Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále hledám název filmu

Od: ben® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, zkusím zopakovat dotaz. Podívejte se, prosím, viz odkaz, jestli by se nenašel někdo, kdo by dokázal poradit ten název filmu nebo jméno herce. Ale, asi je to pro starší a pokročilé. Děkuji Vám a zdravím!

poradte.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, pokud to nebyl český film, tak za minulého režimu se stály fronty hlavně na francouzské filmy. Tak mě napadá buď Alain Delon, protože s tímto hercem ČT dost filmy uveřejňuje i v současnosti nebo potom Lino Ventura, ale s ním už jsem dlouho žádný film neviděla. Jinak se mi, vámi popsaná scéna, vůbec nevybavuje, natož název filmu. Nemohl byste ještě něco z filmu uvést?

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, no já nevím, ale vypadá to, že jsme tu na poradně samí mladí a nepokročilí :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, když já stále doufám, že se tu znalec najde - ale, asi je to fakt moc těžké určení.

A Vám to také nic neříká? No, možná jste v době, kdy to šlo naposledy v TV nebyla ještě na světě nebo to bylo (určitě) s hvězdičkou. Alespoň jméno jednoho herce by pomohlo. Zdravím!

pohanka*
hodnocení

0x

Mě tento film také něco připomíná. Neměla ta oběť - svědek dcerku?

ben®
hodnocení

Dobrý den, myslím, že Vy máte na mysli francouzský film s Venturou a Jobertovou viz odkaz. Výborný film, kde hledají jediného svědka, který má malou nemocnou holčičku, po dlouhém pátrání ho najdou (přes záznam v lékárně), přesvědčí ho, aby svědčil a policie mu zaručí bezpečnost. Ovšem, po svědectví u soudu ho policie přestane chránit a jeho konec je neodvratný - smutný závěr filmu. Zdravím!

csfd.cz/...

hodnocení

0x

MARNÝ ÚTĚK - film Francie/Itálie r.1971

ben®
hodnocení

Dobrý den, velice Vám děkuji za snahu, ale podle toho, co jsem si nyní vyhledal, to není ono.

Bohužel, více scén z filmu si nevybavuji, filmotéku Delona i Ventury jsem už prošel snad celou.

Dítě si z filmu nepamatuji, takže ani dcerku. Asi víte, jaké to je, když má člověk v hlavě film a nemůže si vzpomenout na název. Nejde sice o život, ale "bolí to" . A protože jste tomu věnovala svůj čas a přemýšlela se snahou pomoci, tak máte bod. Děkuji Vám a zdravím!

doplněno 15.02.15 08:31:

Dohledal jsem upoutávku na film Marný útěk a už vím jistě, že hledám jiný film. Ten "můj"není akční, ale spíše psychologický, atmosféra deštivého přímořského letoviska v zimě, prázdné pláže i kavárny, Ti muži bydlí v malém hotýlku a možná jsou tam jediní hosté.

A to je asi přivedlo i k jistému přátelství, kdy nájemní vrah oddaluje svůj skutek a spáchá ho až v poslední možný moment (v tom autobuse). Vybavuji si, že ten autobus odjížděl z nějakého otevřeného prostoru (přístav nebo náměstíčko) a také účes obou mužů byl kratší sestřih - tak to bude film z roku zřejmě blíže k 1960. Také si vzpomínám, že ten vrah ty své zbraně v tom hotýlku někomu ukazoval a všechny je jmenoval (ovšem, nevím komu a proč by to profík dělal). No, paměť je potvora a selhává.

hodnocení

0x

Zajímalo by mě, jestli jste už název filmu objevil. Váš popis děje je doslova stejně popsán na google u filmu, jehož název jsem vám napsala již dříve.Není možné, že by to byla novější verze?

ben®
hodnocení

Dobrý den, omlouvám se, že Vám odpovídám později, ale ještě jsem si postupně projížděl tu databázi, na kterou odkazuje kolega níže. Tam jsem sice našel řadu dalších filmů, které jsem kdysi viděl a také jsem si již nepamatoval jejich název, ale ten "můj" film jsem tam nenašel. Pátrání ukončím a třeba to mozek ještě "vyplaví" později. Děkuji Vám za zájem a zdravím!

marf*
hodnocení

0x

Co dotaz do filmového archivu? Ten film zdaleka není starý, zdá se že z pomezí přechod barevný/černobílý. A to je po 1/2 min. století (50 léta). Nebo tady zapátrat: fdb.cz/...

(( old.cfn.cz/...) - tady by se našel český film hravě už od r. 1910, možná mají něco i pro zahraniční filmy)

Nebo filmový historik, třeba Dr Pavel Taussig, třeba by odpověděl :).

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za dobrý odkaz - hledání tam je náročné, ale velmi zajímavé. Bohužel, jak uvádím i výše, tak jsem se výsledku nedopátral. Myslím, že už s dotazem nebudu nikoho oslovovat a obtěžovat. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]