Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně ochladla

Od: cobrak* odpovědí: 19 změna:

Ahoj kolegové.

Mám takový problém. Našel jsem si před dvěma měsíci přítelkyni, se kterou je mi hrozně fajn a miluju jí. Bohužel je tady jeden problém, co nastal.

Její rodiče staví dům a já jim na něm hodně pomáhám. Její rodina mě vzala za svého, za což jsem opravdu hrozně rád a tak to beru, jakobych pomáhal v rodině. Jenže nastala situace, kdy jsem já byl po práci, přijel jsem k nim na barák a dva dny po sobě jsme pracovali. Prostě se házelo lopatou a tak a domluvili jsme se navečer, že si pojedeme zaplavat do bazénu. Ještě před tím jsme si zašli na vánoční trhy a pak měli vyrazit. Je pravda, že jsem byl to odpoledne takový otrávený, ale nedával jsem to snad moc najevo. A když jsme měli vyrazit do toho bazénu, tak mě poprosil její otec, jestli bych mu nepomohl ještě vykopat nějakou díru na něco s jejím bráchou. Tak jsem řekl, že klidně, že je to stejně jen na dvacet minut. No a ona se strašně naštvala, že jsme měli jet se koupat, ale začal jsem zase pracovat. Bohužel se naštvala na mě a dávala to najevo. Když jsme to pak za dvacet minut měli hotové, přišel jsem, že můžeme jet a ona, že ať počkám, že zatím začala také něco dělat a že musím počkat. No a to trvalo asi hodinu a půl! Já byl opět otrávený a občas jsem zanadával, protože jsem byl prostě naštvaný. Dva dny v práci, pak dva dny jsem makal defacto cizím lidem na baráku, což teda tak neberu, protože je beru jako vlastní, ale je to tak.

No a pak jsme teda vyrazili a já už měl totálně zkaženou náladu a dával jsem to najevo a ona to vycítila. Začala být také taková a když jsem se jí zeptal, jen tak ovšem, zda se nechce třeba rozejít, tak začala být od té doby úplně jiná. Taková chladná, i po sms. Teď je na horách na týden a já jsem z toho strašně špatný, protože jsme si o tom psali a ona mi na můj dotaz řekla, že ke mně zchladla. Že už mě prý nemiluje a nebude mi lhát, že ano. Náš společný kamarád mi řekl, že prý vzala špatně tu větu o tom rozchodu, kterou jsem vůbec nemyslel tak zle, ale jen ze mě prostě vypadla vlivem mé zkažené nálady. Vím, že je to špatně, ale prostě se to stalo. Hrozně mě to mrzí, protože jí opravdu mám rád a miluju jí, proto jim pomáhám na stavbě jejich nového domu, jinak bych to nedělal. Prý mě přestala milovat a na můj dotaz řekla, že už se to asi nezmění, že jsem jí úplně tím od sebe odpoutal. Navrhl jsem jí, že si o tom promluvíme jako dospělí lidé, až se vrátí, ale napsala, že asi ani tak nepůjde vrátit to zpátky, že prý na to nemá. Jsem z toho dost špatný, takové věci nesu opravdu špatně, což už asi hodně v Vás ví, protože jsem tu už podobných věcí pár řešil.

Poraďte mi prosím, co mám dělat? Před tím vším jsem jí objednal drahý dárek na důkaz lásky a teď tohle... POraďte mi, prosím, co mám dělat?

Děkuju!

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd*
hodnocení

5x

Prober to s ní osobně a vyříkejte si to. O rozchodu se nežertuje, za to bych se jí omluvil že mi to ujelo. Ale pokud chce dělat drahoty tak bych jí řekl ať si na výpomoc s barákem najde jinýho vola. Taky máš svojí hrdost, přece se před ní nebudeš plazit a šemrat aby tě zase "začala milovat". Až přijede, tak jí někam pozvi a proberte to, pokud bude dál dělat drahoty tak nestojí za to nějak se pro ní trápit. Něčím se zaměstnej (práce, sport) a hledej lepší babu. Můžeš to probrat i s jejím otcem (bráchou), třeba jí za tebe řekne co udělala. Něco jako "Já ho přemluvim ať tu místo koupání kope díru a ty se na něj naštveš, vytočíš ho a pak se divíš že na tebe vrčí. A ještě se kvůli tomu chceš rozcházet? Kvůli takové pitomosti? Koukej se mu omluvit nebo uvidíš ten mazec"! - aspoň tohle bych já řekl svojí dceři na místě jejího otce.

