Nejste přihlášen/a.
Tak po pročtení a zhodnocení odpovědí na svůj předchozí dotaz poradte.cz/... jsem se usoudil několik věcí...
1) S mojí povahou pro mě na tomto světě prostě není místo. To, že tady jsem, je NEHODA, problém, který je třeba dříve či později vyřešit (protože není-li člověk, není ani problém).
2) Bohužel ale nejsem dost psychopat, abych dokázal v tuhle chvíli ranit svoje blízké sebevraždou. Na takový čin prostě nemám, jsem na něj příliš citlivý=SLABÝ. Škoda no, bez nich by to šlo lépe. Je to jedna z věcí, která mě odrazuje vedle strachu z bolesti spojené s umíráním (tedy opět slabost, ale tahle se dá minimalizovat). Budu se muset od nich nejprve dostatečně odcizit. Odejít od nich s tím, že jsem splnil jejich základní očekávání (dokončit školu, najít si zaměstnání, osamostatnit se), postupně s nimi omezovat kontakt a počkat max. do 40ti, kdy už to snad konečně budu moci ukončit.
3) Během té doby ovšem musím rozhodně zajistit, abych omylem nezískal další blízké, kteří by mi to překazili. Takže můj postoj ohledně vztahů je následující: NECHCI holku, už nechci se užírat tím, že ji nemám a nechci do smrti být obtěžován potřebou mít vztah. Snad ledaže bych to ještě náhodou stačil než dokončím VŠ (počítejme standardní dobu studia), dohonil tak alespoň většinu ostatních a nepřipadal si už tak zaostale, ale to nestíhám, protože nejsem dost atraktivní (musel bych zapracovat na postavě, finanční nezávislosti, sebevědomí a asi milionu dalších věcí a to by nějaký ten rok zabralo). Rozhodně nechci slyšet o tom, že bych si měl dívku hledat potom. Jednak je to zkrátka TRAPNÉ, UBOHÉ a ZOUFALÉ, mít první vztah déle, než dokončím studia (to, že "holky začnou chodit samy", bych považoval za jasnou známku toho, že je nevyšší čas před nimi začít utíkat), a jednak všichni zoufalci, co znám, kteří měli tu smůlu, že se jim to pak teda povedlo, skončili zpravidla tragicky jako otroci, protože si toho svého prvního a posledního vztahu "váží"= jsou na něm citově beznadějně závislí.
No ale k tomu, na co jsem se chtěl zeptat...
a) Je možné se stát asexuálním? Poku ano, jak? Pokud ne, jak se tomu alespoň přiblížit? Četl jsem, že některé léky například způsobují snížení libida... Čím rychlejší a pohodlnější cesta, tím lépe. Na Googlu je plno debilních rad, jak "se vyrovnat s tím, že jsem asexuál"či "jak porozumět asexuálovi", ale jak se jím stát, po tom je zjevně tak nízká poptávka, až mě to překvapuje. Vždyť to musí neuvěřitelně osvobozující, vědět, že ke svému psychickému zdraví nepotřebuji lásku ani sex, a ani nikdy potřebovat nebudu...
b) Zajistit, abych nezískal "nové blízké"(bod 3) lze jistě jednoduše tím, že po zbytek života konstantně neatraktivní. Což se ale může vylučuovat s bodem 2. Jak dosáhnout toho, aby se to nevylučovalo, tj. abych si i jako člověk, jehož jediným cílem zůstalo ukončit svoje utrpení a přitom minimalizovat utrpení ostatních, zachoval maximální schopnost vzdělávání a produktivitu práce? Abych navenek působil jako normálně fungující člověk? Mohla by na to být antidepresiva dostatečně efektivní? Protože přetvařovat se před lidmi v komunikaci se aspoň částečně dokážu dávno, ale na mé "pracovní morálce"je to znát a pro bod 2 by bylo nevhodné, abych kvůli tomu třeba nedokončil školu (praxi si samozřejmě hledat budu co nejdříve, ideálně zadarmo aspoň na ten rok a půl, tedy zbytek Bc. studia, protože jinak mě nejspíš nikde nevezmou; na sebeúctu zvysoka kašlu).
c) (tohle už je spíš jen pro zajímavost) Co jsem z odpovědí na předchozí dotaz moc nepochopil, je zmiňovaná podmínka k získání vztahu, že člověk má být "dospělý chlap". Probůh, kolik lidí přišlo o nevinnost před 18ti, ne-li před 15ti lety? Byli to snad tehdy "dospělí chlapi"? To asi ne. Proč zrovna já musím být "dospělý", abych dostal něco, co většina ostatních dostala i bez toho? Pokud je to proto, že jsem v nějakém ohledu RETARDOVANÝ, takže si to musím kompenzovat tímhle, preferoval bych to vědět rovnou.
