Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji moc poradit. Vlivem velkých problémů v zaměstnání - viz předchozí dotaz zde: poradte.cz/...
jsem byl nucen brát od února 2015 lék Neurol. Velice mě tento lék pomohl, mohl jsem v klidu večer po něm velice dobře spát a byl přes den v klidu a v pohodě. Bral jsem od února 2015 denně vždy 1 tabl. večer Neurolu 1.0.
V současné době je situace v zaměstnání naštěstí vyřešena, neboť dotyčná šikanující kolegyně vážně onemocměla a pravděpodobně se již do práce asi nevrátí.
Zhruba před měsícem jsem začal snižovat dávku Neurolu s tím, že jsem snížil Neurolu 0,5 - 1x večer. Vše bylo v pohodě.
Před 3 dny ( po 5,5 měsíce užívání ) jsem Neurol úplně vysadil. Nadále užívám pouze Citalec 10 - 1x denně. Bohužel po vysazení jsem celé dvě noci nemohl vůbec usnout: Dnes ráno jsem si musel vzít 0,25 Neurolu, abych vůbec kolem 2. hod ranní aspoň usnul. Po něm jsem velice dobře spal.
Co mě poradíte jak se ho úplně zbavit? ( moc mě pomohl, ale už ho nepotřebuji)
Jaké máte vy s ním zkušenosti?
Co třeba dočasně léky na spaní?
Na onkologii nám dávali Rohypnol jako lentilky. Kdo si řekl, o kolik si řekl, dostal, nafasoval. Časem mi jeden nestačil a já si uvědomila závislost na něm. Také jsem snižovala, ale když jsem nespala, zahodila jsem všechny, poměrně velké, zásoby. Dostávala jsem se ze závislosti na něm něco kolem půl roku. Byl to velmi krušný půlrok. V té době nepomáhala ani svěcená doba. Všechny rady, od procházky, práce na zahradě, vyvětraná ložnice, hrnek kakaa nebo mlíka, nějaké techniky uvolňování taky proběhly, úplně všechno jsem vyzkoušela a nepomohlo vůbec nic. Nenápadně se to začalo lepšit, ale už nikdy jsem nespala tak, jako před Rohypnolem. Teď spávám se sluchátkem v uchu, na starém mobilu naladěné rádio pod polštářem. A neprožívám to. Je pravdou, že nemusím do práce, ale když začnu nespaní prožívat, pak neusnu vůbec.
Wamp, už je to všecko pryč Právě že prášky mají dvojí efekt. Chemii a psychiku. Nevíme, jestli i ten kousek prášku nefunguje jako placebo. Možné to je.
Ničím nenahrazovat ! Týden berte nejslabší neuron, ale jen polovinu na večer. Druhý týden jen ob den a třetí týden nic. Musíte vydržet. Odvykat je dobré v období volna, dovolené atd. Prostě je to návykový lék a chvíli trvá než se potíží zbavíte. Pokud nesedíte 12 hodin denně za volantem, tak to zvládnete i bez náhražek.
Je to asi tak podobné,jako u alkoholika nebo silného kuřáka.Tělo je zvyklé na tyto drogy.Tudíž,odvykačka chvilku trvá.Samozřejmě,že je to nepříjemné...Silné pocení,třes,bolest hlavy,atd.Je třeba vydržet !
Zkuste si najít různé aktivity,třeba cvičení nebo nějaká manuální práce,která Vás baví.Cca po dvou týdnech byste měl mít pokoj.Hodně štěstí a vydržet
Večer před spaním se trošku projděte a pak vypijte sklenici teplého mléka s medem.Bude to lepší.
doplněno 20.07.15 15:38:Babkazov,to co jste prožila,je mně upřímně líto !
Ovšem,tazatel bere pouze 1mg denně.Tzn.,že ze závislosti se dostane velice brzy.Neplácám to jen tak,vím o tom své.Také jsem Neurol brala.A také "pouhopouhý" 1mg.
Ten 1 mg není "pohopouhý", ale je to docela dost. Já to sice brala mnohem déle, ale maximálně 3 x 1/2 mg denně a odvykání mi trvalo jako u @babkazov skoro půl roku. Ani teď se občas bez Neurolu neobejdu, ale vezmu si jen polovinu tabletky 0,25 mg a stačí mi to. Odvykání je běh na dlouhou trať, chce to trpělivost a ubírat postupně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.