Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Carrera Evolution 1:32 Díly/servis?

Od: jmlc® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem, zvláště modelářům.

Hledám snad už půl roku díly na modely autíček pro tuto autodráhu. Mám už 4 autíčka, která kluci opotřebovali... nejvíce trpí pneumatiky, ale např. ... prislusenstvi-k-rc-modelu/...

Prostě nejsou. Ani na webu Carrera, ani jinde v ČR.. Když je "na dotaz", po dvou týdnech napíšou, že nejsou. Většinou však uvádí "nelze objednat".

Máte někdo radu, kde sehnat pneumatiky pro modely 27290 a 27296, případně další díly na tyto a nebo modely 27293/27294? Je možné nějak kombinovat z jiných typů?

Nebo máte vy doma nějaké z autíček na ND?

Mám 2 autodráhy, tj. 2 zdroje a 2x 5,3m, ale ze 4 autíček mi jede už jen jedno :(

doplněno 16.06.15 20:58:

dovoluji si takto aktualizovat,... třeba tu nějaký fanda na autíčka je :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Fanda na autíčka tu sice je, ale páč má radu akorát tak pro kočku, tak doposud mlčel. Počítám, že tuzemské prodejce jste tedy otestoval (a jsou impotentní). Potom nezbývá, než se obrátit do zahraničí. Na jednom fóru jsem narazil na odkaz na Vídeňského prodejce, který chápe, co je obchod a nezdráhá se zasílat do zahraničí. Ceny jsou okolo 4 EURO za pár gum (mají skladem). Ovšem poštovné je výživnější. Do Německa zasílají za necelých 18 EURO, do Čech to bude asi obdobné. Každá sranda něco stojí. Jsem rád, že na Ites / Faro jsou díly běžně dostupné.

doplněno 18.06.15 08:34:

@jmlc: není zač (fakt je to rada pro kočku). Ještě mě napadá jedna: Na Slovensku je člověk, který dělá gumy na staré modely Ites, oficiální cestou rovněž nedostupné. Je sice mizivá šance, že by dělal něco podobného i pro Carerru, ale za optání člověk nic nedá. Kontakt na něj je zde. Já jsem zkoušel vyrobit nové pneu v práci na soustruhu, ale pryž, z které děláme má tvrdost 85 Shore A, oproti běžným gumám je to jak kámen, klouže to :)

hodnocení

I tak díky - člověk se aspoň dostane k informacím, že nové autíčko je stejně drahé jako sada gum ze zahraničí..., za ochotu bod :)

doplněno 28.06.15 18:52:

díky, ale nejsou - podle čísel to má být 27314 a já mám řadu 272xx - což jsou zcela jiné rozměry... bohužel, je to účelově jiné o chlup, aby se nedalo servisovat - buď nové autíčko nebo novou autodráhu :(

doplněno 28.06.15 20:57:

shodou okolností mne dnes ty nápravy také napadly... zajímavá varianta.. zkusím zjistit poměr ceny. Zatím se jezdí s jedním zprovozněným autíčkem - snad to nerozláme během 2 dní...

díky!

myslím, že to jsou ony ;)

carrera.cz/...

doplněno 28.06.15 18:58:

pardon, myslel jsem, že bude důležité auto a čísla, že prostě aktualizovali. Tak už jedině koupit celé nápravy, aby se daly použít běžnější gumy nebo opravdu nová autíčka :(
ebay.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]