Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silné bolesti končetin

Od: dora* odpovědí: 34 změna:
Mám silné bolesti nohou od kolen dolů nejhorší je to u kotníku poslední dobou velmi časté nevíte co to může být? Je to bolest jako by vám rostli nohy což v mém věku je vyloučené.
zámek
hejkal uzavřel tuto otázku
Už se mlátí prázdná sláma. Tazatelka ví, že musí k doktorovi.
Přečetla si podstatné.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr02
hodnocení

3x

Nedovedu si představit, že by vám tady někdo dokázal odpovědět. To musíte jít k doktorovi. Já bych snad viděl nějaké vodítko v tom, zda-li bolí obě nohy stejně či jen jedna.

dora*
hodnocení

Obě nohy chvilku bolí víc ta jedna chvilku víc ta druhá. Taky přichází třeba křeče do chodidel to se pak nemůžu ani pohnout :(

wasube*
hodnocení

2x

Kupte si hořčík 250 mg a denně si jeden vezměte. Pomůže Vám to, pak jsou to cévy.

doplněno 11.07.15 20:33:

Jinak chybí udaje - bolí vás to v klidu, pořád, v noci, ve dne...otékají Vám nohy? K lékaři bych šla - může to být i osteoporoza, je toho hodně co všechno to mohlo způsobit. Každopádně klidové bolesti a naopak křeče při chůzi znamenají cévy a to se musí řešit co nejdříve. Cévní katezrizací by Vám dali do nohou svorky nebo jak se to jmenuje a to Vám roztáhne cévy a přestane Vás to bolet. V nemocnici strávíte cca 2 dny. Pokud máte už klaudikační bolesti řeší se to umělou aortou. V nemocnici strávíte cca 10 dnů. Můžete mít i obyčejný zánět svalů a stačí antibiotika. Takže každopádně doktor.

doplněno 11.07.15 21:29:

Musím dál odpovídat tady, protože jsem vyčerpala nárok na 3 odpovědi.

eulálie

Aha, nevěděla jsem, že je tady zakázáno radit při nemoci či potížích z vlastní zkušenosti, proč jsou tu tedy takové otázky vůbec povoleny když se smí jen napsat aby dotyčný šel k lékaři? Myslím že to ví každý i bez nás. A navíc každý kdo poradí, tak nezapomene dotyčného poslat za lékařem a to i já. Tak tomu nerozumím, co Vám vadi. Dobře, na dotazy ohledně nemocí už nebudu odpovídat. Pokud napíšu, tak jen dotyčného pošlu k lékaři. Proč ztrácet čas a být za to pokárána.

doplněno 12.07.15 10:39:

Víte já na rozdíl od Vás eulálie dobře vím že při stenoze - tedy zužení cév se noha nedokrvuje, je bílá a studená, zatím co Vy tvrdíte opak. Takže fakt proč mně napadáte slovy, že ničemu nerozumím, nemám pravdu a páchám tady škody, když nakonec se tuhle pravdu dozvíte i na internetu. Zakažte tedy rubriky o zdraví když lidé nesmí psát své zkušenosti a je to. Automaticky tam dejte odpoved - dojdi si k doktorovi a neotravuj tu. Protože z neznalosti napadat druhé je pitomost, to se nezlobte. Nikomu jsem neradila špatně. Jediné co jsem poradila byl hořčík, zkuste ho, je dobrý na nervy.

eulalie*

Wasube, mě by jen zajímalo - jste lékařka?

doplněno 11.07.15 21:34:

Asi tak, Wasube, raďte si tu, jak chcete, mně to nakonec může být jedno. Už se do Vás navážet nebudu. Omlouvám se Vám, jestli jsem se Vás nechtěně dotkla. Nejsem tu od toho, abych někoho soudila. Jen jsem chtěla vědět, jestli jste lékařka. Nejste, to mi stačí.