A ona by se měla omluvit za naschvál s tou její rozdělanou prací a že tě "přestala milovat" kvůli takové ptákovině.

Škoda hlavně té rodiny, sis měl namluvit spíš tchána než jí ;)

martinaa*
hodnocení

2x

Cobraku, to je mi moc líto:( Každopádně, pokud přítelkyně dokázala ochladnout z "miluju tě" na "už tě nemiluju" po jedné hloupé větě a jedné špatné náladě, tak se nemůžu zbavit dojmu, že je to jen záminka.

Být naštvaný na někoho, kdo se snaží pomoc na žádost MÉHO rodiče, je taky docela nefér. Kdybys to na poslední chvíli změnil kvůli nějakému kamarádovi a kvůli blbost, to bych pochopila. Ale pomáhal jsi jejímu otci, takže to prostě moc nechápu. Milující pár má při sobě stát, i když není zrovna nálada a není to nejúžasnější. To ale tvoje přítelkyně asi neumí, a pokud o tom odmítá mluvit, tak bych řekla, že to má pro sebe vyřešené a teď jen hledá hodící se argumenty...

Vykašli se na sms a jeď si s ní promluvit. Je možné, že face to face to bude vidět jinak a najdete společné řešení. Protože ji miluješ, nechápeš, co se stalo a tahle situace ti vadí.

doplněno 15.12.14 19:09:

Souhlasím také s níže uvedeným, pokud nebude mít zájem ani to probrat a snažit se najít řešení, tak ať si najde jinýho vola...

octan*
hodnocení

1x

Pro jedno kviti slunce nesviti. Nevim jestli bych chtel zbytek zivota prozit s nekym, kdo se nas.ra a urazi kvuli kazde blbine. Dvacet let jsem byl se zenskou, se kterou to nebylo 100% a kdyz jsme se pak rozesli, tak jsem pochopil, ze to byly promrhane roky, ktere jsem mohl stravit s nekym bajecnym. Bajecnou zenskou mam ted, jsme spolu sest uzasnych let, ale zivot je kratky a moc me mrzi, tech promrhanych dvacet. Posli ji k sipku, jak se asi bude chovat za patnact let po svatbe, kdyse uz ted chova takhle.

athenaise*
hodnocení

1x

Ahoj Cobrak, jsi jistě hodný kluk (omlouvám se za tykání a oslovení) ale nejvíc je pravděpodobné, že se stalo to, co popisuje kapkanadeje. A myslím si, že od tebe, jako od svého kluka-chlapa, očekávala, že otci řekneš asik toto: promiňte pane...otče... máme s vaší dcerou nějaký plán a tak se zeptám, jestli by jí to nevadilo. Tak očekává "žena" reakci od svého "muže". To víte, jsme přeci jen z "Venuše" ;).

To jen pro odlehčení. Muži vám totiž radí úplně něco jiného, ale od nich bych brala radu jen kdybych měla problém s mužem, oni si muži mezi sebou rozumějí víc.

A hlavně...berte dceru toho pána, kterému pomáháte, jako svoují milou, snoubenku, budoucí ženu a pod. A né jako přítele-kyni. Jsou to dvě různá slova. Viz: překlad z angl. girlfriend = tvoje milá

Protože váš přítel vás pochopí, že musíte pomoci svému potenciálnímu tchánovi, ale vaše milá nebo vaše děvče to ani nemůže pochopit, protože každá žena chce pro svého muže být VŽDY na prvním místě. A aby mohla ten pocit mít, musíte mít na paměti jí dát šanci být k vám vstřícná a ohleduplná (tím, že se jí zeptáte, jestli by jí to nevadilo).

