Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostruha na patě-rázová vlna

Od: duha* odpovědí: 11 změna:

jak vyléčit ostruhu na patě lidovým léčením a kam v plzenském kraji na rázovou vlnu děkuji všem za radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Už jsem tady uváděla - cibule. Moje maminka to vyzkoušela a fungovalo to. Najděte si to v přiložené diskuzi.

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Lidovým léčením patní ostruha, alespoň podle mého názoru, vyléčit nelze.

Jedná se o kostní výrůstek, takže si nedovedu představit, co by mohlo pomoci.

Já jsem léčila (neúspěšně) patní ostruhu ultrazvukem, rehabilitací, a pomohlo mi až ozařování hloubkovým rentgenem (chodila jsem v Praze na ozařování do Kartouzské, jinak je rentgen také na Karláku - jedná se o speciální radiaci - ozařuje se přímo jen místo s ostruhou).

Dost mi také pomáhají speciální vložky do bot předepsané od ortopeda a zhotovené na míru.

pohanka*
hodnocení

0x

Souhlas s odkazem, než půjdete na tu rázovou vlnu, zkuste opravdu ty zábaly na noc teplými listy bezinek /10krát/. Bezinky mají nyní tu největší sílu. Nyní jsem si potírala jenom šťávou z bezu za studena koleno - meniskus a a křečové žíly a opravdu cítím velké zlepšení, nohy nenatékají, ani koleno. Jenom mám zelené nohy.

duha*
hodnocení

Ty listy bezinek jak je mám ohřát horkou vodou jako na čaj nebo jak a mám je nějak pomačkat kvůli štávě , zabalit do igelitu a na patu na noc? problém je v tom že mám i zvápenantělý šlachy kolem paty ale to tak nebolí jako ty dvě ostruhy ze spodu na patě a jednu u achilovky to samé mám i na tenisovém loktu.Jinak děkuji všem za poskytnutou radu určite vyzkouším hlavně ty bezinky ta rázovka se mi mom nelíbí prý to poškozuje i tu poškozenou šlachu a dlouho účinek nevydrží

hodnocení

0x

Já i manželka jsem měli s tímto problém.jezdili jsme na ozařování ultrazvukem,manželka 2x a jednou já jednou a mám klid.Ještě poznámka někde zde to bylo-naklepávat patu přes prkénko paličkou... nebo patou poklepávat o zem-bolestivé ale údajně pomáhá!

pohanka*

Nedoporučuji paličkou, to je týrání, bolestivé a nikdy nevíte, jaké to bude mít v budoucnosti vedlejší účinky takto otloukat nohu.

host*
hodnocení

0x

Terapie rázovou vlnou se používá na něco jiného. Zřejmě máte na mysli ultrazvukové vlny (lidově se tomu říká "chodit na ultrazvuk", které mívají běžné na elektroléčbě na poliklinikách nebo v lázních, předepíše vám je lékař.

sss*
hodnocení

0x

Mluvím z vlastní zkušenosti: všechny ty rázové vlny, ultrazvuky, obstřiky atd... OK ... ( jen proboha nic nenaklepávat!)...
Ale naprosto podstatné (!) je změnit obuv, případně dát podpatěnku s vyříznutým středem. Prodávají se i zvláštně upravené právě pro ostruhu. Užila jsem si své, ale změna obuvi a vložky do boty bylo to jediné, co mi před lety pomohlo. Pata se dostala do klidu a při chuzi jí nic neatakovalo. Klid tomu pomohl nejvíc. Dnes cca 15 let bez obtíží a roky už s normálníma botama. Držím palce.

janplinto*
hodnocení

0x

V zásadě nepomůže nic, ani vysokofrekvenční rázová vlna, která je navíc dost drahá. Ta pomůže pouze dočasně, po půl roce se bolest vrátí se stejnou intenzitou. Jediné, co skutečně pomáhá, je čas (zhruba dva roky). Svaly kolem výrůstku si na něj zvyknou a je klid. Vycházím z vlastní zkušenosti. *kafe*

zwiki*
hodnocení

0x

Nějaké ozařování a mazání nepomůže./vlastní zkušenost/ Pomohla mě injekce přímo na místo ostruhy a za dva měsíce opět.Mám již 15 let patu bez bolesti.

tomanbou
hodnocení

0x

Mohu doporučit poklepávání paličkou, dva měsíce mě trápila ostruhy a poté jsem začal na bolestivá místa poklepávat paličkou, 2 - 3 krát denně u televize, cca po 5 - 10 minutách. Po dvou dnech mi bolesti odezněli, paty jsou ještě citlivé, ale mohu již normálně chodit a nepajdám. Myslím, že při této metodě je důležitý i klid. Moc jsem nechodil a snažil jsem se odpočívat. Každému pomůže na ostruhu něco jiného, ale doporučuji vyzkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ostruhy na patě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]