wasube*

Ne, já ne. Ale radím jen v nemocech které jsem prodělala já, nebo moji blízcí příbuzní. Tedy zkušenosti. Takže si všimněte že většinou dodávám k tomu něco. Mohu ještě radit co se týče rakoviny nebo schizofrenie či života bez žaludku atd. Neznám lidi jako v naší rodině kteří byli postiženi tolika nemocemi. Například s těmi končetinami. Je to můj příklad a mých bratrů. Mám umělou aortu a umělé cévy v nohách, takže lékařka nejsem, ale dost o tom vím. Například operace žaludku u nás považujeme za běžnou "dětskou" nemoc. Moji rodiče zemřeli na srdeční mrtvici a vysoký krevní tlak u nás mají pomalu už kojenci. A nedělám si legraci, tak trapná bych nebyla. Jinak proč se ptáte? Jestli myslíte že bych neměla radit?

doplněno 11.07.15 21:30:

pro nika

nemůžu odpovědět, zde se posílají jen lidé k lékaři, nezlobte se. Nechci být kárána za dobrou vůli.

doplněno 11.07.15 21:33:

eulálie

Nenapadejte mne pořád. Jistěže pokud nemáte zánět cév nebo žil, kde nohy jsou pak horké a červené, tak při zužení cév o kterém byla řeč jsou nohy studené, bílé a nevšímejte si mě prosím, zkuste napadat jiné lidi.

doplněno 11.07.15 21:35:

Navíc eulílie nikomu neradím, aby nešel k doktorovi ale naopak ho tam posílám, co Vám dál vadí?

eulalie*

Wasube, jenže otázky ohledně lidského zdraví jsou natolik specifické, že ani studovaný lékař vám neurčí diagnozu jen tak na dálku... Pokud neznáte patofyziologii... Můj názor je poslat tazatele raději k lékaři. Lepší jedna zbytečná návštěva u lékaře, než rada typu jedna paní povídala. Nic ve zlém. Určitě jste to myslila dobře.

nika*
hodnocení

A mohu se zeptat když jste si prošla s těmi problemi s nohami myslíte že to může být to stejné co je tu popsáno? A v kolika letech se to může projevit?
dora*
hodnocení

Ještě teda jestli mohu dělají se mi tam i prasklinky žilní :) a karani si nevsimejte mě váš názor zajímá!
dora*
hodnocení

Je to bolest jako když vám rostou nohy. Bolí to třeba pár minut typy ze jsou to takové křeče jako by vás někdo chytl mačkal a pustil. Bolí mě obě nohy hlavně v oblasti lýtka a kotníku.Objevuje se to jednou dvakrát do měsíce někdy častěji někdy mám měsíc klid. Nevsimam si toho ze by bolest chodila večer nebo spíš když nic nedělám. Někdy se bolestí zbudim v noci. Někdy mě to bolí ve škole když sedím. Křeče do chodidla dostávám často na ulici když jdu ale i když třeba jen ležím přijde to z ničeho nic . Otok nepozoruji.
wasube*

Chodíte do školy, takže tím spíše bych pospíchala k lékaři. Protože na cévní problémy jste hodně mladý.

dora*
hodnocení

Za pár dní mi bude 19.

dranylor*
hodnocení

2x

Tak se tady hezky uklidníme, ano lidi?

Wasube - já jsem byl jednou na exkurzi v jaderné elektrárně, znamená to, že rozumím jaderné fůzi? ...tak proč by píšete, že tomu dost rozumíte, protože ste to prodělala? ...já žasnu, jak nám tady popisujete patofyziologii lidského těla, rád se něco přiučím!

Pokud nerozumíme pacientově anamnéze, odesíláme ho k doktorovi z jednoduchého hlediska - protože neznáme pacientovu anamnázu!

Je sice hezké rčení, že vitamíny a minerály nikomu neubližují, když to ale doporučíte pacientovi, který bere již léčiva synergická s absorbcí vámi nabídnutých doplňků - popřípadě agonisty / antagonisty a léčiva co se cytochromu-p450 týčou, popř.jiných cytochromů tak ty lidi budete na internetu rovnou zabíjet...nabízejte vitamín K člověku, který je léčen na srážlivost krve ...nebo vápník u pacienta u problémů se srdcem, který již přípravky na vstřebávání vápníků / popř. vit.D , popř. K , užívá a zabijete ho.A je jedno jestli se mu zastaví srdce v systole nebo v diastole.Poraďte pacientovi, který užívá antidepresiva (SSRI) bylinky na zpětné vychytávání serotoninu / nebo zvyšující jeho hladinu a přinejmenším mu ublížíte...Myslíte, že pacient se svěřuje na internetu, že užívá ty a ty léčiva? Oni neví, že si to nemohou vzít, právě proto, protože se nezeptali doktora.

