Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy z niceho nic

Od: xxxxxxxxx odpovědí: 39 změna:
Prosim o nazor jedna se o problemy nasi dcery v prvnim rocniku od druheho pololeti neni dne aby nedostala od pani ucitelky poznamku typu je agresivni,vulgarne se vyjadruje,ublizuje detem, plytva na zachode vodou,vzala spoluzacce kostku na matematiku,o prestavce chodi bez dovoleni nema opet nuzky pritom je mela a nestalo se ze by neco nemela protoze jinou poznamku ze neco nema nedostala kdyz se zeptam holky co udelala tak tvrdi ze nic ze ji provokujou ostatni spoluzaci breci nebo rekne nevi,kazdy den se strachem chodim pro dceru co zas bude v satne me pani ucitelka zavola pani...a uz to jede neposloucha atd.ze ji nezvladam atd..dcera je sice neposlusna ze ji nekolikrat musim zopakovat vec nez poslechne ale ostatni rikaji ze je hodna a divi se dnes jsem se dozvedela ze dceru na zachode dve spoluzacky zrejmne sikanovali prohodila jsem to i pred ucitelkou ze to jak se chova ve skole neni normalni ze sice je neposlusna ale ze neverim tomu ze by todelala bez toho aby ji nekdo neco nedelal ze to neni jen tak pani ucitelka jen na to reagovala tim ze vsichni deti vedi jaka je.a at se nedivim ze se jeji chovani bude odrazet na znamkach coz se v zapeti hned stalo ze dcera byla sikanovana na zachode jsem se dozvedela az dnes odpoledne od jin.deti ptala jsem se spoluzaku co dcera dela ve tride a bylo me receno ze si ji ucitelka bere do jine tridy a ram musi psat priklady deti maj telocvik a ona musi byt jinde nechapu to a ti neni zdaleka vse.Byla jsem u lekarky pozadat o psych vysetreni rekla jsem to ucitelce ptala se kam kdy a ze tam zavola a napise ji k tomu neco kdyz jsem ucitelce drive rikala zda nemam s dcerou nekam zajit do psych poradny nebo zda nemaji ve skole odbornika na chovani tak me zdelila takovym nadrazenym tonem ale pani ...my tady .nejsme od toho.pripada me ze neco neni v poradku uvazuji ze poridime dceri skrytou kameru abysme se dozvedeli kde je pravda ale naky dukaz uZ mam ze to neni ze strany ucitelky v poradku jsem psychicky nadne rozbrecela jsem se i u doktora i pred pani ucitelkou rekla vidis to ...jmeno dcery ci mame delas proc jses takova deti te nemaj radi

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

Já bych upřímně taky chtěla vědět kde je pravda - záznam by se přece nikde nepoužil - a dítě by o tom vůbec nemělo vědět... elektroo.cz/...

doplněno 20.03.15 21:21:

Dobrý den, jen doporučím - dořešte to - jestli nějaké potvory Vaší dcerce vyhrožují, a šikanují už takla malé- nenechte to, i dcera z toho může mít dlouhodobé psychické problémy.

eivlis*

I ja se pridavam, ze bych to chtela vedet.. Propiska super, ale jen si ted rikam zda clovek neporusuje nejaky zakon o nataceni ve skole, nevim.. aha, uz ctu nahore, te se to nesmi

klaban*

a šikanovat se smí?

eivlis*

Souhlas s vama a vidim to stejne.. Ja bych tu propisku klidne pouzila a cokoliv co pomuze..Predstava, ze mi nekdo ublizuje detem, tak pouziju cokoliv na jejich obranu

amadeus*
hodnocení

3x

Problem je, ze dnes se vetsina rodicu stava otroky svych deti. Veri jim kazde slovo a jen si mysli, ze jejich milovanemu diteti chteji vsichni ublizit. Je potesujici, ze tazatelka alespon pripousti, ze by ucitelka mohla mit pravdu. Ja bych doporucoval opravdu peclive dceri vysvetlit jak se ma chovat a co ji ceka, pokud se tak chovat nebude, a z povzdali sledovat, zda se situace meni, nebo je neco spatne s pani ucitelkou. Dalsi moznosti je zmenit skolu.