Dobrý den, musíte nějak přežít prvních 40 až 50 let života a pak už to bude lepší. Potom se dostaví strach a obava ze smrti i umírání. A až to skutečně přijde, tak se Vám nebude chtít z tohoto světa. Zdravím!
jj, mít depku je moderní. Víte komu psychologové říkají histrion? Přečtěte si něco o histrionech.
Histrioni svoje problémy řeší takovým podivným divadelním způsobem. Když mají depku, tak to musí vědět úplně všichni. Když se hroutí, jsou schopní o tom sáhodlouze mluvit do televize nebo psát do novin. A když už ne do novin, tak aspoň na internet. Přesně tak, jako vy. Lidi odsuzujete, štítíte se jich, sebeúctou opovrhujete, sám sebe ze společnosti vylučujete a uveřejníte o tom takovýto traktát.
Nerozumíte větě, že máte být dospělý chlap? Já jí rozumím tak, že opakem chlapa není kluk, ale fracek.
No a ještě byste sem mohl připsat, proč vlastně první sex považujete za ztrátu nevinnosti? To je názor, jak ze středověku.
Radím : vytiskněte váš výtvor a vezměte ho sebou k psychologovi.
Vážně si myslíte, že vám tady budeme radit, jak se zabít (samozřejmě bezbolestně, aby to neranilo vás), aby to nevypadalo jako sebevražda a neranil jste své rodiče, což hodláte učinit tím, že je opustíte a navléknete to jako nehodu a tím se zároveň před sebou očistíte, že jste lepší?
Nikdo vás nemůže nutit žít. Pokud jste nešťastný a chcete pomoci, budou vám k dispozici odborníci, ale ani ti nehodlají sledovat takový proces, to vás ujišťuji.
Ahoj, nečetla jsem celý tvůj dotaz a ani ten předchozí, na který máš odkaz. Z toho, co jsem stačila přečíst, jsem pochopila, že se tuze rád nimráš sám v sobě. Pomohlo by ti odvést myšlenky jiným směrem. Co třeba pomáhat těm, kdo to potřebují? NEVĚŘIL bys jak to povznáší. Nejen, že pomůžeš jiným, hlavně pomůžeš sobě. Budeš užitečný a budeš na to hrdý. Hele ale jestli se chceš zabít tak tvoje volba. Tvoje okolí se s tím časem vyrovná, neboj. Nebudeš první ani poslední srabík, co to vzdal. To není žádné hrdinství vzít si život, hrdinství je se s ním poprat! Kolik lidí mělo horší start než ty a kam to dotáhli.
ač se tady vystřídalo poradců hejno (pův. dotaz), tak jste si z toho asi pro sebe mnoho dobrého nevzal, škoda, jenom si znovu zdůvodňujete jak jste neschopný, slabý a bezmocný, zajděte tedy za psychologem, pokud si to zase nějak nezdůvodníte, proč tam nejít, tady vám už asi nikdo nic lepšího neporadí
přeji hodně štěstí
Přestaň fňukat a něco dělej!
Více žij a méně přemýšlej. Zatím nejsi schopný dělat ani věci, které jsou dle tebe tak snadné, že je může dělat každý (až na tebe) a rovnou sis vytyčil za cíl být hodně bohatý a získat nobelovku. Je to jako kdybys chtěl být jednou na nejvyšší hoře světa, ale zároveň odmítal podniknout cestu, která vyžaduje přípravy a trénovat, protože důvod si vždycky najdeš.
Ty máš tak nízké sebevědomí, že se bojíš cokoliv podniknout, protože se už předem bojíš neúspěchu.
Jasně, že na tebe holky neletí.. co by s takovou fňuknou dělaly? Mám spoustu bývalých spolužáků, kteří pracovali už při vysoké škole. Rodiče tě určitě nebudou chtít živit věčně. Až si najdeš vlastní bydlení, nebudeš mít starost, že nebudeš vědět za co utrácet peníze. I v IT se dá dělat kariera, můžeš se vydat do zahraničí..můžeš cokoliv, ale musíš začít tzv od píky. Samo ti do klína nic nespadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.