Takže Wasube, prosímvás, rád se přiučím.

1) Co je to křeč v kosti? A co mám pacientovi předepsat, aby ta kost v křeči nebyla?

2) Jak odumírá céva? A proč to nefixují fibrocyty a endotel okolo? ...a co na to okolní tkanivo, není větší problém ono?

3) Jak céva bolí, když nemá nervy?(vyjma vasa vasorum / nervi vasorum v aortě)? ...toto mě vážně fascinuje, možná jsme na stopě novému nociceptoru!

4) Proč jsou při potížích s cévy studené nohy? Já znám víc cévních onemocnění ( vlastně drtivá většina) u kterých se teplota noh nemění.Ale dám vám radu, při všech zlomeninách bolí zápěstí ...nebo vlastně ne, to jen, když si zrovna zlomíte zápěstí ...

5) Proč je při zánětu kostí zvýšená teplota? ...A věříte, že probíhá ten zánět kostí opravdu různorodě? Například častá je i sepse, při které je horečka a symtpmy sní spojené...a zvýšená teplota tedy až při chronickém zánětu, ale to je něco jiného že.

6) Jak vás může při bolesti jako první napadnout osteoporóza ...? a co má ona spojeno s bolestí? pomineme-li zlomeniny nebo osteomyelitidu?

7) Proč radíte užívat hořčík, který nemá na nic z toho, co jste vy napsala vliv ...jen mě zajímá váš postup diferenciální diagnózy...

...

Když nad tím tak přemýšlím, tak jste nenapsala nic fyziologicky kloudného jen jste se svěřila s anamnézou vaší rodiny.Čímž vás nechci odrazovat od dalšího psaní! Ba naopak, radit je potřeba.Navíc máte samozřejmě na nevědomost nárok jako každý člověk, akorát se pak neposuzovat jako někdo, kdo tomu rozumí.Posílat lidi k lékaři má svoje důvody.Stejně tak proč nezhotovovat diagnosu po internetu ...

---

dora

Vy si opravdu zajděte k lékaři, z toho co jste napsal/a nelze opravdu zjistit, kde může být příčina.To bysme museli znát angio, CT, retngen, hladiny myoglob. , draslíku. AST,ALT, bilanci dusíku, kreatininu popř. kreatininfosfátu a dokonce i tak nemůžeme na nic usuzovat takto po internetu, protože všechno může být zvýšené třeba jenom proto, že máte pohmožděné rameno o kterém jste se nezmínil/a.

Tím chci jen nastínit, že na internetu nelze zhotovit diagnosu ani rýmy ...na internetu se můžeme bavit, co si vzít na uklidnění žaludku, nebo to a to ...jenomže ptát se na diagnosu je hloupost.A je dobře, že Vás ostatní posílají k doktorovi.Nelze Vám opravdu poradit nic, mějte nohy v takové poloze, které nezpůsobují zmíněné problémy, nepřetěžujte je a zajděte k doktorovi.

doplněno 12.07.15 20:14:

K Wasube:

neberte nic z toho co jsem psal nijak osobně.Je fajn, že se zajímáte a snažíte se poradit, jenomže o to víc je důležité i vědět, že nemůžeme z internetu radit všechno.Je v pořádku nastínit co by se stím mohlo shodovat ( "co by to mohlo být") nicméně to i autor otázky očekává, žejo? Jen už nezhotovujeme závěry.Popřípadě dáváme validní informace ;)

hodnocení

1x
Tato otázka je určena lékaři.
My to nejsme...
Můžete mít bolesti od srdce,ledvin,zad,cév,atd.,atd.
Běžte k odborníkům,tam vede jistá cesta.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, kde k těm bolestem dochází? Při nicnedělání, v noci při spaní, při chůzi...?

doplněno 11.07.15 21:01:

Asi tak, odbornou lékařskou radu tady nedostanete. Poradte je laickou poradnou, lékař tuším mezi rádci není žádný. Velmi teplá noha asi není to pravé ořechové, co by si člověk mohl přát. Byla bych na pozoru a raději navštívila lékaře a návštěvu moc neodkládala.

dora*
hodnocení

Dobrý den právě jsem to napsala k prvnímu příspěvku :)
dora*
hodnocení

A ještě teda pozoruji ze je mám velmi teplé
iz*

Doro, záleží-li Vám na zdraví a na řešení problému, přeskočte odpovědi od Wasube.

