

0x

O jaky trenink jde Martino? Tedy pokud to neni tajne :)

wasube*

Požárnice?;)

wasube*

Snad aspon napíše zda jí rady pomohly, aby i druzí když tak si mohli radu vzít k srdci...

hodnocení

0x

Raz keď som bol mladý a v tom čo som spravil aj hlúpy som nalial trochu benzínu na handru do kotla lebo nechcelo horieť a zapálil zápalkou.samozrejme to trochu buchlo a spálilo mi celú vrchnú časť ruky a vtedy mi staré babky poradili to mastiť pravým domácim kravským maslom.Pomohlo to a dnes by nik nepovedal,že som mal niekedy popáleninu ruky.Chcem podotknúť,že s tým z obchodu to nefunguje.

wasube*

Uplně Vám věřím, ale problém je kde sehnat opravdu pravé máslo. Kdyby Martina tu možnost měla, bylo by to jistě dobré ale otázka je ještě jestli už tam má infekci, tak asi opravdu spíše ten doktor. Framykoin je na lékařský předpis, jak tady radí jedna rádkyně. Takže by stejně muela k lékaři, což je jen dobře i když se mi zdálo že má chronické potíže, ne akutní s infekcí.

martinaa*
hodnocení

Všem se moc omlouvám, že jsem nereagovala, jsem od rána do večera většinou pryč na brigádě nebo v práci... jinak jsem do té rány chytla zánět, celé to zahnisalo, oteklo, takže včera jsem dostala antibiotika a dnes jem už byla na převazu rány. Po laně lezu roky, ale tohle jsem tedy ještě nezažila, nepomohl ani framykoin, ani marihuanová mast.

Děkuji všem za reakce :).

doplněno 25.07.15 10:11:

JInak tréninky jsou dělané na trailové překážkové závody (Preadator race), takže umělé hráze, stěny, šplh, běh, ručkování a milion dalších.

martinaa*
hodnocení

0x

Tak po nějakém čase opět lano a opět sedřené nohy, takže jdu vyzkoušet, co se dá.

Děkuji za rady :) *palec*

doplněno 05.05.16 09:57:

Joj, vylepšení techniky by určitě pomohlo, ale nějak se nedaří.

cicko*

A co šplh bez přírazu? Odpadly by problémy s lýtky.

asd1

jj, jak vlk z Jen počkej :D

Ale vylepšit techniku šplhu by to mohlo vyřešit líp než mastičky... Aspoň já jsem nikdy ze šplhu spálenej nebyl (na základce i střední jsem šplhali často, klasika silné konopné lano asi 6m ke stropu tělocvičny...) Akorát dolu jsme nejezdili na čas ;)

ladinpraha*

Sakra, Cicko mě s radou předběhl, tak jenom dodám: Mně na hojení funguje jedině Framykoin. Zatím dlouhodobě v lékárnách není, ale v TV jsem teď zaznamenal, že by se snad měl objevit a být zase dostupný. Jinak jsem slyšel pět chválu na kalciovou mast, na regeneraci poškozené kůže, ale vlastní zkušenost nemám. Zkus se poptat v lékárně. A na recept na Framykoin jsem naposledy dostal Fucidin. Ale nepoužívám ho tak často, abych zjistil rozdíl oproti Framykoinu.

tomasek*
hodnocení

0x

Zdravím. Já mám na hojení (nejen spálenin) skoro až za zázračnou kalciovou mast. "Oficiální"název je "Calcium pantothenicum"- viz např. zde. Dříve jsem to neznal a byl jsem k tomu skeptický, ale stačilo prvně použít a účinek byl znát. Třeba když si člověk popálí prsty, tak většinou má do pár hodin puchýř a pak problémy několik dní. Když to natřete hned kalciovou mastí, nejen že se puchýř neudělá (nebo když už, tak menší), ale už druhý den skoro nevíte, že jste nějakou popáleni měla. Dá se to použít na hojení obecně (oděrek apod.).

martinaa*

Díky, mažu do lékárny, to jsem ještě nezkusila :).

hancule*

Dobrý den,problém s Vašimi odřeninami je ten,že se prakticky nemohou zhojit,protože ta místa odíráte dál.Já bych doporučila Aloe Vera - rozřízněte list,namažte dření místa /omytá a osušená/,nohy nechte volně rovně ležet.Rány se stáhnou,nechte zhojit.Víte,problémy s mastmi/kalciová je výborná,také stahuje/ jsou ty,že trvá dlouho,nežli se rána zhojí - a čas je to,co Vy nemáte,díky tréninkům./Infadolan je výborná mast,ale na dlouhodobé hojení/Po atb. na zhojená místa můžete použít pudr,který popužívají gymnasti a někteří horolezci./aloe - babská rada,ale mně pomohla při odírání kůže při túrách v Dolomitech/.

martinaa*
hodnocení

0x

Děkuji moc za rady, koupila jsem si Calcium i Infadolan a během tří dnů se spálenina pěkně zatáhla, což se týden nedařilo. :

doplněno 19.05.16 06:26:

Tomášku, větší účinek měl Infadolan, ale stejně zřejmě zůstanou jizvy, mě se celkově kůže špatně hojí.

tomasek*

A zkoušela jste oboje "naráz", nebo nejdřív jedno a pak druhé? Pokud naráz, tak nezjistíte, co z toho pomohlo (nebo co více) :). Infadolan neznám, takže nemůžu hodnotit, ale účinek kalciovky je značný :).

doplněno 19.05.16 22:54:

OK, díky za info. Při nějaké příležitosti Infadolan koupím a zkusím. Jestli je ještě účinnější než kalciovka, tak bude super.

hodnocení

0x

Zkusím si ho zítra koupit, mám to totiž na hrozně blbém místě, v podpaždí. Jo marihuanová mast, kde ji tak vzít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]