Takže má rada: sejděte se s ní a řekněte jí, že vás mrzí vaše nedorozumění. Omluvte se za vaší zlou náladu a že si příště dáte pozor aby vaše nálady neovlivnily váš slovník a vyjadřování, ale budete si dávat pro příště pozor. A uvidíte, že vaše milá a milovaná bude mít v očích slzy a bude reagovat stejně jako vy.

Neptejte se proč to tak je...jsme ženy a jsme z Venuše:-D *smich*

martinaa*

Zdravím, s tím nemůžu úplně souhlasit, sice by žena měla být pro muže důležitá, ale pokud se vyskytne neočekávaná práce, která je potřeba, tak by rozumná žena měla pochopit, že to plavání nebo procházka se o půlhodinku odloží.

Přítel maká ve firmě, k tomu dělá školu a práce, která je ten den skutečně potřeba, se prostě musí udělat. Vím to a počkám - u žen je to spíš tak, že by chtěly, aby s nimi chlap pořád byl doma a opečovával je, ale taky, aby vydělával padesátku čistého. A to holt dohromady nejde... pokud dělá holka dusno a rozchod kvůli takové hlouposti, co přijde se skutečnými problémy?

doplněno 16.12.14 14:15:

Kluci, díky:) Popravdě se mi taky někdy nelíbí, když musím zrušit program nebo dlouho čekat kvůli náhlé práci, ale napřed práce, potom zábava...

doplněno 16.12.14 16:32:

Athenaise, jééé, já to nemyslela nijak špatně, omlouvám se, jestli to tak vyznělo*placni*. Chápu, že pro mnohé mladší holky může mít impulsem k rozchodu to, že má kluk méně času, ale pak slečna není zralá pro vztah.. jednou to musí přijít, že procházka atd. ustoupí povinnostem... snad ho dívka skutečně miluje a najdou nějaký kompromis, protože jim není 15, aby některé věci nedokázali pochopit.

Z názorů si Cobrak může vybrat, jak se k tomu kdo staví, jak to vidí a co by tím páem poradil, to už je na něm:)

zk

Pod tohle bych se s klidným svědomím podepsal...

bruk600*

martinaa@ Vaše slova vytesat do kamene. Chtěl jsem to napsat nějak podobně, ale měl jsem obavu, že tu budu nařčen ze zapšklosti, ale od vás to má pochopitelně úplně jinou váhu.

athenaise*

Ahojky Marti, ale já nenapsala, že je to můj styl a že s tou slečnou souhlasím. Jen jsem se pokusila vžít do pocitu slečny. A protože jinak reagujeme, když jsme starší a uvědomujeme si, co je důležité (jak píšete vy) tak i mlaďounké děvče má prostě pocity, které se jí nelíbí. Neříkám, že je to špatně a nebo dobře. (já bych tak nikdy nereagovala :)).

A COBRAK se nás neptá na názor, ale na radu, co má dělat aby ji získal zpět, protože jí miluje. Děvče, si myslím, se vzpamatuje, ale přeci jen jsou mladí a začínají pociťovat ...njn

athenaise*

Jj, tak to bylo myšleno ;)

hodnocení

0x

Zdravím. Cobraku, je od Vás určitě hezké, že nejste lenoch a snažíte se pomoci. Ale aby to nebylo jen jednostranný pohled na věc, myslím si, že i Vy jste udělal chybu. Vztah s dívkou, kterou milujete, by pro Vás měl být prioritou. Pokud se na něčem dva lidé domluví, měli by to dodržet. Takže když Vás požádal její otec o další práci, měl jste to probrat nejdříve s tím děvčetem, když jste měli domluvený spolu jiný program. Třeba má pocit, že se snažíte zavděčit jejím rodičům až příliš a není jí příjemné právě to, že děláte na jejich baráku. Nechce Vám být vděčná a může se jí to zdát vůči Vám i nefér právě proto, že k Vám necítí to, co Vy k ní. Tak Vám to řekla na rovinu. Chodíte do práce, pak pomáháte na "cizím" baráku a jste z toho potom podrážděný a otrávený, což se projevuje na Vašem chování k ní. Váš vztah trvá krátkou dobu a pokud to neklape již nyní, vzal jste to za nesprávný konec asi. Mezi vámi to neklape a protože se city nedají vynutit, ona nečekala na to, až pomůžete její rodině dodělat barák a ukončila to. Mně se to od ní zdá být férovější, než kdyby se přetvařovala a vodila Vás za nos. Berte to opět jen jako jeden z mnoha pohledů na věc.