Uvědomte si, že její zkušenosti Vám nemohou pomoci.

I kdyby měla ve svém odhadu pravdu, nemusí Vám pomoci to, co pomohlo jiným.

Zdravotní problémy musíte řešit s lékaři a žádný odpovědný lékař s Vámi nebude nic řešit přes internet.

(Maximálně Vám prostřednictvím internetu stanoví termín).

culdabulda1*
hodnocení

1x

- řekla bych, že pokud sem lidé vkládají otázky, které by měli klást lékaři, může to být i proto, že se příznaků choroby bojí a možná potřebují trochu uklidnit, nežli se k lékaři odhodlají.

Proto bych řekla, že některé zkušenosti zde popsané, mohou zapůsobit i v tom smyslu, že se člověk přestane tolik bát a možná psychicky pomáhá i to, že si může o chorobě s někým pohovořit - takříkajíc "nanečisto", nežli se k lékaři vydá. A vydá se každý, pokud potíže neustávají, nebo se stupňují, to se vsadím.

doplněno 13.07.15 15:59:

- a ještě k "wasube" - řekla bych, že ona si může dovolit špatnou diagnozu - fatální však je, když se takové chyby dopustí lékař, nebo zdravotník, či dokonce zdravotnické zařízení ! - neřekla bych, že takových případů máme dnes zrovna málo !

mil®
hodnocení

0x

Šel bych na vyšetření cév dolních končetin. Nejdříve ale za obvoďákem.

wasube*

V případě klaudikačních bolestí může jít přímo na kardiologii. Tam je to dost o čase. Spěchá to, cévy mohou odumírat a proto ta bolest. Klaudikační bolesti jsou takové, že ujdete pár kroků a pro křeče se musíte zastavit a pak zase pár kroků...a znova se zastavit...jsou to kruté bolesti. Doženou člověka k doktorovi. Po operaci je to pohoda, můžete chodit bez bolestí. Samozřejmě nesmíte už nikdy kouřit.

wasube*

Můžou ale bolet i kosti zrovna tak jako cévy. Je nutný co nejdříve v jeho věku doktor. Protože i v kostech můžete mít křeče jako při cévních potížích.

doplněno 11.07.15 21:21:

Může to být zánět kostí, pokud je k tomu teplota, při cévních potížích jsou nohy studené protože se nedokrvují.

doplněno 12.07.15 21:36:

dranylor® - dnes 20:07
Musela jsem se zasmát. Opravdu. Jak je tu najednou spousta chytrých až přechytralých co se tu do mě naváží, jako kdybych radila tazatelce at nejde k lékaři nebo jí dala nějaké špatné rady.
Dala jsem jen jednu a ta pomáhá více lidem a to je že při křečích v nohách dělá lidem dobře hořčík v mírných dávkách, ty ostatní hlouposti co jste vyčetl z netu jsem jí neradila, protože na rozdíl od Vás já mohu popsat své zkušenosti a když někdo napíše že se zkoušel oběsit, chcete mi říci, že tazatelka půjde a bude to zkoušet také? Nepodcenujete tazatele že jsou podle Vás hloupí?
Jestli je tady někdo kdo plácá pak to rozhodně nejsem já, nepoužila jsem net abych sem zkopírovala celé relace z netu. Řekla jsem že už budu ignorovat zdravotní otázky, protože mi přijde trapný aby tu X lidí jako odpovědi psalo, jděte k doktorovi, my nejsme doktoři. ONI TO VĚDÍ !
Zrušte tedy vůbec poradnu, k čemu to je, ti lidé vědí přece že jim pomůže doktor a ne my. Nebo vážně myslíte že tu komunikují jen hlupáci nebo co?
Zrovna tak to můžete dělat i v jiných profesích - ignorovat zkušenosti lidí a rovnou oslovit elektrikáře, uřady, plynaře, stavební inženýry atd.
Je to jen diskuze proboha, co z toho děláte takovou kovbojku jako když tu snad někoho zabíjím. Tolik hlouposti, jak se snažíte dělat chytrý, co si to ta wasube dovolila se hned tak nevidí. Otrávili jste mě těmi zbytečnými plky. Kdo si na mě nestěžoval, byli tazatelé.
Ti kteří se neptali tu ale mají jen fůru řečí aby mě kárali - jděte k šípku. Radte si sami.