Drazi rodice, uvedomte si, prosim, ze devadesat deti ze sta jsou spratci, do kterych je slusne chovani treba natlouct. NEMATE pravo ocekavat, ze okoli bude vasemu diteti tolerovat vsechny vylevy spatneho chovani, protoze je to proste jenom dite. Prisaham bohu, ze kdyz se mi nahodou stane, ze jsem obtezovan nejakym malym spratkem za pritomnosti rodice, ktery s tim nic nedela, tak mam opravdu blizoucko k tomu, abych nejprve vtloukl slusne mravy do ditete a hned v zapeti do matky nebo otce... protoze to by mel kazdy clovek udelat.

Když jsem byl děcko a něco jsem provedl, nejdřív mne třeba při načapání zliskal soused, pak přivedl k rodičů a ti mi dali taky pěkných pár facek. Možná proto to nebylo tak často ... raději jsem se snažil být hodnějším...

Před časem jsem byl s rodinou v kostele, když před naší řadou byl kluk s holčičkou.. cca 5 let. On ji pořád tahal za vlasy šťouchal do boku, ona pofňukávala. Tak jsem ho cvrnkl do ušního lalůčku - jen tak trochu - se slovy "nech ji".

Po kostele za mnou přišla jeho matka a říká "To jste vy zbil mého syna? Co si to dovolujete? Vychovávám ho já, vy mi ho nemáte co bít..." - no a právě pro takové způsoby chování rodičů se většina normálních lidí vůbec nestará o ostatní.

Nebudu přeci napravovat cizí dítě - ať si to dořeší rodiče. Učitelé by dokonce dostali vyhazov nebo i zákaz činnosti. HNUS ! Pokud dítě nebude mít pocit, že může dostat od kohokoliv v okolí za špatnou věc nějaký trest, pak se doma může klidně chovat vzorně, ale okolí bude terorizovat...

doplněno 21.03.15 20:36:

Máte pravdu... "kohokoliv v okolí" je nutno opravit na "Kohokoliv morálně zralého" nebo tak nějak...

Místo "neházej jim ty kameny do oken" by mohlo zaznít "ty jsi levý, to neumíš pořádně hodit?"... Ještě vyhecují k horším věcem... :(

tiffany*

Jmlc, taky nemám problém napomenout cizí dítě, které se nechová dobře (a myslím, že jste klukovi v kostele neublížil) a ještě mně nikdy nikdo za to nenapadl, ale přece jen problém to je. V poslední větě píšete "od kohokoliv v okolí"... jenže, jste si jist, že ten kdokoliv je dost rozumný na to, aby posoudil správně chování toho dítěte? Já mám bohužel v poslední době čím dál silnější dojem, že takových lidí ubývá a naopak přibývá těch druhých, které bych nenechala posuzovat ani chování vrabců na střeše, natož dětí, o trestání nemluvě.

eulalie*

Dobrý den, Amadee. Zde si dovoluji mírně s vámi nesouhlasit. Ne každé dítě je spratek nevychovaný a u některého jde opravdu o šikanu. Jen je třeba ji umět poznat. A to není tak lehké. Vývoj šikany má své fáze, o tom by vám povyprávěl nějaký odborník na ni. A věřte, že šikana dokáže z dítěte udělat psychickou trosku...Bohužel, trvalé psychické a fyzické násilí na dítěti zanechá hlubokou stopu, často nesmazatelnou.

Ale jinak - ano máte, pravdu v tom, že dnešní výchova dětí je velmi benevolentní, rodiče si myslí, když budou ve výchově maximálně demokratičtí a dítěti dovolí vše, že rozvíjejí schopnosti svého dítěte. A přitom opak je pravdou. Dítě musí poznat mantinely svého chování, že ne vše je dovoleno.

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, dospěla jsem ze svého pohledu k několika věcem.

Předně, učitelka si na dceru zasedla a šikanuje ji, to je bez debaty. Pokud to nepůjde jinak, změňte školu. Proti takové krávě, co tu popisujete, bych ais nešla, protože bych ji musela dát pár facek už jen kvůli pohrdavému a arogantnímu chování.

Zřejmě je dcera šikanovaná i jinými dětmi. Pak se ale nabízí otázka, do jaké míry si za to může taky sama oním nevhodným chováním, druhé děti se můžou jen bránit. Taky mám chlapečka, co ubližuje ostatním (bouchá, bere hračky apod.) A druzí se holt začali bránit v jeho stylu a teď chlapeček chodí s brekem, že oni ubližují jemu.

