Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autodráha Carrera Go a Digital 143

Od: clayman® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,
prosím o znalce autodrah Carrera, aby mi osvětlili několik pojmů. :)

Chtěl jsem koupit řadu Carrera Go!, ale dočetl jsem se, že autíčka mnoho nevydrží (do hodiny rozbité), což vzhledem k ceně 1.500kč za 7m dráhu celkem chápu. Zvažuji Carrera digital 143 (konkrétně Carrera Digital 143 DTM Power Race), kde se mi líbí, že můžu stavět dráhu z levných dílů řady Go! Má to být pro mě a mého syna 6 let.

Doufám, že i vzhledem k ceně bude kvalita vyšší. Zajímá mě:
- předjížděcí úseky - dráhu si volím na ovladači (?), takže by mělo být jedno předjídění vlevo, druhé v pravo nebo jedno křížené?
- můžu mít předjížděcích úseků kolik chci?
- měl jsem autodráhu viz první obrázek, jaké to mohlo být měřítko? Bylo to 1:43?

Mohl by někdo zhodnotit kvalitu řady digital 143 vč autíček? díky!

Autodráha Carrera Go a Digital 143
Autodráha Carrera Go a Digital 143 #2

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

2x

Přesně tuhle jsem dostal zadarmo k počítači. Funguje doteď, autíčka, ovladače, všechno. Parádně to lítá v těch smyčkách, ale musí se do nich naject rychle, jinak autík spadne. Ale nic se mu nestane. Hrozně se to líbilo i kočce, vždycky přišla, a fascinovaně zírala na míhající se autíčka. Ty autíčka lítali po celý cimře, rány jak krá.a, a jezděj furt.

hecis*
hodnocení

2x

A to vás naštvu ještě víc :-D Pro mě a syna :-D to je pro vás a tomu věřte :-D Děcka to maj na hraní,ale dospělej chlap,no uvidíte,mě to chytlo dost :-D

Začal jsem na analogu,pak koupil rozšíření na digital,nějaké rovinky,třetí auto a rozšíření krajnic. No a k dokonalosti potřebuju pouze počítadlo kol a pitstop :-D Protože pak se dají jezdit opravdové závody

Autům dochází benzín,opotřebovávájí se pneu,tedy pak není důležité jezdit nejrychleji,ale s rozvahou.Navíc si u digi nastavíte start,dokážete měnit nastavení brzd a rychlosti aut ;) a já nevím co ještě :)

Digi auta svítí,fungují brzdová světla a mohou blikat ;)

Je to taková pecka,že doma jezdíme tři.Já,syn a manželka a když nejsem doma,tak maželka se synem :)

Bejt váma,opravdu pořádně popřemýšlím. Jinak jsem toho dost koupil na ebay a o dost levněji :)

Hodím vám sem o víkendu nějaké foto.

Ještě jedna věc,auta 1:32 jsou úplnej level jak 1:43. Lépe sedí,mají lepší vyvážení atd.JInak všeobecně platí,že Carrera dělá Top dráhy,ale né Top auta. Auta jsou pak od jiných značek,ale to nejsou auta pro děti,tam už to chce jezdit dobře,protože jsou auta křehká.Carrera má zas jedny z nejodolnějších aut

hodnocení

To jsem koukal, přijde mi že se víc vyplatí rovnou digi než později přecházet a dokupovat. Přemýšlím tě koupím digi 132 a časem evolution jako dřív dráhy, než dokupovat rozšiřující sety.
Co vyjde levněji na ebay? Čeká dráha kvůli poštovnému těžko :)
Pitstop a počítadlo kol nemá chybu, hlavně to počítadlo se hodí... Pneu jdou sehnat v pohodě? Kde? To mě fakt vystrasilo, že bych dojezdil kvůli gumam.
doplněno 26.06.15 23:01: Beru zpět, z Německa vyjdou levněji
doplněno 28.06.15 14:19:

tohle je taky dost dobrý... pak už asi není potřeba počítadlo kol :)

carrera.cz/...

hecis*

Ano,o tom bluetooth adaptéru jsem taky uvažoval,jen jsem ho někde viděl za dost peněz.

