Nejste přihlášen/a.
Před 14 dny jsem byla na zájezdu v Egyptě za poměrně drahou cenu, náhle obrovský propad cen až o 50%levněji už od včerejška největší CK.dali velkou slevu.Dumám nad tím, co to mohlo zapříčinit, jestli na to třeba nemá vliv sledovanost televize Mistrovství světa a také, jak pro příště poznat z předstihem propad cen? Už jsem chtěla se poradit s věstkyní pro příště. Prodejci o tom snad vědí, ale mlží,ale zisk je pro ně prioritou.Zájezdy jsou riziko jako nakupování akcií, buď vyděláš nebo proděláš, ale nějaká teorie vysvětlení snad musí existovat proč zrovna květen.Přeplatila jsem o 8tis.Kč více zájezd a jsem z toho neklidná.Stalo se to už někomu taky? díky
Přeplatila jsem o 8tis.Kč více zájezd a jsem z toho neklidná
Vy jste nic nepřeplatila, jen jste zájezd nevybrala v akci. Přestaňte se v tom pitvat a užírat. To byste si v životě nic nepořídila, nekoupila. Já koupila televizi a druhý den byla o dva tisíce levnější. Naštvalo mne to, ale jen na 10 minut. Co jsem chtěla, to jsem dostala, nikdo mne nepodvedl.
Po druhé třeba vyděláte. Já včera koupila 10 ks malých muškátů v takové vaničce za 10,-Kč za všechny. Prodejce z tržnice již balil a zbytky rozprodával hluboko pod cenou. Jednou vám to vyjde taky. Žijte teď, ne minulostí.
uska souhlas. Tazatelka. Vy vůbec nemáte radost ze své dovolené, ze svých prožitků. Žere Vás jenom zlost, že jste přeplatila. Když jste ten zájezd kupovala, tak se Vám cena asi zdále přiměřené, ne? Tak o co Vám jde? Že tam někdo jede levněji? Tak mu to přejte. Já se Vám divím, že si kazíte další den něčím, co nijak nezměníte.
Dobrý den, příčin může být celá řada (viz Váš minulý dotaz). Ale, řekl bych, že to hlavní je lepší jarní počasí v Evropě a není takový důvod jezdit daleko. Jaro je částečně "mrtvá sezóna"pro cestovky - žně jsou potom v létě (prázdniny) a v zimě (v Evropě je špatné počasí). A ta cestovka chce prodávat, tak jde s cenou dolů. Zdravím!
doplněno 08.05.15 11:20:Možná se zde časem objeví také dotaz: "V květnu jsem byla v Egyptě a cestovka potom v létě ten stejný zájezd zdražila o 8 tisíc. Proč? Hodně se tím trápím a nemám z toho dobrý pocit."
Dovolenou si kupuji s předstihem, třeba už v listopadu na následující léto. Bývají pěkné slevy, 15, 16, měla jsem jednou i 20%. To už je znát.
Pokud CK místa neobsadí, během jara či léta dá, samozřejmě, nějakou tu slevu, aby lidi nalákala, ale jak jsem zjistila, není to nikdy tolik, jako zkraje. Takže co nejdřív zajistit se mi zdá nejvýhodnější.
Jsou i velké slevy na poslední chvíli, ale to musí být člověk sbalený, sledovat ceny, brát cokoliv, příliš si nevybírat a být schopný odjet třeba hned zítra. To se každému ale nehodí.
Propad cen mohlo zajistit mistrovství v hokeji, stejně jako výstava chrtů, sousedova nevěra či Zemanova cesta do Ruska. Možná i příliv studené fronty. Kam chodíte na podobné nápady?
A nejlepší nápad je ta věštkyně. To jsou vychytralé paní, které za velký peníz nakukají každému, co si přeje. Proto se ani nedivím, že jste neklidná z ceny zájezdu. Nejdřív si to racionálně srovnejte v hlavě, vykašlete se na věštkyně a kartářky a naučte se používat svůj mozek a svůj rozum. To za vás nikdo nevyvěští. A rázem přestanete být neklidná! Bože můj! Jaga.
Prostě někdy se zadaří, jindy ne. Vykašlete se na to, přestaňte na to myslet, třeba se Vám někdy zase naskytne opravdu velice výhodný nákup. Není pokaždé jen všechno černé nebo všechno bílé. Každý z nás někdy vydělal a někdy prodělal. A pokud nejde o život, ...
Já si klasické zájezdy u cestovek nakupuji. Koupím si samostatně letenku a k tomu pak ubytko, půjčení auta a tak podobně. Obecně vzato jsou období, kdy se ceny šplhají výš. Například - když chcete letět v lednu do Říma, rozhodně bude cena nižší než v květnu - prostě je v květnu hezčí počasí. Jinde na to mají třeba vliv prázdniny studentů (klasicky třeba po skončení semestru v USA se dost studentů chystá třeba do Mexika, proto ceny mírně vzrostou). Takových okolností je víc a když se člověk zajímá o konkrétní destinaci, tak to po čase vypozoruje. A když ne, stačí si jen ujasnit co je běžná cena, co je drahé a co naopak už je na danou lokalitu super cena. No a pak už jen sledovat a když se něco objeví, tak nakupovat. Tímhle způsobem se vám nestane, že byste příliš přeplatila.
To,že by to bylo v květnu nějak zlevněné není pravidlo. Prostě to cestovka teď potřebovala prodat tak šla s cenou dolu. Zrovna minulý týden jsem koukal na invii na zájezdy, odlet jeden den za nějaké peníze,za dva dny třeba o 8 tisíc méně za další dva dny zase cena jiná. Je to prostě tak jaká je zrovna poptávka na danný termín do téhož hotelu. Před třemi lety se mi podařilo koupit zájezd místo 27000 za 14000. Ostatní termíny byly za 27000. V loni jsem zase uletěl 3000. Jednou vyděláte jednou třeba proděláte jak už tady bylo popsáno. Vím,že to naštve,ale teď už s tím nic nenaděláte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.