Stačí Vám k tomu jedna věta: Neotravujte nás tu a jděte k doktorovi.

doplněno 12.07.15 21:41:

Musela jsem to napsat sem už mi to nedovolí samostatnou odpověd.

Na diskuzích bývá šikana, ale tohle...tak díky. Příště se vrhněte na někoho jiného.

A dělejte z něj zločince at si zvednete ego.Třeba ho to bude bavit, mně ne.

eulalie*

Wasube, jak můžete napsat, že při cévních potížích jsou nohy studené? *zed*Tady si zahráváte s ohněm, protože radit v otázkách lékařství, když tomu houby rozumíte, je fakt napováženou. Můžete udělat více škody než užitku.

culdabulda1*

eulalie -

samozřejmě, že tazatelka musí jít k doktorovi, ale "wasube" zase žádné blbosti neříká !

doplněno 12.07.15 18:23:

eulalie -

- on tady tak trochu "house-uje" každý, podle svých zkušeností. Osobně se dost divím, že sem vkládají dotazy i lidé, kteří už by dávno měli být u doktora, pokud vím, nikdo z nás není lékař.

já jsem reagovala jenom na základě toho, že vím, že moje maminka trpěla nedokrveností nohou (nebo jak se to jmenuje) - a měla tedy sakra studené nohy a rovněž trpěla silnými křečemi. Ale to samozřejmě není případ tazatelky - chtěla jsem jen říct, že i to je možné.

eulalie*

Culdo, ono mi to přijde, jako když někdo, kdo sledoval celý seriál Doktor House, začal radit, jak léčit... Více se už k tomuto tématu vyjadřovat nebudu. Za svým názorem si stojím.

doplněno 12.07.15 18:27:

Ano, jistě. Ale zrovna u těch lékařských otázek je řada laika na povazenou. Něco jiného je poradit špatný recept na pizzu, tam maximálně člověk zvrhne večeři... Ale u zdraví? Tam může člověka trvale poskodit...

sebod*

eulalie. Tak zrovna já mám jednu nohu studenější ;). Měla jsem v té noze problémy s cevami. Jo a hořčík beru taky.

eulalie*

Sebod, noha teplá, studená či normální, v každé může být cévní problém;). Níže je to hezký popsané...

dranylor*

Wasube, třeba se jednou potkáme v ambulanci :) Ale v žádném případě vám to nepřeji! Hlavně zdraví.Opravdu to nemám vycucané z netu ;).

uska*
hodnocení

0x

Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: " tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: " tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
Zdroj: poradte.cz/...

iz*

Uško,

pak bychom na zdravotní otázky neměli odpovídat vůbec.

Podle mne má zdraví přednost před bodem 4.

Podle mne je v takových případech důležité upozornit na to, že hledání odpovědí v internetu není rozumné. Lidé mohou mít mnoho zkušeností, ale i kdybychom věděli diagnózu, nedokázali bychom pomoci. Zkušenosti mohou spíše ublížit.

Lékaři vědí, že co pomohlo jednomu pacientovi, nemusí (někdy ani nemůže) pomoci jinému se stejnou diagnózou. "Laik se zkušenostmi" v otázkách zdraví tuto skutečnost ignoruje, čímž podle mne ubližuje (všimněte si, jak se Dora chytala odpovědí, od kterých jsme se ji snažili odvést). Proč myslíte, že lékaři přes internet maximálně odkáží na návštěvu lékaře?

wasube*

uško je to prostě šikana, nic víc. Schválně jsem se dívala do historie, plno otázek ohledně zdraví a plno odpovědí, kdy tázajícímu odpovidáli, jaké oni měli problémy, vlastní zkušenosti, potíže a co se z toho nakonec vyklubalo. Často i následnou léčbu. Popisovali často i co jim pomohlo. Řekli daleko víc než já a ani já ani oni nenapsali až na nějaký případ, - nechodte k doktorovi ale naopak. Takže opravdu by se ta pravidla měla změnit aby lidé věděli co vlastně smí napsat či spíše nesmí. Zákazat popisovat vlastní zkušenosti hlavně protože to tam opravdu není. Dotyčný si pak odpovědi, kterého zajímají tedy najde na google, kde je možné najít odpovědi doslova na všechno a nebude se muset ptát tady. Nikde jsem neviděla aby se tak vrhli všichni na jednoho aniž by se bůhvíco stalo, dělala jsem jen to, co tu dělají často všichni, nic víc. Jen u mě se to ale nesmí. Nevíte náhodou proč, co doopravdy vadilo?