Dále,prostě nevěřím,že se vám gumy na autech tak rychle sjedou,to buďte v klidu.A navíc ano,pneu se dá sehnat v pohodě(dokonce i lepší než je origo na autech ;) )

Cenu bych dohledal přesně,ale jen pro vaše info,já koupil dva bezdrátové ovladače,trafo a control unit za 2800-3500kč a v době,kdy jsem to kupoval bych to u nás pořídil za cca 5,5-6tis.kč. Vše koupeno nové.Z německa. Oni to dělaj chytře,koupí celou autodráhu a rozprodávají to. Tak když to člověk hlídá a má štěstí :) Kopil jsem ještě díly k předjíždění,nějakou rovinku a 3 ovladače s drátem(jeden byl zdarma)Samo dva čipy na digitalizaci analog.aut a světla jsem dodělal.jedno Digi auto jsem dokoupil.No a prootže to chce mít člověk vyšperkované,tak jsem koupil i krajnice :-D Na druhou stranu,mám tři auta,dráhu připravenou pro čtyři(stačí dokoupit auto)a tohle vám doma nezestárne ;)

carrera.cz/...

carrera.cz/...

carrera.cz/...

Autodráha Carrera Go a Digital 143 #3
hodnocení

vypadá super :)

ta vypadá úžasně *hej*

Já z těch zbytků můžu udělat maximálně toto, ale s ohledem na věk mladšího syna (4 roky) si nemůžu dovolit kupovat nové díly či autíčka. Musím počkat min. 5 let, protože ono stačí to rozjařené dítě nechat minutu samotné a hned prdne kousek dráhy...jak letí vzít autíčko na konci dráhy...

doplněno 30.06.15 19:02:

Já mám 2x5,3m a dva nebo tři kousky mám už K.O. - se prošli kluci jedni zatr..

Ale čím delší, tím větší může být rozmanitost - podle libosti a ne podle plánku "blbou osmičku" - ta mne nebavila, tady musíte dávat bacha, kterou zatáčku na 70%, kterou na 90%...

Autodráha Carrera Go a Digital 143 #4
hodnocení

nepřijde mi to o nic horší, taky dobrá *palec*

nemáte tušení jak ty dráhy máte dlouhé? Objednal jsem 9,2m, tak abych měl srovnání než přijde :)

doplněno 01.07.15 13:27:

nakonec jsem objednal tuhle v Česku se asi nedá sehnat: Carrera 30178 Digital 132 GT Passion inkl. 30369 AppConnect.

hecis*
Já měl 7,2 analogovou. Cca co počítám, tak mám něco kolem 9,2-10m asi.
Kterou jste objednal? Jinak ještě maličkost. Na digi dráze nebudou fungovat jiná auta pokud nedate chip. Draha fuguje přesně naopak co analogova. Tedy je stále pod napětím :)
Jinak souhlas. Draha se da postavit všelijak. Jen rozmanitost limituje prostor :)
hecis*
Tak už jezdíte?

hodnocení

0x

koupil to švára - vydržela dva dny... tak jsem si koupil lepší pro své děti, ale teď mám tento problém poradte.cz/...

doplněno 25.06.15 19:51:

Aby autíčko udělalo 360° otočku, musí jet na max. Jenže když jede na max, nestihne zastavit v zatáčce a rozmlátí se - letí i 2-3 metry ven směr zeď. Na začátku tedy musíte zajistit bezpečnost autíčkům... No a když jede pomalu, spadne - cca 20cm - a spadne 130x za hodinu..

doplněno 25.06.15 19:53:

ještě bych doplnil, že výdrž autodráhy je v přímé sovislosti s věkem a charakterem dětí - ta děcka měla 5-7 let a jsou mírně agresivní...na můj vkus.

doplněno 26.06.15 07:52:

Ta jedna je opravdu krátká... já koupil ty evolution 2 a v pokojíku to bylo super - nebylo k hnutí, ale ta dráha byla opravdu excelentní... člověk si může vymyslet svou dráhu a ne mít jen blbou osmičku...

Jenže 2-3 hodiny denně u autíček ... to pak dá zabrat pneumatikám i motorkům, takže ten servis... koupit si 2 sady pneu a jeden motorek nebo raději nové autíčko?

hecis*

Zdravím vás,

protože jsem před vánocema řešil něco podobného,tak se s váma podělím o zkušenosti.