Děti se ve škole chovají jinak a mluví jinak, než doma. To, že Vy jste žádná sprostá slova nelyšela, neznamená, že je dcera neřekla.

Skrytá kamera je dobrý nápad. Kecy, jak se to nesmí, vykládejte rodičům prvňáčků, které učitelka přivoazovala k židlím a lepila jim pusu izolepou. Nebýt kamery, bůhví, jak dlouho by to chudáci ještě museli snášet.

A nezlobte se, ale měla jsem co dělat, abych v textu rozdělila věty. Pokud budete psát nějakou stížnost, tak rozhodně s korekturou.

doplněno 20.03.15 20:59:

Naufrago, ano, to jsem tím chtěla říct.*placni*

eivlis*
hodnocení

1x

To je mi lito cim prochazite.. Jedine co hlavne citim je, ze jste schytali.. no, ucitelka bych to nenazvala, ale spise...pip...Od toho jaky je ucitel se odviji uplne vsechno ostatni..U naseho druhaku je taky plno problemu, zlobicich deti a ten muj holomek je taky pekne kvitko, ale vse, doslova vse ve sve tride nase p.ucitelka resi, nesnese, aby byl nekdo vystrnaden z kolektivu, aby nekdo nekomu ublizoval, vzdy s rodici mluvi mile, slusne a s max.pomoci jim i detem. Ani na toho naseho "andilka"si primo hestezuje, ale cteme to v meziradcich, takze ho doma zkrotime..Ta vase ucitelka je prevleceny Herodes a bojovat s ni bude velmi tezke, protoze vas problem neni s vasi dcerou, ale s ucitelkou.. Tohle je tezky a sama nevim co bych delala byt vami.. Nejspis to co vy a s manzelem bychom durazne, ale slusne vse resili s ucitelkou.. Slzy nejsou na miste, vidi pak vasi slabost a jelikoz he to Herodes, tak toho naopak zneuzije.. Pokud bychom se s ni nedomluvili a dal terorizovala nase dite, tak bychom postoupili k reditelce, kde bych urcite s velkou nelibou rekla, ze dotycna ucitelka neresi sikanu atd..Pokud ani tam bychom neuspeli,tak bych mozna vazne uvazovaka o zmene tridy, skoly, ale to vy bylo to posledni mozne reseni, ale i to se v zivote deje.. Nejednou jsem slysela od jinych maminek, ze jim to situaci s ucitelkou vyresilo a vse uz je mavnutim proutku v poradku..

hodnocení

1x

Nejsem z toho nějak moc moudrá, ale bez ohledu na způsob psaní mám radu jedinou. Sjednat si okamžitě schůzku s ředitelem školy, OSOBNÍ, trvat na ní co nejdříve, žádné meily, s tím, že jde o podezření z šikany. To musí řešit ihned, pochopitelně s učitelkou a myslím, že musí mít na škole i výchovného poradce (to by se mohlo dát zjistit na odboru školství). Tam v klidu sdělit, oč se jedná, připravit si nějaké argumenty předem /třeba že jste už byli o doktorky či něco podobného, svědectví někoho ze spolužáků, mít prostě už něco jako důkaz, že to není náhlý váš nápad či výmysl dcery a že to trvá nějaký čas), abyste tam nebyla zaskočená nějakým dotazem. Pak uvidíte, co dál, co z té schůzky vyplyne.Třeba se dozvíte něco jiného než víte doposud, ale každopádně to musíte řešit, vědět, na čem jste.

Pokud nebude možné se takové schůzky a řešení domoci okamžitě, volat o radu na linku pro pomoc dětem .

tiffany*

Lapko, perfektní odpověď, děkuji za tazatelku, doufám, že se podle ní tazatelka zachová.

iz*
hodnocení

0x

Skrytou kameru nedoporučuji.

Dcera by mohla paní učitelku i děti nahrávat pouze s jejich souhlasem.

Už jste se s problémem obrátila na vedení školy?

klaban*

A já bych tu skrytou kameru naopak doporučil. Když každý říká něco jiného, tak bych to zkusil totuo formou a pokud by se prokázalo, že učitelka bezdůvodně buzeruje dceru, tak bych na ní vlítnul a to by si za rámeček nedala, no a kdyby se její slova potvrdila, tak bych si velmi rázně promluvil s dcerkou. Takhle bude paní poslouchat věci ze dvouch stran a pravdu se stejnak dedozví.

xxxx*
Ne zatim ne nemam odvahu co kdyz ma ucitelka pravdu
iz*

Tak byste tu odvahu měla sebrat, jde přece o Vaši dcerku!