pt®
hodnocení

0x

Dobrý večer "cobrak", počkejte až se přítelkyně vrátí, pak to pořešíte a promluvíte si spolu. To víte, v životě vztah projde mnoha zkouškami a buď se utuží nebo rozpadne. Toto jsou maličkosti, ale žena chce být u muže na prvním místě, ale pokud je rozumná, uzná, že jsou věci, které se někdy musí udělat neodkladně a pak si to vynahradíte, je to oboustrané. Však si to vysvětlíte a čas ukáže. Držím palečky. - pt

culdabulda1*
hodnocení

0x

To je nějaký divný, ne? - vykašli se na ni a nedolejzej, zase tak dlouho spolu nejste, abyste byl na ní citově závislej.

doplněno 16.12.14 14:55:

- a není možný že už Vás přítelkyně tak moc nechce.?

- hlavně ji moc nepřesvědčujte, mají tady, rádci pravdu, nezdá se mi to být pro Vás ta pravá žena.

bruk600*
hodnocení

0x

Co dělat? Na to není jednoduchá odpověď. Krizi ve vztahu odnáší víc vždy ten, kdo má víc rád. Ještě ke všemu, když budeš chtít vše co slepit, omluvit se, odprosit, tak si propadneš v jejích očích úplně na dno. Nyní je míč na její straně hřiště, ty se snaž z toho co nejdřív vyhrabat a pustit jí z hlavy. Vím, že ti to nepomůže, ale asi to není až tak vzácná situace. Přijde mi, že tady se řeší něco podobného.

poradte.cz/...

buss
hodnocení

0x

To už bude lepenec a pachutˇ zůstane a kdykoli se to bude sypat..Zvážit, zda v tom vztahu zůstat.

cobrak*
hodnocení

0x
Tak jsme se domluvili,že se v pátek sejdeme a probereme to. Nevím ale vůbec,co mám říkat...

dfdf*
hodnocení

0x

Myslím, že jste oba dva ještě moc mladí...a teprve život vás naučí aby jste se z chyb poučili...

Udělal jste chybu..ale nemyslím, že by se to nedalo napravit..Jen to chce vydržet.

Asi bych pracoval na domě dál..aby jste neztratil s ní kontakt...I ona se ale má co učit...a jistě si cosi uvědomila..že chovat se dětinsky může mít velké následky...zbytečný rozchod..

rozhoně se poučte...že říci vše co máte na mysli a na jazyku se nevyplácí.. někdy se stačí jen zamyslet..jak asi ten druhý zareaguje..

Poučení pro Vás...nedělejte neco..co by jste nikdy nechtěl udělat..zeptejte se vždy svého srdce na svá urychlená chování...´´opravdu to chci?´´

...ale zase bych to s tím barákem nepřeháněl...máte svůj život...a nakonec se stejně ´´bohužel´´ rozejdete...a práce ztracená...držím palce

hodnocení

0x
Nevim jak to dopadlo , ale pokud mate rozchod jiz po tomto , tak bud rad , ze to nejde dal. Ono se v budoucnu resi o dost drsnejsi problemy a zvraty v rodine , hlavne jak casem prijde dite... zatim resite fakt fail veci...
cobrak*
Ano,dopadlo to tak. Je to lepší,hodně věcí tím cloveku dojde a ve finále je díky tomu rád,protože,jak všichni psali,časem by to bylo horší. Díky všem za pomoc a radu a teď jdu dál vstříc svobodný lepším zítřkům! ;)
pt®

"cobrak", ta pravá Vás jistě teprve čeká, to pak přijde náhle, držím palečky. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]