doplněno 13.07.15 10:27:

Tady to je také poradte.cz a nikdo ho neobvinuje že by někoho chtěl zabít...

proč se neměří stejným metrem?

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Po prvé,nie som doktor,aby nedošlo k zbytočným slovným prekáračkam.V otázke popísane problémy mám aj ja a celý rok sa trápili všelijaký doktori,čo to je.Najprv za obvodným popísať problém a on vás pošle na odborné vyšetrenia.Absolvoval som MR hlavy,chrbtice,CT chrbtice,brucha,ultrazvuk ciev na nohách,ultrazvuk brucha,2× reumatologa,ortopéd,rehabilitačné,pobyt na neurologii s odberom likvoru s vyšetrením EEG a nič vážne okrem trochu poškodeného stavca čo ma pobolieva chrbát.Až na odporučanie druhého reumatologa som bol odoslaný do fakultnej nemocnice na diagnostickú hospitálizáciu na neurológiu,kde s počiatku nič nenasvedčovalo na niejaku chorobu až kvalitné EEG odhalilo polyneuropatiu,príčina sa ešte skúma v laboratóriach.Toto je moja diagnoza a vám môže byt niečo iné.

wasube*
hodnocení

0x

Díky tomu, že mi dali lidé body, mám už přes 10% a získala jsem možnost odpovědět dál. Těžko diskutovat když máte zákaz dalších odpovědí. Tím že jsem napsala aby dotyčná si vzala hořčík na křeče v nohách jsem nikoho nechtěla zabít, jak tu uvádí pan "doktor". Ani jsem neslyšela že by se vraždy jak plácal pan "doktor" prováděly tímto způsobem. Plácal říkám proto, že kdyby byl opravdu lékař tak by věděl že 1 tabletou hořčíku o síle 250 mg nikoho nelze zabít ale naopak mu ulevit při křečích. Ale dávám návrh aby v pravidlech bylo že lidé nesmí psát o svých zkušenostech, protože to v pravidlech není, ale nejlépe rovnou poslat k lékaři a už vubec nic doporučovat protože mu doporučíte heřmánek a on může zemřít. Všichni jsou tak hloupí, že nevědí, že mají jít k doktorovi.

Pro eulálii která zaručeně ví, že při nedokrvení nohou nejsou nohy studené, ačkoliv to nikdy osobně nezažila ale prostě to ví, protože se vzdělala v Nemocnici na kraji města doporučuji si zadat do gogle dotaz a dozví se to, na netu nedělají z lidí zločince. Tolik hlouposti se opravdu hned tak nevidí.

A mimichodem bych zákazala hořčík volně prodávat, když je to vražedný prostředek.;)

výtka
Upozornění od sys clayman 13. 07. 2015 10:19:47
! Pravidlo Z4: je zakázáno odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
dranylor*

Wasube, koukat koukat koukat! Nádech, výdech a přečtě te si znova, co jsme vám psali

Zaprvé, Eulalie psala, že studené nohy nejsou jediným příznakem cévních onemocnění nohou.Jinými slovy psala, jak můžete srovnávat studené nohy s tím, že je to cévní příčina...Protože má pravdu, teplota se bude měnit až při změně prokrvování.Většina cévních onecmocnění není doprovázena změnou teploty nohou, tak prosím, přestaňte tady odkazovat na nemocnic na kraji města, a že vy tomu rozumíte.Nerozumíte ničemu.Jen tomu co jste prodělala a to vztahujete na všechno.