I kdyby učitelka měla pravdu v tom, že se Vaše dcerka chová nevhodně, měla by řešit šikanu (to je její povinnost, učitel nesmí šikanu přehlížet). Nevhodné chování se nesmí promítat do známek. Známkami de hodnotí vědomosti, znalosti, práce v hodinách, příprava do školy, ...

Problémy s chováním se řeší poznámkymi, napomenutími, důtkami, v případě horších prohřešků i sníženou známkou z chování. Nikoliv sníženými známkami z jednotlivých předmětů.

eivlis*

Odvaha tady byt musi, protoze jde o vase dite a nikdo jiny vasi dceru neochrani..

tiffany*

Je možné, že se dcera nechová zcela podle učitelčiných představ, ale to není důvod k šikaně (poznámky které dcera nosí jsou až absurdní). Učitelka je v pozici silnějšího a to nesmí zneužívat. Ze svého postavení má děti nejen učit, ale i vychovávat a to se v žádném případě neděje a nesmí dít šikanou, i kdyby dcera opravdu zlobila. Takže běžte za ředitelem a sdělte mu své obavy, musíte se své dcery zastat, podpořit ji, nikdo jiný to za Vás neudělá a Vy ji přece taky velmi dobře znáte. Jednání učitelky prostě není správné, takže k obavám máte vážný důvod. Dcera je ještě malá a možná se brání, tak jak to dovede, je třeba jí pomoci a správně ji vést, pak bude vše v pořádku.

hodnocení

0x

Dobrý den. Hodně mi to připomíná můj stav - poradte.cz/...

Také velmi náhlá změna chování a vliv i na známkách... - řešil jsem i díky těmto návrhům z daného vlákna, zatím jen v kruhu rodinném - bez lékaře. Poslední týden se dost polepšil, ale když je možnost (nemá časové omezení nebo plán na daný den), okamžitě syn utíká k tomu jednomu klukovi... Ani mi to dnes nepřipadne jako šikana - spíš obdiv a pokus zavděčit se, vetřít se do přízně...

Na případnou šikanu však dávám větší pozor - poprosil jsem i okolní rodiče spolužáků syna o důkladnější všímavost a rychlou informaci při změně chování podobným způsobem...

honzajs122
hodnocení

0x

No nevím, ve škole je přece výchovný poradce a v některých i školní psycholog.

Takový výchovný poradce bývá dost často nově vystudovaná fiflena s teorií z učebnic od USA autorů... V naší škole je ta pozice spíše pro kamarádku ředitele jako dobrý flek... nikdy nikomu neporadila...

Když psycholog, pak MUDr. - takoví školní rádci jsou k ničemu (nejen vlastní zkušenost).

honzajs122

A Makarenko je OK? Byl jsem s dcerou u školní psycholožky, když jsme řešili výběr školy SŠ a přestože jsme tam šli tak říkajíc ze zvědavosti, nebyl to promarněný čas.A byla to PhDr

Ale tohle bude asi zřejmě reakce na šikanu. Pokud si to máma myslí a škola s tím nehce nic dělat, tak trestní oznámení na neznámého pachatele za šikanu

