Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám problém,vždy když ráno vstanu,tak nemohu došlápnout na chodidlo(spíše patu) cítím bolest. asi po 10 minutách chúze po bytě boest zmizí a cítím to jen nepatrně. Někdy se to stává i přes den když dlouho sedím,třeba v autě.Nevím,zda to není třeba tím,že jsem po operaci srdečních chlopní? kterou jsem měl ale již před 3 lety.Nejsem obézní,jen mírnou nadváhu.Trochu sportovně založeny a většinu dne pracuji manualně,takže jsem dost na nohou,turistiku a cyklistiku zvládám. Lékař si s tím neví rady.-))
Často je to problém s ostruhou (ta je vidět na rentgenu), případně s úponem šlach a zatuhnutými svaly na lýtku. Poproste lékaře o rehabilitaci, kde by vás naučili preventivní cviky k protažení achillovky, lýtka a chodidel. Pokud byste tam měl ostruhu, dá se rozbít ultrazvukem, pulzní rázovou vlnou, případně zmírnit zánět píchnutými kortikoidy, ale pokud máte zatuhlé svaly v lýtku, špatně chodíte (i problém na páteři se tam odrazí třeba tím, že jinak kladete nohu), bude se to zase vracet, je to řešení důsledku, ne příčiny.
Nadváha není jedinou příčinou ostruhy. Rehabka vám pomůže. Může to tlumit ultrazvukem, naučit vás cvičení na protažení šlach, abyste si neublížil, může se podívat, jaké máte držení těla, případně doporučí cviky na korekci, mrkne na nožní klenbu (někdy to způsobuje též zborcení klenby a plochá noha), pomohou vám i masáže lýtek, odkud to táhne, pokud je to od šlach. Je to vždy takový oříšek to rozlousknout.
Držím moc palce, aby se zadařilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.