Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlá bolest paty bez úrazu

Od: xixi* odpovědí: 12 změna:

Vím, že stejně budu muset k doktorovi, ale přesto se zeptám na zkušenosti ostatních.

Už asi týden mě bolí pata na levé noze jakoby zespodu nohy, od chodidla. Začalo to náhle, nijak jsem si nohu nezranil. Nebolí to stále, jsou chvíle kdy nemůžu skoro jít a jindy o tom nevím. Bolest se nezvětšuje při došlapu, ale naopak při "odlepení" nohy od země. Máte někdo zkušenost?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Ostruha, únavová zlomenina (ač se to nezdá, taky prý může bolet jen někdy), nějaký nervík mohl chytit infekci... takhle těžko říct.

Nebo nové boty, zdánlivě pohodlné, ale někam nenápadně soustavně tlačící. :)

isteron

Zájsť k ortopédovi, v ľahších prípadoch vás môže doporučiť aj praktický ( obvodový ) lekár na ožarovanie. Robí sa 2 - 3 krát týždenne, na odd. v poliklinike, alebo v nemocnici, trvá asi 20 min. Ináč je to pomerne častý ortopedický problém.

hodnocení

2x

Častá je ostruha patní.Identifikuje se RTG.Zkouší se léčit laserem, magneticky nebo opichy.Tyto metody jsou účinné dočasně, t.zn. kalcifikovanou ostruhu neodstraní.

Pojišťovny hradí škodlivé ozařování gama paprsky, to je jako rentgenem.

Moderní jsou rázové vlny nízko a vysokofrekvenční.První 4-6x za 400Kč nebo druhá 1x 3600Kč.

Poslední možností je operace. *sok*

cert: Jen doplňuji, také se to zkouší ultrazvukem (10 aplikací).

monika123*

Cetla jsem, ze ozarovani se provadi spis starsim lidem, ja osobne bych na ozarovani paty nesla. I kdyz, tezko covek muze vedet, jak to bude, nebo nebude. Ale spi snesla. Tech ohlasu negativnich je tolik, ze bych opravdu velmi vahala. Jinak dalsi babickovska rada je, ze neboli ostruha, ale ta tkan kolem, ktera si zvyka. Jakmile ostruha prestane rust, tudiz nepicha do tkane, je po bolesti. Ale opet, je to vyctene z netu, takze nevim. U me se ostruha nepotvrdila, vse je od krive patere a spatneho chozeni :(

xixi*
hodnocení

Děkuji všem za postřehy, mám co pročítat a o čem přemýšlet. Po prvním náhledu se klaním k té ostruze :( Jdu si to pročíst.

uska*

Tak si počtěte i tady - vlastní zkušenost. Léčba u mne byla 3 měsíční bez ozařování a bez operace.

kezdravi.cz/...

monika123*
hodnocení

0x

Shodou okolnosti jsem toto ted resila. Myslela jsem, ze je to ostruha. MUDr. me poslalna rtg, kde ostruhu vyloucil. Nasledovalo vysetreni u protetika, kde zjistil, ze chodim nakrivo. Podelne-pricna spatna klenba , u leve nohy vyraznejsi. Dostala jsem vlozky do bot na miru, leva noha boli, jak se to rovna:(, ale clovek si udajne na vlozky zvykne. Mela jsme je na predpis, takze doplatek byl 240,-KC. Jinak vlozky stoji udajne 1200,-Kc. Chtela jsem totiz dvoje, abych mela i do zimnich bot, Nakonec mi udelali vyndavaci. 1x za puk roku mam narok na dalsi. Jo a chodim na ultrazvuk, ten to zhorsil, ale sestra rikala, ze je to normalni, ze to prejde. mam je napsane 10x.Kazdopadne musite k ortopedovi, bez RTG nezjisti zda mate ostruhu, ci krivou pater jako ja. Tak hodne stesti!

Trošku mě to pobavilo, protože když mi měl odborný lékař určit nebo vyloučit tenditidu, tak mi napsal, že mám příčně i podélně ploché nohy.

Opravdu jsem zapomněl, že se ostruha uklidňuje ultrazvukem nebo "léčí" homeopaticky.Po dg. je lépe se rozhodnout jestli jde o stabilizování nebo odstranění.

Ostruha může mít velikost jen několik milimetrů a stejně bolí jak p...e.

doplněno 16.09.13 12:43:

Jo, a taky mám bolesti dolních končetin a je to taky od páteře nebo věkem, co doktor to expert...později se zjistily rozbité menisky a artróza 1,5.

pt®
hodnocení

0x

"xixi", já měla tyto bolesti na obou patách a byly to ostruhy, čili patní výrustky. Chodila jsem na ultrazvuk a do šesti neděl znovu, pak to po čase odeznělo. Pár let mám klid, ale začíná se mi ozývat pravá pata. Ultrazvuk nebolí a mně pomohl. Tak uvidíte, držím palečky. - pt

xixi*
hodnocení

Tak jsem se vrátil od doktora a podle rentgenu je to ostruha. Dokonce jen na levé noze, pravá nic. Už mám napsaný ultrazvuk, tak doufám, že to zabere. Protože když já se donutím jít k doktorovi, tak to asi stojí za to, jak říká manželka :D

To bude možná i máčení v lavóru, aby nechtěli vlastní ručník sebou! Zabere to, ale ostruhu neodstraní, bolest se může při zátěži vrátit.

Zajimavé je, že vznik souvisí ze zatížením a mají to i děvčata v kancelářích.Také levá noha by měla být zatěžována u praváků méně...a co velikost?...tedy pro upřesnění informace? *mala*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ostruhy na patě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]