xxxxx*
Uz to vim ale kdyz jsem se ptala ucitelky sdelila ze zadny vychovny poradce ve skole neni a ze to neni jeji starost vcera opet poznamka ma poznamky kazdy den od druheho pololeti vcera jsem ucitelce sdelila jakto kdyz jsem se ji ptala na poradkyni ve skole ze me rekla ze zadny tam neni vite co odpovedela? No to jsem rekla!Ptala jsem se jake vulgarni slova pouziva ma dcera v prvni tride rekla no nani na to se me ptate?To vam mam rict? A ja jo chci to slyset no jaky mluvte reknete mi to a ucitelka to nemuzu a ja ale muzete reknete to a ona bebile,a ja no to pro nas neni vulgarni slovo a rikam dal?A ucitelka to nemuzu a ja znova no jen to reknete ja vam pak reknu jestli se tak unas mluvi doma a ona septla po chvili pico s ja pico?Tak tohle slovo se u nas nepouziva nikdy jsem neslysela moji dceru takove slovo rict hned na to ji rikam jak si dovoluje brat dceru na jinou hodinu kdyz ma mit telocvik jak si to vubec muze dovolit a ona ze zlobi a ma strach ze nekomu neco udela a ja prosim Jen jestli to neni tim ze by ji mel jiny ucitel rekla jsem ji o te sikane na zachode a ona se dcery zeptala a rekla proc za mnou neprijdes podotykam ze jsem u rozhovoru mela svedky nekolik mamimek okamzite spustili ze tato skola je vyhlasena sikanou a ze svoje deti by kni nikdy nedali a kdyz prihlasovali dite u zapisu tak nechteli tuto ucitelku staly vedle naseho rozhovoru a primo pred ucitelkou to rekli pak chtela dcera zavazat botu tak jsem ji rekla zavaz si ji sama vzdyt to umis a dcera ale me to nejde -dlouhe kanice tak jsem se ohla a zavazovala ji botu a ucitelka no to snad ne vy jste teda tady to je o nicem ta vychova otocila se zady a odkracela no ja byla v soku ale tentokrat jsem nebrecela mela jsem u sebe tu oporu v tech maminkach a ty teda neverili tez ocim jak odesla. Za reditelem pujdem mozna poslem inspekci do jine tridy take uvazujem a objednany na vysetreni jsme u dvou psych jeden je klinicky jeden pedagogycky jsou to hrozne nervy stres to si nikdo nedovede predstavit jeste pred tim zavazovani boty me rekla kdyz jsem ji znova zduraznila jak je to mozny ze nosi od urciteho dne zniceho nic poznamky ze nekde musi byt chyba a ona v rodine a ja prosim? My jsme normalni fungujici rodina nemame problemy a ona ale mate hruza sla jsem hned rovnou k detske lekarce zdelit ji ze opet se neco delo
eivlis*

Jsem strasne rada, ze z vas citim bojovnost, odhodlani a tentokrat zadne slzy, parada.. Slzy jsou pro tu ucitelku vase slabost a tu nesmite s ni ukazat.. Lidi jsou casto jak zviratka a silnejsi zvire vyhrava, pardonn za tak blbe prirovnani, ale je to tak.. Ta jezimura klidne utoci i na vasi rodinu, brr a pritom na vysetreni by mela jit ona a ne vase dcera.. Opravdu jste potkala jezibabu a ta ma ucit vasi malou hned v zacatcich skoly.. Ja jsem pred 100 lety mela v 1. tride taky takovou muru a dodnes je to jako vcera pri vzpomince na vecne poznamky a na konci roku tridni dutka a i proto jsem si ted dala s detma velky pozor koho dostanou a u nas je to velka vyhra laskave ucitelky, ktera ma doma sama 3 deti a tudiz i velke pochopeni pro deti.. Nedejte se a za dceru bojujte dal a v nejhorsim i zmente tridu, skolu a pryc od teto mury..Mrzi me, ze vase mala tohle musi zazivat.. Sama jsem to v 1.tride zazivala.. S blbcem, alias tou murou asi nic neudelate, protoze jak se vseobecne rika, tak nejhorsi je srazka s blbcem a vy jste narazili poradne.. Vcera jsem se zminila manzelovi o tom co zazivate a co by on delal v teto situaci a postupoval.. Dost by ho to namichlo a postupoval by jak jsem psala vyse a hnal by to vys a vys. Na ucitelku by mozna mel naskocit chlap z vasi rodiny at manzel, vas bratr at mura vidi, ze se nedate.. Drzim palce a preju hodne sily v tom stresu!

doplněno 20.03.15 16:30:

Pisete, ze vas zastupce odkazal na email, kery mate napsat rediteli.. To bych absolutne neakceptovala a chteli bychom osobne a v zadnem pripade jinak nez osobne, mluvit primo s reditelem a okamzite situaci resit a jestli neco emailem, tak pak uz i s kopii primo na policajty.. Dopisovani s reditelem je nesmysl a nic to neresi..

doplněno 20.03.15 21:08:

Ja zase souhlasim s Pietrem nize, aby lidi neresili kraviny a naprosty souhlas s nim...

xxxxx*
Dekuji za podporu dnes byl manzel za reditelem ale nebyl tam tak mluvil se zastupcem co myslite mam panu rediteli poslat email a v nem odkaz na toto myslim ze je to tak vystiznejsi samozrejmne ze bych se podepsala.
uska*