Tak za prvé,gumy a podobné díly se na auta sehnat dají a to i díly k autodráze.Jen je potřeba vědět kde.A to,že by auta létala vzduchem 2-3m...bohužel,to je na tom,kdo drží ovladač,ale ani můj dvouletej syn tak neblázní(asi je to výchova :-D)

Další věc,nekupujte určitě digital 143.Budete nešťastný. Dráha je malá a úzká,auta jsou škaredě zpracovaná a né moc kvalitně.Pogud digital,tak jedině 1:32 a s velikým doporučením s bezdrát ovladači.Proč?Jednoduše,k dráze se prostě neposkládáte!Dráha bude nepřehledná a neuvidíte na ní.Ano.Dráha funguje tak jak píšete,auta přejíždí z pruhu do pruhu na dílech k tomu určených.

Raději kupte Carreru 1:32 a to analogovou.Pokud nemáte finanční strop,pak digital. Sám jsem koupil Analogovou a následně předělal na digital.Ovšem aby to stálo za to,musí být i dlouhá.Auta jsou rychlá(kolo pár sekund)a tak si na krátké dráze předjíždění nevychutnáte a jen se budete brzdit.Teď sám jsem na cca 9-10m a je to tak strom si myslím(na hezké ježdění)Auta jsou dost odolná a je to hezké svezení.

Jinak se dá spoustu dílů nakoupit na Ebay a to dost levněji.

hodnocení

Včera jsem celý večer koukal na digi 132 a pak se vrátil k 143,že to bude stačit. Je pravda že tam cena není tak propastna. Digi 132 5m jde sehnat za 6k (143 7m za 5k) a časem ji prodloužit z analogové evolution. Takže jste mě pěkně naštval, už jsem to měl krásně vymyšlené a jsem zase na začátku,achjo *smich*
Díky
hodnocení

vydržela 2 dny... co se jí stalo? :)

doplněno 25.06.15 20:00:

asi nebude problém přidat delší rovinku za loping, ale u této dráhy mi to přijde dlouhé dost :) díky za postřehy

hodnocení

0x

měl jsem autodráhu viz první obrázek, jaké to mohlo být měřítko? Bylo to 1:43?

Nebylo, autodráhy Ites/Faro jsou určeny pro modely 1:32 nebo 1:26 (Favorit). Autíčka pro Go a Digital 143 jsou tedy menší

hodnocení

Jezdíme jak draci :) mám problém 6leteho dohonit :-D
Autodráha Carrera Go a Digital 143 #5
Autodráha Carrera Go a Digital 143 #6

hodnocení

Tak už jezdíme fest :-D

youtu.be/...

*palec* Bomba!

Tak já jdu shánět pneumatiky, možná raději rovnou nová autíčka... :(

lidus*
hodnocení

0x

Carrera, říkala jsem si jistě kvalita, nechci nic levného, já ji koupila vnučce loni, ¨ta smyčka je k ničemu, vyhazovala autíčka, dráha vydržela dva měsíce, autíčka neseděla v dráze. Já blbka se tu ptám na kde co, že jsem se nezeptala, ta rovná dráha je moc hezká, už jdu hledat eschop a doufám, že to Ježíšek stihne.

hodnocení

Looping má jen GO! a ta by měla být k ničemu. Tahle je větší, kvalita normální, ale umí úžasné věci. Mám ji spojenou přes Bluetooth na telefon. :)
Ale tahle Digital 132 je už podstatně dražší :( mám ji z Německa, tady je ještě dražší a některé nesehnatelne.

lidus*

carrera.cz/... Je to ono? Prosí o radu, kterou? A je to komplet ¨co potřebuji nebo mám ještě k tomu něco objednat? Díky.

hodnocení

Jakou chcete. Já mám bezdrátové ovladače, takže můžu jezdit i ze zachodu :-D k tomu byl bonus Bluetooth, v Česku jsem to bohužel neviděl a bezdrátové verze se tu taky obtížněji shání. Ale jinak je ta draha stejná.
lidus*

Děkuji, nenechám to na manželovi, on totiž ať kupuje co kupuje, vybere vždy cosi super, má to spoustu funkcí co nikdy nevyužijete. Poslední zkušenost mám s televizorem co ho dodnes umím jen zapnout. Píší, že je-li skladem, doručí do Vánoc tak snad to výjde. L

tomas11*

pro -clayman

Když se tak zasním tak bych asi chtěl být vaším synem , a tedy vrátit se do mladých let. to je fakt paráda ta dráha..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]