Vy Wasube jste totiž nějaká medicínsky přemoudřelá.To že jste prodělala nemoc z každé druhé stránky patofyziologie z vás nedělá člověka znalého této oblasti - tak prosím, přestaneme si hrát na znalce, když víme prd, ano? Když už jste se teda tak z ostra pustila do ostatních a hájíte si svoji znalost medicíny, přestože je úplně zcestná.
Jednou tabletkou hořčíku zabít lze, v ojedinělých případech zastavit srdce, nicméně pokud je již v těle zvýšená hladina hořčíků a vůbec, kdybych vám teď napsal ty sled fyziologických reakcí, tak z toho nepochopíte nic, takže o tomto se bavit nebudeme.Leda tak o tom, že nikdo nepsal, že nabídnout hořčík je blbost.To jste si zase domyslela.Akorát je hořčík hloupost na téměř všechno co jste napsala.

Přečtěte si znova co jsem vám psal ať pochopíte, že jste úplně vedle.A jen upozorňuju, že jsem vás nekáral za blbosti.Ale psát o tom, že to může být křev v kosti, nebo že cévy bolí , popřípadě, že bolest je příznakem osteoporózy je opravdu hluboce neznalé.A tolik hlouposti po hromadě se nevidí...Ale co, ne každý rozumí fyziologii, ale ten kdo tomu nerozumí, tak buď o tom nepíše, a nebo přizná, že udělal chybu.Ale plácat blbosti a ještě se hájit, že říká pravdu, a že připomenutí, že je vedle je to šikana, to je známka psychické nevyváženosti.A nechcete si vzít hořčík i vy? Je dobrý na nervy.

Opakuji, přetěte si znova, co jsem vám psal.Já na vás neútočil, psal jsem vám ať to nebere o osobně.Udělala jste pravý opak.Neodnesla jse si z toho nic, a vzala to osobně.Opravit člověka není útok.Máte si říct, "aha" a radit dál.A ne se snažit dál dělat chytrou, obracet to proti lidem kteří tomu evidentně rozumí - kdežto vy ne.Připadne mi, že všichni lidé to tady z diskuze již pochopili, jen vy ne.
Takže, neberte to osobně.Opravdu.Já na vás nechci útočit a v žádném případě nechci, aby to tak bylo myšleno.Já chci jen vnést trochu rozumu to této diskuze, a aby v tom bylo víc jasno.Nicméně, ačkoliv to zní trošku útočně, opravdu mi o to nejde.Raďte dál a nechte si sama poradit ;) .Neznalost není hloupost.Hloupost je až když si člověk za neznalostí stojí.Nebuďte hloupá.

wasube*

Odmítám odpovídat na pokračující utoky. Hořčík by svědčil i Vám. Také jste nějak nervní z toho že i já bych mohla mít pravdu. Nemohli by jste s těmi utoky jak vy jste všichni tady chytří a já uplný idiot přestat? To, co jste tu psal, bych Vám tu napsala aniž bych tady ze sebe dělala experta na medicínu. Kolik doktorů má čas se víc než pacientům věnovat napadání druhých na diskuzích? Vůbec neberu osobně že se tu na mě vrhlo několik lidí s tím, že jsem napsala že při potížích s cévami jsou studené, bledé nohy s možností křečí a zatím jste nebyl ani schopen mi vyvrátit že by to nebyla pravda, protože je to pravda. Ovšem eulálie přes televizní seriály o nemocnicích ví, že to není možné ! Zázrak, eulálie ví, co nevědí ani doktoři a lidé co ty nemoce prodělali a ty potíže tedy znají. Ona ví, že když máte sténozu tak nemáte žádné příznaky a dokonce máte horké nohy, k tomu není přece co dodat. To klobouk dolů, eulálie tady nahradí vás všechny. Ted už může radit i kardiologickým kapacitám v IKEMU.

Když by jste pane doktore to nevěděl, tak Vám to řekne google a už mě nechte na pokoji. Jestli tohle šikanování a zdůraznování jaký já jsem blbec na rozdíl od vás tady mělo a má být smyslem diskuzí tak je to víc než smutné. Nebaví mě to. Řekla jsem že ohledně zdraví už radit nebudu, konec konců stačíte na to eulálie a Vy. A snad nové pravidlo, že všichni mají jít k doktorovi a neotravovat vás tady.Hezký den.

doplněno 16.07.15 14:53:

Ještě doplním, když se jedná o tak nebezpečný prostředek, proč ho media lidem doporučují?

prozeny.cz/...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]