Klidně pošlete řediteli email, ale prosím normální, ne jak to předkládáte nám. To se nedá číst. Jedna věta na 17 řádků. Už ve škole se děti učí psát na začátku věty velké písemeno a na konci věty tečku, otazník atd.

xxxxx*
Nepremyslim jak to pisu pisu ve spechu a stresu z mobilniho tel .Jinak zastupce nic takoveho nerekl to ja se jen chtela poradit zda mu mam dat odkaz at si toto precte napsala bych mu k tomu samozrejmne normalni psani s timto odkazem .Uz nam dcera oznacila divky co ji mlatili napadlo me podivat se n stranky skoly a tam maji fotky vedela jsem ze to maji byt divky z druhe tridy a dceru jsem zavolala a prohlidla si je a hned ukazala oznacila ctyri divky a rekla ze je nenavidi kvuli nim prestala chodit i na zumbu a ja si myslela ze ji to uz nebavi protoze to rikala ach jo vim ze je ma dcera neposlusna neustale ji musime neco opakovat ale ze by se obratila o tolik stupnu zniceho nic to nam proste prislo divne

zdeny*
hodnocení

0x

Doporučuji, pokud tu možnost máte, změnu školy.

pietr
hodnocení

0x
Ježis ,jak můžete řešit nějaké čárky, otazníky když Ta paní je evidentně ve stresu, jedna se o její dceru ,tu paní to trápí chtěla pomoci ,radu vy takhle?to se nedělá, jen chtěla radu ,to plně chápu,teď počítejte moje chyby ha ha od toho snad tyto stránky nejsou, Nebo se zde hraje na to Kdo jak píše?třeba píše z mobilu tabletu, stres dělá hodně a Ta paní se hodně trápí je to její dítě, tak teď můžete počítat moje chyby!

Tady jde o to, že tomu textu prostě NENÍ ROZUMĚT. A když chci radu, tak považuji za slušnost popsat situaci tak, aby byla srozumitelná a rádce se nemusel vracet po každých pár slovech a domýšlet, co je tam vlastně napsáno.

tiffany*

Milá naufrago, slušnost je jedna věc a znalost mluvnických pravidel věc druhá. Tazatelka se přece ptá proto, že se sama v situaci ne zcela orientuje, neví si prostě rady a tak zvolila cestu dotazu na tuto poradnu a píše tak, jak umí a jak jí to její situace dovoluje. Na jistou nesrozumitelnost se dá reagovat dotazy, které situaci postupně vyjasní. Kdyby tazatelka jasně věděla, jak věci jsou, asi by se neptala.

praivo*

Dnes už každý smartphone/tablet (nemyslím že to tazatelka píše z "hloupého mobilu") má možnost buď kvalitní SW klávesnice (pro Android např. Hackers Keyboard) nebo rovnou té hardwarové a napsat srozumitelný text není žádný problém. Pokud jako tazatel chci dostat rychlou a jasnou odpověď, měl bych dotaz napsat tak, aby mu rádci rozuměli a mohli přemýšlet nad řešením a ne nad tím, na co se vlastně ptám...

Ale no tak, já jí přece neberu právo se zeptat. (Reakce na Vaši poslední větu.)

Ale jestli na nějakých zařízeních neexistují interpunkční znaménka, tak to se omlouvám - to jsem nevěděla...

praivo*

Já taky píšu dost často z mobilu a nemám problém psát normálně čitelně, stejně jako když píšu na počítači. A obzvlášť když někdo chce radu, tak má dotaz položit srozumitelně. Já osobně na některé otázky neodpovídám čistě proto, že se mi nechce půl hodiny přemýšlet nad významem deseti řádků...

Mimochodem, těch chyb tam máš minimálně 19 (nezkoumal jsem to nijak podrobně, takže možná i víc) :)

pietr
Já to schválně psal tak aby Ty chyby tam byli, ale nechte to bejt ,já tu paní chápu, jak je vidět kdo chce tak si to dokáže přečíst a pochopí, více už Nebudu odpovídat ,protože ten dotaz pak jde někam jinam a není o tom, na co se paní ptala !

uska*

Proč jsem tazatelku poprosila o věty a ne o nečitelný mišmaš? Někdo z rádců doporučil poslat řediteli e-mail s odkazem na toto vlákno.

To by byla pro tazatelku pěkná ostuda a myslím, že by ve škole nic nevyřešila. Právě proto, že problém je u dítěte , kde rodiče mají jít příkladem.

doplněno 20.03.15 21:40:

Pardon, nápad seznámit ředitele s tímto vláknem byl přímo od tazatelky.

K otázce - zaráží mne, píšete, že dcera je poslušná, že jí musíte vše několikrát opakovat. To je proč? Proč nejste důsledná? Nebo dcera je nemocná? Postižená?

pietr
Paní napsala neposlusna ne poslusna!
xxxxxx*
Je neuvěřitelnĂ©,jaká vznikla z tohoto debata ohlednÄ› mĂ©ho psanì.Nemám chytrĂ˝ mobil nepíšu z tabletu atd..Na mĂ©m telefonu jde špatnÄ› psát zdrĹľuje mÄ› to.VĂ­te,kaĹľdĂ˝ nevystudoval vysokou školu já mám základnĂ­ vzdÄ›lánĂ­. Dcera postiĹľená nenĂ­.Psala jsem Ĺľe je neposlušná.NeÄŤtete asi vše.Tu neposlušnost a chovánĂ­ naší dcery se snažíme Ĺ™ešit tĂ­m, Ĺľe jsme objednanĂ˝ k lĂ©kařům.Je jedno jak tu píšu ,aspoĹ? mÄ› jo,ale tady jde hlavnÄ› o šikanu mĂ© dcery přístup panĂ­ uÄŤitelky,ke kterĂ© jsem vĹľdy chodila a ptala jsem se na otázky ohlednÄ› douÄŤovánĂ­, psychologa školnĂ­ho atd.a vše panĂ­ ...nezlobte se, ale ja od toho tady nejsem,to musĂ­te doma tĂ©novat uÄŤit se atd...JenĹľe já vĹľdy odpovÄ›dÄ›la ,Ĺľe se uÄŤĂ­me, jenĹľe dcera chodĂ­ na logopedii a má problĂ©my s vĂ˝slovnost,Ĺľe si tĹ™eba myslĂ­m zda nepotĹ™ebuje speciálnĂ­ vĂ˝uku, zda nemám nÄ›kam zajĂ­t,do poradny i ohlednÄ› toho chovánĂ­ a vĹľdy mÄ› bylo Ĺ™eÄŤeno pani...to ne to nenĂ­ potĹ™eba chce to dĹŻslednost vaše dcera je hrozná já bych jĂ­ pĹ™erazila. Ja se rozbreÄŤela uÄŤitelka na dceru vidíš to jmeno dcery...to Ti je jedno Ĺľe máma breÄŤĂ­? V tom okamĹľiku se stydĂ­te ,za svou dceru nevĂ­te komu věřit,tak dceĹ™i pĹ™ed uÄŤitelkou Ĺ™eknete ubreÄŤená ,vynervovaná proÄŤ to dÄ›láš,proÄŤ se tal chováš copak my se o tebe nestaráme nevÄ›nujeme se Ti nemáš co jist chodíš špinavá atd..proÄŤ nám to dÄ›láš?Na všechny otázky odpovĂ­ já nevĂ­m.Jdete do dusledku zjistĂ­te šikanu atd..Nebudu uĹľ psát reagovat !AĹľ nám toto peklo zkonÄŤĂ­ napíšu jak to dopadlo.Tuhle zprávu píšu hodinu na mĂ©m tel,kdyĹľ uĹľ musĂ­m psát háčky čárky iget muj vÄ›k 40let.Chci všem podÄ›kovat za podporu a soucĂ­tÄ›nĂ­! H
.

hodnocení

0x

Souhlasím s vámi, učitelování není žádný med. Ale všude jsou výchovní poradci, tak at se snaží...Když učitelka říká, že všichni vědí, jaká ta holčička je, tak ať to řeší s rodiči, s poradnou apod., a ne že ji bude oddělovat na tělocvik od kolektivu, umím si představit, jak se to děcko asi cítí, a nebo když slyší, že ji děti nemají rády. Proto si myslím, že by se to mělo probrat s ředitelem, pokud možno v klidu a bez emocí, ne jako stížnost,ale žádost o pomoc, a pak řešit, proč se tak stalo, jak píše tazatelka - z ničeho nic. Je pravda, že učitelka to asi jen tak neskousne... jenže nějak se to vyřešit musí, nebo bude mít holka následky hodně dlouho. Třeba se maminka dozví, že je to trochu jinak, i to je možné, pak se k tomu musí nějak postavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]